Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas sieviešu handbola izlasei problēmas ar lidojumu un 0:10

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas sieviešu handbola izlasei problēmas ar lidojumu un 0:10
Latvijas sieviešu handbola izlase. Foto: handball.lv

Plkst. 18:00 Latvijas sieviešu handbola izlase aizvadīs Eiropas čempionāta pirmās kārtas kvalifikācijas spēli pret mājinieci Grieķiju. Starta cīņa bija pret Itāliju, taču mūsu valstsvienība nevarēja ierasties, informē Latvijas Handbola federācija (LHF).

2022. gada Eiropas čempionāta 1. kārtas kvalifikācijas spēles notiek Grieķijā, kur trīs dienu laikā jāaizvada trīs mači - pret Itāliju, Grieķiju un Bosniju un Hercegovinu. Latvijas izlasei radās problēmas ar lidojumu, tāpēc uz pirmo spēli nevarēja ierasties.

Latvijas Handbola federācija: "Tika saņemta oficiāla informācija no Eiropas Handbola federācijas (EHF), ka 4. jūnijā ieplānoto spēli pret Itālijas izlasi nav iespējams pārcelt uz citu dienu. LHF darīja visu, lai vienotos un rastu kompromisu, bet diemžēl EHF, izvērtējot visus iespējamos scenārijus, nolēma, ka spēles pārcelšana nav iespējama. LHF respektē EHF lēmumu, jo tas balstīts uz pamatotiem argumentiem. EHF mērķis ir nodrošināt pilnvērtīgu turnīra norisi, bet viņi nedrīkst nostādīt citas komandas sliktākā situācijā, piemēram, liekot aizvadīt divas spēles dienā."

Šajā turnīrā Latvijas sieviešu izlasei tātad vēl divas spēles: 5. jūnijā plkst. 18:00 pret Grieķiju un 6. datumā plkst. 13:00 pret Bosniju un Hercegovinu.

Latvijas izlases sastāvs: Sabīne Dadaļeva, Kintija Diāna Kokina, Elīna Teikmane, Madara Cibuļska, Krista Minova, Ivita Asare, Linda Krole, Arīna Zaharāne, Kristīne Daņiļenko, Žanete Kukurāne, Elza Seržante, Kristīne Dzenīte, Letīcija Veinberga, Darja Šavčenko, Marija Dergačeva, Lana Nikolajeva, Daina Sergejeva. Komandas treneris - Māris Cibuļskis.

Latvijas sieviešu handbola izlase kādu laiku nav piedalījusies ne Eiropas, ne pasaules čempionātu kvalifikācijas turnīros, ja būsim precīzi, kopš 2008. gada, kad pēdējo reizi tika aizvadītas 2009. gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas spēles. Toreiz tika aizvadītas četras spēles, piedzīvojot zaudējumus pret Poliju, Islandi, Slovākiju un Šveici.

Izmantotie resursi:
handball.lv

     [+] [-]

, 2021-06-05 16:26, pirms 3 gadiem
Kāpēc nevarēja, kas par iemesliem - neviena saprotama skaidrojuma, tad jau varbūt labāk pagaidām nemaz nebraukt - nekas nav skaidrs, tikai tas ka handbola federācijas darbs ir kļuvis krietni vājāks, tas attiecas arī uz vīriešu izlases treneru sastāva izvēli u.c.

  +2 [+] [-]

, 2021-06-05 16:30, pirms 3 gadiem
Sieviešu izlasē liekas, ka nav nemaz pietiekama skaita nedaudz atbilstošu spēlētāju, kuras nebūtu kauns laist laukumā, kā izskaidrot, ka vairākām virs 40 gadiem, visa cieņa veterānēm, bet izlase atrodas tādā stāvoklī, ka nav cerību uz nevienu uzvaru - tātad jāstrādā uz perspektīvu.

     [+] [-]

, 2021-06-06 08:44, pirms 3 gadiem
Apkaunojošs federācijas darbs. Hokejā halli paspēja uzbūvēt, bet te nevar laicīgi biļetes nopirkt lidojumam...