Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Kesne Spānijā izcīna karjeras pirmo titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kesne Spānijā izcīna karjeras pirmo titulu
Žiljēns Kesne
Foto: EMPICS Sport/Scanpix

Ar franču golfera Žiljēna Kesnes uzvaru svētdien Spānijā noslēdzās "Andalucia Open" sacensības. Kesne izcīnījis pirmo titulu profesionāļa karjerā.

31 gadu vecais Kesne pagājušajā sezonā uz Eiropas galveno tūri pacēlās no "Challegner" līmeņa un līdz šodienai naudas balvā nekad nebija saņēmis vairāk par 22 464 eiro, ko viņš ieguva par 17. vietu pagājušajā nedēļā "Avantha Masters".

Uzvara Spānijā Kesenm devusi 166 660 eiro vērtu čeku. Francijas golferis finišēja ar -17, summā par diviem sitieniem pārspējot pirmās dienas līderi Mateo Manasero.

"Šī ir manas dzīves labākā diena. Nav viegli uzvarēt turnīrā, kurā piedalās arī tādi golferi kā Manasero, Migels Anhels Himeness un Pablo Larasabals. Viņi visi spēlēja ļoti labi, tāpēc es tikai centos katru sitienu nospēlēt pēc iespējas labāk," uzvaru Spānijā komentēja Kesne.

Kesne pēdējo raundu izgāja ar 64 sitieniem un četrās no pēdējām piecām bedrītēm izcēlās ar "birdie". Ranga 322. vietā esošais Kesne, kura kontā ir divi "Challenger" tituli, PRO līmeņa sacensībās nekad nebija ticis augstāk par 16. vietu.

Turnīra vadītājs un līdzīpašnieks Himeness finišēja dalītā 7. vietā ar -11.

Izmantotie resursi:
European Tour