Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Latvijas golferes pasaules čempionātā atkāpjas par dažām pozīcijām

Jānis Pārums

Latvijas golferes pasaules čempionātā atkāpjas par dažām pozīcijām
Laura Jansone
Foto: Latvijas Golfa federācija

Sarežģītā laukumā cīnoties ar vēju, Latvijas golferes piektdien Argentīnā zaudēja vairākas pozīcijas pasaules amatieru komandu čempionāta rezultātu tabulā, un sacensību pēdējo kārtu uzsāks dalītā 41.vietā.

Gluži tāpat kā turnīra pirmajās divās kārtās labāko dienas rezultātu Latvijas izlasē vēlreiz sasniedza Laura Jansone, nospēlējot ar 76 sitieniem jeb četrus sitienus virs „Olivos Golf Club” laukumā teorētiski nepieciešamās normas (PAR).

Otrais ieskaites rezultāts bija Kristas Puisītes rēķinā. Viņa 18 bedrītes izspēlēja ar 80 sitieniem (+8 virs PAR). Savukārt Māras Puisītes 81 sitiens (+9 virs PAR) palika ārpus ieskaites, jo komandas rezultātu katrā kārtā nosaka divu labāko spēlētāju iespētais.

Trešajā kārtā Latvijas izlase finišēja ar +12 virs PAR, un pirms pēdējā raunda komandas rezultāts ir +27 virs PAR. Pēc „Buenos Aires Golf Club” laukumā izspēlētās otrās sacensību dienas Latvija bija 38.vietā 52 valstu konkurencē.

Tā kā „Olivos Golf Club” ir parka tipa laukums ar daudz kokiem, vējainais sacensību dienas rīts golferēm apgrūtināja bumbas kontroli, un nereti tika trāpīts tuvu kokiem, sarežģījot turpmāko spēli. Vēlāk, laikapstākļiem uzlabojoties, uzlabojās arī rezultāti. Arī konkurentēm neklājās viegli, tomēr noturēties ceturtajā desmitā turnīra tabulā Latvijai neizdevās. Taču rezultāti ir ļoti blīvi, un ar labu spēli pēdējā dienā Latvijas izlasei ir izredzes tikt ievērojami augstāk.

Laura Jansone: "Bija daudz dažādu emociju. Bija gan labi sitieni, gan daži sitieni zem katras kritikas. It kā jutos labi, bet dažās bedrītēs uztaisīju trīs ripinājumus; sākumā ripināšanā daudzus grīnus nepareizi nolasīju. Vējš nospēlēja savu lomu, it īpaši sākumā. Nepatika, ka vējš mainīgs,- it kā pavējš, bet, paņemot rokās nūju, piepeši mainījās."

Krista Puisīte: "Daudz biju kokos, un no situācijas nācās izkļūt ar sodu. Spēle bija lēna, taču beigās izdevās viss, jo saņēmos."
Māra Puisīte
: It kā spēle gāja ļoti labi, taču rezultāts neapmierina. Bija slikts sākums un beigas. Labi izdevās pirmie sitieni, taču beigās pievīla ripināšana. Ar ripināšanu viss bija kārtībā līdz 14.bedrītei, bet tad saplīsu."

Starptautiskās Golfa federācijas rīkotajā čempionātā laureātus noteiks četru dienu summā, izspēlējot 72 bedrītes (18 bedrītes katru dienu). Pa divām kārtām četru dienu laikā izspēlē "Buenos Aires Golf Club" un "Olivos Golf Club" laukumos. Latvijas izlase sestdien čempionātu noslēgs "Buenos Aires Golf Club" laukumā.

Absolūti pārliecinošā vadībā čempionātā nostiprinājās Dienvidkorejas izlase, kam pirms pēdējās kārtas komandas rezultāts ir –25 zem PAR. Pašreizējās otrās vietas īpašnieces ASV golferes no līderēm atpaliek 13 sitienus.

Uzziņai: Pasaules komandu čempionāts notiek ik otro gadu un ir prestižākās nacionālo komandu sacensības amatieriem. Golfā amatierisms nav meistarības līmeņa, bet gan spēlētāja statusa apliecinājums.

Informāciju sagatavoja:
Gundars Galkins, Latvijas Golfa federācijas sabiedrisko attiecību un mediju koordinators