Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2986, Did:0, useCase: 3

Latvijas handbolistes PČ atlases ievadā ar -25 kapitulē Slovākijas izlasei

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Latvijas handbolistes PČ atlases ievadā ar -25 kapitulē Slovākijas izlasei
Foto: handball.lv

Latvijas sieviešu handbola izlase šovakar uzsāka 2023. gada pasaules čempionāta (PČ) kvalifikācijas kārtu. Izbraukumā ar 21:46 tika atzīts Slovākijas pārākums.

• Rezultatīvākā no latvietēm ar astoņiem precīziem metieniem bija REIR/''Dobeles'' pārstāve Laura Millere. Pa trim goliem pievienoja Elīza Bilkšte un Patrīcija Elizabete Prūse.

• Spēli ar 2:0 iesāka latvietes. Lolot cerības gan bija pāragri, jo slovākietes ātri vien visu salika pa plauktiem. Pēc pirmā puslaika Latvijai desmit vārtu deficīts.

• Mača otrajā pusē latvietes guva par pieciem vārtiem mazāk nekā pirmajās 30 minūtēs. Laukuma saimnieces savu pārsvaru palielināja par 15 vārtiem un izskaņā triumfēja ar +25.

• Abas izlases tiksies atkārtoti jau svētdienas vakarā, kad handbols ierībinās Valmieras Olimpisko centru. Spēles sākums plkst. 15:10 - skatītājiem ieeja bez maksas.

• ''Ja nebūtu tik daudz tehnisko kļūdu, tad pirmais puslaiks būtu bijis labs. Pretinieces izmantoja mūsu kļūdas un guva vieglus vārtus ātrajos uzbrukumos. No pirmā puslaika desmitās līdz divdesmitajai minūtei spējām nospēlēt līdzīgi (5:5) un tas nozīmē, ka mēs varam. Otrajā puslaikā pietrūka fiziskā sagatavotība, palielinājās kļūdu skaits, kas arī atspoguļojās rezultātā. Vēlos atzīmēt veiksmīgu vārtsardzes Kintijas Kokinas spēli, kā arī Lauras Milleres un Elīzas Blikštes sniegumu šajā mačā. Ceru, ka mēs varēsim uzlabot piespēļu tehniku un parādīt veiksmīgāku spēli Valmierā. Atbildes spēlē vēlētos redzēt lielāku atdevi no vairākām spēlētājām. Paldies visiem atbalstītajiem un faniem, kuri juta mums līdzi, un tiekamies Valmierā,'' pēc sakāves pret Slovākiju sacīja izlases trenere Natālija Kudrjavceva.

Slovākija - Latvija 46:21 (23:13)
Millere 8, Bilkšte 3, Prūse 3, Cibuļska 2, Reinfelde 2, Binduka 2, Nikolajeva 1

     [+] [-]

, 2022-11-02 22:57, pirms 2 gadiem
Takoi gandbol nam nenužen! Tas ir pī. Kas ielika šādus trjenerus? Minūtes piririfos tik var pateikt nepadodamies, cīnamies. Neviena vārda par taktiku vai ko spēlējam! Nekādas kombinācijas. Vairākums vispār nesaprotams. Vnk piespēles gar zonu un nmetiens no āras. 19ā vispār zin ka jāmet vārtsargam garam nevis viņu jādauza. 6ais numurs vispār apmaldījies trīs priedēs. nesaprata kur ir un ko ar to bumbu jādara. Varēja labāk pakaļā iebāzt. Aizsardzība gaujoša. Malas sedz ārējos un atstāj pilnīgi brīvas malas. Nafiga pa divām jāsedz viena un tā visu spēli un neko nemaina. Cirks. Un nevajag teikt ka slovākietes bija pārdabiskas.. Nekā tur arī nebija. Labāk sagatavoties kad var spēlēt nevis kaunā slīgt

     [+] [-]

, 2022-11-03 13:28, pirms 2 gadiem
Nu kāda tur var būt taktika, ja pretinieces bija ātrākas, atlētiskākas un meistarīgākas? Skatījos tikai beigas, mūsējām bija daudz kļūdu piespēlēs, kad pretinieces tās pārtvēra un aizskrēja uzbrukumā 1:1 vai 2:1 pret vārtsardzi. Vārtsardzei gan izdevās dažus tādus metienus atvairīt. Jāspēlē un jākrāj pieredze.

     [+] [-]

, 2022-11-03 16:28, pirms 2 gadiem
dzomba rakstīja: Takoi gandbol nam nenužen! Tas ir pī. Kas ielika šādus trjenerus? Minūtes piririfos tik var pateikt nepadodamies, cīnamies. Neviena vārda par taktiku vai ko spēlējam! Nekādas kombinācijas. Vairākums vispār nesaprotams. Vnk piespēles gar zonu un nmetiens no āras. 19ā vispār zin ka jāmet vārtsargam garam nevis viņu jādauza. 6ais numurs vispār apmaldījies trīs priedēs. nesaprata kur ir un ko ar to bumbu jādara. Varēja labāk pakaļā iebāzt. Aizsardzība gaujoša. Malas sedz ārējos un atstāj pilnīgi brīvas malas. Nafiga pa divām jāsedz viena un tā visu spēli un neko nemaina. Cirks. Un nevajag teikt ka slovākietes bija pārdabiskas.. Nekā tur arī nebija. Labāk sagatavoties kad var spēlēt nevis kaunā slīgt
Bet ko īsti tu gribi? Spēlēja amatieres pret profesionālēm. Latvijai mājās palika izlases kandidātes, kas vienkārši nevarēja dabūt atbrīvojumu no darba. Tāda vienkārši ir situācija. Ja kādas no mūsu spēlētājām tiks labos ārzemju klubos, tad varbūt ar laiku situācija mainīsies. Šobrīd ir divas ārzemēs, bet arī tādas amatieru un pusprofesionāla līmeņa komandās, pie tam uz šīm divām spēlēm viņas nemaz netika.

     [+] [-]

, 2022-11-03 21:15, pirms 2 gadiem
Cirks. Un nevajag teikt ka slovākietes bija pārdabiskas.. Nekā tur arī nebija. Labāk sagatavoties kad var spēlēt nevis kaunā slīgt

Cik atceros tevi cien. dzomba, tu tikai noliec visus!!! cik tu personīgi esi ieguldijis - vispār sportā!? Cik var MALT ? sorry bet atnāc uz LHF, da pofig uz kuru federāciju!!!! un iedod jebkādu labumu!!! varbūt vari sakārtot kaut vienu treniņa nometni izlases kandidātiem? ko tu vispār vari??? izņemot tavu tukšu muldēšanu?)))) vaarētu beidzot arī nosaukt sevi))) cik tu slēpsies zem sava avatāra))))

Klauns tu esi)))

     [+] [-]

, 2022-11-03 21:59, pirms 2 gadiem
NB55 tu esi malacis. Kādu lietu jau tu esi izdarījis, bet kāpēc tu nerunā par sieviešu izlases profesionalitāti? Ja tāda būtu, tad arī varētu teikt ko pozitīvu, bet ja puskomanda vnk nenāk uz treniņu par to neko nepaziņojot un beigās vēl spēlē, tad kas tā par izlasi? Galvenais lai instagramā labas bildes. Bet nu klauns jau tu esi. Kāds paliki, tāds paliki. Komunicēt neesi iemācījies joprojām. Galvenais personīgi uz...st. Es nevienu vārdā nenosaucu

     [+] [-]

, 2022-11-03 22:31, pirms 2 gadiem
Es nevienu vārdā nenosaucu
.........................................
numuri uz krekliem? gan vīriešu gan sieviešu izlases treneri? Šajā valstī profesionalitāte...?

ir iznīcināta sporta atbalsta sistēma! Paldies šaha FIDE izpilddirektorei))
Lielākā daļa sporta federacijas dzīvo uz Valsts pabalstiem! Bet šajā sistēmā ir apburtais loks, nepiedalies sacensībās =nav finansējuma!

tu dzomba - beidzot piedāvā ko sakarīgu, savādāk izskaties pēc saviem draugiem gaisa dzenātājiem.

par komunikāciju))) ja tavi komentāri būtu cienīgi... bet nu dīvānu specialists)) diemžēl kārtējais!

     [+] [-]

, 2022-11-03 22:47, pirms 2 gadiem
Meitenes spēlēja jau kā nu māk, bet varbūt jāsāk ar to ka būtu kvalitatīvāki treneri? Un varbūt nevajag tad to finansējumu, ja meitenes negrib trenēties un nenāk pat uz izlases treniņiem. Tā ir tā profesionalitāte par kuru iet runa!

     [+] [-]

, 2022-11-03 23:29, pirms 2 gadiem
vot tagad...salīdzinot ar pirmo komentāru, šādu kritiku var arī adekvāti uztvert, es protams par sevi))

ir daudz nianses, bet mēs handbola sabiedrība nepadodamies.

aug bērni un vairs nav tikai Latvijas izlase U18 meitenēm, kā tas bija pēdējos gados. Galvenais nekļūdās tas kurš... nu tu tak zini)))

varam tad šo konflikta situāciju izbeigt, protams ja tev dzomba nav nekas pret)