Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Latvijas golferēm 45. vieta pasaules amatieru komandu čempionātā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Latvijas golferēm 45. vieta pasaules amatieru komandu čempionātā
No kreisās Krista Puisīte, Laura Jansone un Māra Puisīte

Otro reizi piedaloties pasaules amatieru komandu čempionātā, Latvijas golferes sestdien Argentīnā finišēja 45. vietā 52 valstu konkurencē. Ar iespēto komanda nav apmierināta, taču sasniegtais rezultāts norāda uz progresa nepieciešamību ne tikai labākajām spēlētājām, bet visam Latvijas golfam kopumā.

Tāpat kā visās iepriekšējās kārtās, Latvijas izlases līdere arī pēdējā sacensību dienā bija Laura Jansone, „Buenos Aires Golf Club” 18 bedrītes izspēlējot ar 76 sitieniem jeb četrus sitienus virs laukumā teorētiski nepieciešamās normas (PAR).

Kristas Puisītes iespētie 77 sitieni (+5 virs PAR) bija otrs ieskaites rezultāts, tādējādi summā komanda savāca +9 virs PAR. Savukārt Māra Puisīte finišēja ar 80 sitieniem (+8 virs PAR) un palika ārpus ieskaites, jo komandas rezultātu allaž nosaka divu labāko spēlētāju iespētais. Četru kārtu summā Latvijas rezultāts bija +36 virs PAR.

Laura Jansone: "Līdzīgi kā vakar bija kaut kas labs, un kaut kas slikts, bet īsti tomēr negāja. Nepareizi lasīju ripināšanas līnijas."

Krista Puisīte: "Sitieni negāja labāk kā citās dienās, bet šodien laikam biju ar lielāku cīnītājas raksturu. Kopumā, protams, gribējās nospēlēt labāk nekā iepriekšējā čempionātā."

Māra Puisīte: "Sākums šodien nebija īpaši veiksmīgs, pa vidu gāja normāli, bet 17.bedrītes izspēlē divreiz iesitu ūdenī, un tur arī tas labais rezultāts palika. Saprotams, ka ar kopējo rezultātu neesmu apmierināta."

Latvijas izlases kapteine Santa Puče: „Mums ir tik lieli resursi, cik ir, tādēļ jāizdara secinājumi un jāizanalizē kļūdas. Meitenes pašas atzīst, ka nebija labākajā funkcionālās sagatavotības līmenī, un tas atspoguļojās sniegumā. Jāgatavojas pēc diviem gadiem cīnīties par labāku rezultātu nākamajā pasaules čempionātā Turcijā.”

Puče uzskata, ka 45.vietu par labu rezultātu nenosaukt, kā arī vērsa uzmanību uz to, ka katrā raundā nebija divu labu ieskaites rezultātu, bet bez tiem uz augstākām vietām var necerēt. Kā neliela pašu veiksme un sāncenšu neizdošanās vērtējams fakts, ka Latvija pēc pirmajām divām dienām bija vienā līmenī ar Somiju, kur golfs ir krietni augstākā attīstības līmenī.

Lai gan salīdzinājumā ar iepriekšējo pasaules čempionātu, kad Latvijas izlasei 2008.gadā Austrālijā izdevās finišēt 29.vietā, šībrīža pozīcijas turnīra tabulā ir ievērojami zemākas, komandas rezultāts nav tik būtiski mainījies. Ja pirms diviem gadiem ar +30 virs PAR Latvija varēja ieņemt 29.vietu, tad tagad ar +36 virs PAR augstāk par 45.vietu vairs netikt. Lai Argentīnā ieņemtu vietu trešā desmita beigās, komandai vajadzēja nospēlēt jau ne sliktāk kā +15 virs PAR, kas apliecina turnīra kopējā līmeņa kāpumu.

Absolūti pārliecinošu uzvaru izcīnīja Dienvidkorejas izlase, četru dienu summā iekrājot –30 zem PAR. Otrās vietas īpašnieces ASV golferes tālu atpalika par 17 sitieniem, bet trešo pozīciju ar –4 zem PAR dalīja Zviedrija, Francija un Dienvidāfrika.

Starptautiskās Golfa federācijas rīkotajā čempionātā laureātus noteica četru dienu summā, izspēlējot 72 bedrītes (18 bedrītes katru dienu). Pa divām kārtām četru dienu laikā spēlēja "Buenos Aires Golf Club" un "Olivos Golf Club" laukumos.

Latvijas Golfa federācija pateicas SIA “Latvijas Mobilais Telefons” par atbalstu nacionālās izlases sagatavošanā un dalībai pasaules čempionātā, kā arī “Ozo Golf Club”, Salienas un “Viesturu” laukumiem par īpašu labvēlību Latvijas izlašu treniņu procesa nodrošināšanā.

Uzziņai: pasaules komandu čempionāts notiek ik otro gadu un ir prestižākās nacionālo komandu sacensības amatieriem. Golfā amatierisms nav meistarības līmeņa, bet gan spēlētāja statusa apliecinājums.

Latvijas izlases spēlētāju rezultāti 2010.gada pasaules amatieru komandu čempionātā
Laura Jansone +8 (+3/-3/+4/+4)
Māra Puisīte +32 (+9/+6/+9/+8)
Krista Puisīte +33 (+9/+11/+8/+5)

Informāciju sagatavoja:
Gundars Galkins
Latvijas Golfa federācijas
sabiedrisko attiecību un mediju koordinators

  -1 [+] [-]

, 2010-10-23 23:42, pirms 14 gadiem
Parasti dažādos sporta veidos mums visādos karavīru, amatieru, senioru čempjos labi iet. Šis laikam ir izņēmums.

     [+] [-]

, 2010-10-24 04:14, pirms 14 gadiem
vai tu maz apjeedz konkurenci golfaa?