Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Elss uzvar "Grand Slam" turnīrā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Elss uzvar "Grand Slam" turnīrā
Ērnijs Elss
Foto: Reuters/Scanpix

Ar Dienvidāfrikas golfera Ērnija Elsa uzvaru Bermudā noslēdzies "The Grand Slam of Golf" turnīrs. Elsam otrā uzvara šajā turnīrā.

"The Grand Slam of Golf" turnīrs ik gadu notiek sezonas izskaņā, un tajā piedalās tikai "major" turnīru uzvarētāji. Tiesa, šoreiz no četriem čempioniem bija tikai divi – "US Open" čempions Greiems Makdovels un "PGA Championship" uzvarētājs Martins Kaimers, savukārt "Open" čempionam Luī Ustheizenam un "Masters" uzvarētājam Filam Mikelsonam sacensības gāja secen savainojumu dēļ. Viņu vietas ieņēma attiecīgi Deivids Tomss un Elss.

Pēc sacensību pirmās dienas (no divām, 36 bedrītes, stroke play) vadībā ar viena sitiena handikapu atradās Tomss. Amerikānim pirms pēdējām piecām bedrītēm bija trīs sitienu pārsvars pār Elsu, taču šo pārsvaru viņš neprata noturēt. DĀR golferis no 14. līdz 16. bedrītei iespēja pa birdie, kamēr Tomsam izšķirošs bija 15. bedrītē gūtais bogey. Tā rezultātā Elss uzvarēja ar viena sitiena pārsvaru. Viņam 36 bedrīšu summā -5, Tomsam -4, bet Kaimers un Makdovels atpalika daudz – abiem +3.

Elsam otrais panākums šajā turnīrā, kurā viņš pirmo reizi uzvarēja 1997. gadā. Kopumā karjerā Elsam 63 uzvaras profesionāļa statusā. Par pēdējo uzvaru viņš prēmijā saņēmis 600 000 dolāru. Visvairāk uzvaru "The Grand Slam of Golf" turnīros ir Taigeram Vudsam, kuram septiņi panākumi.

Izmantotie resursi:
PGA.com | The Official Home of The PGA of America