Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Donaldam vēsturisks panākums Dubaijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Donaldam vēsturisks panākums Dubaijā
Lūks Donalds
Foto: AFP/Scanpix

Izcīnot trešo vietu "Dubai World Championship" turnīrā, unikālu panākumu sasniedzis golfa ranga līderis, anglis Lūks Donalds. Viņš 2011. gadā kļuva par pelnošāko golferi abās lielākajās tūrēs – PGA un Eiropas tūrē.

Donalds jau iepriekš bija nodrošinājis PGA tūres naudas listes titulu, bet pie Eiropas gada pelnošākā titula cerēja tikt šonedēļ Dubaijā. Viņam tur bija jāieņem vismaz 9. vieta, kamēr vienīgajam konkurentam Rorijam Makilrojam jāuzvar.

Sacensību ievads labāks izdevās Makilrojam, kurš pēc pirmā raunda ar -6 atradās 3. vietā, bet Donaldam bija +1. "US Open" čempions savas izredzes uz Donalda apsteigšanu izkaisīja vējā piektdien. Ziemeļīrijas spīdeklis otro raundu pabeidza ar diviem "bogey" pēc kārtas, no tā brīža līdera Alvaro Kirosa atpaliekot jau piecus sitienus.

Atgūt zaudēto Makilrojam nebija lemts. Tieši pretēji – Rorijs, pirmo raundu veicis ar 66 sitieniem, nākamos trīs izgāja ar 71, summā finišējot ar -9, kas viņam deva dalītu 11. vietu. Par čempionu ar -19 kļuva jau pieminētais Kiross, kurš par diviem sitieniem apsteidza Polu Loriju, bet Donaldam trešā vieta ar -16.

Tādējādi Donalds kļuvis par pirmo golferi sporta vēsturē, kuram izdevies kļūt par sezonas pelnošāko golferi gan ASV, gan Eiropas tūrēs. Štatos viņš nopelnīja 4.19 miljonus mārciņas, bet Eiropā – 3.63.

Sezonu Donalds noslēgs "Australian Masters", kas sāksies ceturtdien. Šosezon 34 gadus vecais anglis piedalījies 26 turnīros, tikai divreiz izstājoties jau pēc 36 bedrītēm ("cut"), toties Top 10 viņš ierindojies iespaidīgas 20 reizes.

"Vēl ir tik daudz, ko sasniegt. Šī sporta veida skaistā puse ir tāda, ka vienmēr tiecies uzlabot savu spēli. Bez šaubām vēlētos izcīnīt "major" titulu. Atrasties ranga pirmajā vietā ir lieliski, taču ļoti labi apzinos, ka man seko vairāki lieliski spēlētāji. Tas mani motivēs strādāt smagi," pēc vēsturiskā panākuma izteicās Donalds.

Izmantotie resursi:
European Tour