Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Ogrei jānotur +3 pret Jūrmalu, tiešraide Sportacentrs.com

Jānis Pārums

Ogrei jānotur +3 pret Jūrmalu, tiešraide Sportacentrs.com
Foto: Ritvars Raits

Sestdien SynotTip handbola Virslīgā tiks aizvadītas otrās ceturtdaļfināla spēles, kurās tiks noskaidroti pusfinālisti. "Ogre/Miandum" un "Jūrmalas Sporta" duelis būs skatāms Sportacentrs.com interneta tiešraidē.

Ogres un Jūrmalas komandu pirmā ceturtdaļfināla spēle izvērtās gana saspringta un interesanta, saglabājot intrigu. Pēc pirmā puslaika jūrmalnieki bija ieguvuši +5, taču otrajā puslaikā iekrātais tika izsēts un piedzīvots zaudējums ar 26:29. Vēl pusminūti pirms beigām Jūrmalai bija tikai -1, bet atlikušajās sekundēs laukuma saimnieki ielaida divus vārtus, kam var izrādīties liela nozīme atbildes spēlē.

Tiesa, ogrēniešiem nevarēs palīdzēt vairāki spēlētāji, kuri sezonas gaitā devuši pietiekami nozīmīgu pienesumu gūto vārtu ziņā. Jānis Bauze (17 Virslīgas spēlēs šosezon gūti 57 vārti) no 20.marta diskvalificēts uz pusgadu par rupjību pret tiesnesi 1. līgas spēlē, savukārt Arvim Laganovskim (11 spēlēs 60 vārti) piešķirta vienas spēles diskvalifikācija par atkārtotu pārkāpumu. Tas gan ogrēniešiem liks mobilizēties vēl vairāk, turklāt šajā sezonā LHF kausa ieguvēji reti kad bijuši optimālajā sastāvā.

"Pret Jūrmalu jānospēlē disciplinēti un viltīgi aizsardzībā, pacietīgi un agresīvi uzbrukumā. Esam aizvadījuši labu treniņu ciklu un gatavi spēlei. Mūsu klupšanas akmens ir vārtu realizācija no tuvās distances, ja spēsim iemest tos metienus, kurus jāiemet, viss būs kārtībā," komandas "Facebook" profilā citēts ogrēniešu galvenais treneris un pamatvārtsargs Andris Molotanovs.

"Jūrmalas Sportam" savukārt jāpaveic kas tāds, kas šosezon vēl nav izdevies – jāpieveic ogrēniešus. Divās no trim savstarpējām spēlēm, ieskaitot pagājušās nedēļas ceturtdaļfinālu, uzvarējusi "Ogre/Miandum" (30:23, 29:26), bet sezonas pirmais abu komandu duelis noslēdzās neizšķirti (24:24). Jāpiebilst, ka uzvarētāji ceturtdaļfinālā tiek noskaidroti divu spēļu summā, bet, ja pēc divām spēlēm rezultāts ir neizšķirts, seko pēcspēles septiņu metru soda metienu sērija.

Otrā ceturtdaļfinālā situācija ir vienkāršāka. Ludzas "Latgols" pirmajā spēlē izbraukumā pārliecinoši ar 43:30 un jānotiek brīnumam, lai iekrātais +13 savā laukumā tiktu izsēts. Ludzānieši uzvarējuši trijās no pēdējām četrām spēlēm Latvijas čempionātā (zaudējums tikai pret čempioniem "Tenax"), savukārt savstarpējos mačos "Latgols" uzvarējis visos trijos gadījumos, pēdējās divās spēlēs ļoti pārliecinoši (31:30, 42:26, 43:30).

Regulārā čempionāta divas spēcīgākās komandas "Tenax Dobele" un "Celtnieks Rīga" automātiski kvalificējušās pusfinālam. Dobelnieki pusfinālā spēlēs pret "Ogre/Miandum" un "Jūrmalas Sporta" pāra uzvarētāju, bet rīdzinieki – pret "Latgola" un ASK/LSPA pāra uzvarētāju

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Izslēgšanas spēles
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv