Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Aumeisters

Latvietēm svētdien PČ atlases atbildes spēle pret Slovākiju, trenere nosauc sastāvu

Latvietēm svētdien PČ atlases atbildes spēle pret Slovākiju, trenere nosauc sastāvu
Latvijas handbolistes cīņā ar Slovākiju. Foto: handball.lv

Latvijas sieviešu handbola izlase jau svētdien aizvadīs 2022./2023. gada Pasaules čempionāta (PČ) kvalifikācijas spēļu atbildes spēli pret Slovākijas valstsvienību.

2. novembrī Latvijas izlases sievietes aizvadīja savu pirmo spēli Slovākijas pilsētā Šaļā, kurā diemžēl piekāpās vietējām Slovākijas valstsvienības handbolistēm. Spēle noslēdzās ar rezultātu 46:21, uzvaru gūstot pretiniecēm. Latvijas izlases rindās rezultatīvākā spēlētāja bija Laura Millere ar astoņiem gūtajiem vārtiem.

Latvijas izlases galvenā trenere Natālija Kudrjavceva pēc pirmās aizvadītās spēles atzina, ka pirmajā puslaikā tika pieļautas vairākas tehniskās kļūdas, kas deva iespēju pretiniecēm gūt vieglus vārtus ātrajos uzbrukumos. Neskatoties uz to, pirmā puslaika desmito līdz divdesmito minūti izdevās noturēt ar neizšķirtu gūto vārtu skaitu. Trenere īpaši izcēla vārtsardzes Kintijas Kokinas un spēlētāju Lauras Milleres un Elīzas Bilkštes sniegumu šajā spēlē.

Gaidāmajā spēlē trenere sola uzlabot piespēļu tehniku un aizvadīt veiksmīgu spēli Valmierā: ''Uzreiz pēc atlidošanas no Slovākijas, meitenes devās uz Valmieru, lai gatavotos svētdienas spēlei. Šī rīta treniņā iepazinām zāli, piestrādājām pie piespēļu tehnikas un atkārtojām taktiku. Galvenais mērķis uz atbildes spēli ir samazināt tehnisko kļūdu skaitu. Pirmajā spēlē mums bija 27 tehniskās kļūdas, no kurām apmēram puse bija ātrais gols mūsu vārtos. Protams, esam arī patīkami satraukti par sieviešu izlases atgriešanos savu skatītāju priekšā un pavisam noteikti vēlamies parādīt labu sniegumu un atdevi laukumā.''

Izmainīts arī komandas sastāvs. Spēlētāju Valēriju Zarovsku šajā spēlē aizstās Laura Lielā.

Atbildes spēle tiks aizvadīta Valmieras Olimpiskajā centrā. Cīņas sākums plkst. 15:10 - skatītājiem ieeja bez maksas. Tiešraidi būs iespējams vērot arī Latvijas Handbola federācijas (LHF) ''YouTube'' kanālā un ''Facebook'' lapā.

Latvijas izlases sastāvs otrajai cīņai ar Slovākiju

SpēlētājaPozīcijaDzimš.g.Spēles izlasēGūtie vārtiKomanda
Kintija Diāna KokinaGK199970LSPA
Krista ZelčāneGK200500Jēkabpils SS
Melānija Estere AncāneGK200500Jēkabpils SS
Patrīcija Elizabete PrūseLW199500Salaspils SS
Madara CibuļskaCB2002211SK Latgols
Sandra BrikmaneCB/LB200500Jēkabpils SS
Elīza BilkšteCB200600REIR/Dobele SS
Laura MillereRB/CB1995734REIR/Dobele SS
Anna PudovskaCB/LW199200LSPA
Enija AnčaRB200500Jēkabpils SS
Frīda BindukaRW200500Salaspils SS
Laura LielāCB/LW200600Stopiņu PHK/Aizkraukles NSS
Lana NikolajevaPV19771146Stopiņu PHK
Ieva ReinfeldePV199400REIR/Dobele SS
Viktorija BorisenkoCB1989. 00LSPA

Komandas galvenā trenere: Natālija Kudrjavceva
Trenere: Ivita Asare
Fizioterapeits: Ance Bužere


Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas U20 vīriešu handbola izlases kandidātos seši ārzemēs spēlējošie

Latvijas U20 vīriešu handbola izlases galvenā trenera amatā apstiprinātais Arnolds Straume nosaucis 35 valstsvienības kandidātus. Izlasei šī gada jūlijā priekšā Eiropas čempionāts (B divīzijā) Kosovā.
Itālijas valstsvienības handbolisti pēc pasaules meistarsacīkšu finālturnīra sasniegšanas. Foto: Federazione Italiana Giuoco Handball (FIGH)

Baltiešiem bezierunu zaudējumi PČ atlases pēdējā kārtā, Itālijai pirmais finālturnīrs 21. gadsimtā

Nākamā gada pasaules handbola meistarsacīkšu kvalifikācijas pēdējā kārtā tika apstādinātas Lietuvas un Igaunijas valstsvienības, savukārt lielu sasniegumu paveica Itālijas komanda, kura abās kaujās pieveica Melnkalnes izlasi, kādu no divu veidu lielajiem finālturnīriem sasniedzot trešo reizi vēsturē.
SK "Latgols". Foto: Aija Ozoliņa

Latvijas kausa izcīņas finālu sasniedz "Latgols" handbolistes

Vakar Latvijas sieviešu kausa izcīņu pirmajā pusfinālā uzsāka “Salaspils SS” un “SK Latgols” komandas. Kā pirmās finālu sasniegušas Ludzas handbolistes, kuras ar 33:22 (13:6) izbraukumā pieveica pretinieces.