Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Manasero kļuvis par Eiropas tūres jaunāko čempionu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Manasero kļuvis par Eiropas tūres jaunāko čempionu
Mateo Manasero
Foto: AP/Scanpix

Itālijas golferis Mateo Manasero 17 gadu vecumā kļuvis par Eiropas tūres jaunāko turnīra uzvarētāju, vakar kļūstot par čempionu Spānijā notikušajā "Castello Masters" turnīrā.

72 sitienu summā Manasero, kurš turnīru pabeidza ar -16, par četriem sitieniem apsteidza spāni Ignasio Garido, bet par pieciem vēl četrus golferus. Uzvara šajā turnīrā Manasero kontu papildinājusi ar 333 330 eiro.

Manasero, kurš šī gada sākumā kļuva par profesionāli, titula izcīnīšanas brīdī bija 17 gadus un 188 dienas vecs. Tādējādi Manasero kļuvis par jaunāko čempionu Eiropas tūres vēsturē. Iepriekšējais rekords piederēja Jaunzēlandes pārstāvim Denijam Lī, kurš 2009. gadā, būdams amatieris, uzvarēja "Johnnie Walker Classic" turnīrā. Lī tobrīd bija 18 gadus un 213 dienas vecs.

Uzvara Spānijā Manasero ļāvusi veikt pamatīgu kāpumu golfa rangā. Itālietis no 164. vietas pacēlies uz 88. Gada sākumā viņš bija 570. Līderis aizvien Taigers Vudss, kuram uz papēžiem min anglis Lī Vestvuds, bet uz trešo vietu pakāpies Martins Kaimers no Vācijas, kuram jauns karjeras rekords.

Izmantotie resursi:
European Tour