Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2455, Did:0, useCase: 3

8. jūnijā Rīgā sāksies Eiropas čempionāts galda hokejā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Jau pēc trīs nedēļām, 8. jūnijā, tiks dots starts Eiropas čempionātam galda hokejā, kas norisināsies Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā, Grostonas ielā 6b. Tās būs arī pēdējās un svarīgākās sacensības galda hokejā 2011/2012 sezonā. Trīs dienu laikā tiks noskaidroti šī gada Eiropas čempioni astoņās nominācijās – pieaugušo, sieviešu, junioru un veterānu individuālajā un komandu konkurencē.

Lai arī visas izlases vēl nav apstiprinājušas dalībnieku sastāvu, tomēr plānots, ka tajā kopumā varētu piedalīties līdz pat 200 spēlētājiem astoņās dažādās nominācijās. Latviju pārstāvēs 15 spēlētāji pieaugušo nominācijā un pa pieciem dalībniekiem junioru, sieviešu un veterānu nominācijās. Lielākās cerības tiek liktas uz izlases līderiem – Edgaru Caicu (pasaules reitingā 4.vieta), Ati Sīli (10.) un Matīsu Saulīti (12.).

„Mērķi ir visaugstākie – uzvara! Darīsim visu iespējamo, lai galvenās trofejas gan individuālajā konkurencē, gan komandu konkurencē paliktu Latvijā. Ļoti ceram, ka mājas sienas un līdzjutēju atbalsts palīdzēs sasniegt šo mērķi.” atzina Latvijas izlases līderis Edgars Caics.

Šajā Eiropas čempionātā plānots arī kāds jaunievedums. Latvijas Galda hokeja federācijas prezidents Romāns Blūmentāls ziņo: „Eiropas čempionātā pirmo reizi tiks spēlēts uz „Meduskoks” galdu statīviem. Tas ir viens no jaunievedumiem, ar ko centīsimies šo čempionātu padarīt neaizmirstamu. Ceram, ka nākotnē tas tiks izmantots arī citos turnīros Latvijā un ārzemēs.”

„Tās būs ne tikai sacensības, bet īsti galda hokeja svētki, uz kuriem tiek aicināts ikviens interesents. Tā būs lieliska iespēja klātienē vērot Eiropas un arī pasaules labākos galda hokejistus vienkopus, novērtēt viņu meistarību, un kas zina – varbūt būs iespēja uzspēlēt kādu draudzības maču ar viņiem,” izteicās LGHF ģenerālsekretārs Intars Žubeckis, tādējādi norādot, ka galda hokejisti ir atvērti plašai sabiedrībai un neatteiks skatītājiem izmēģināt spēkus uz viņu meistarības fona.

Atklāšanas ceremonija norisināsies piektdien, 8. jūnijā, pulksten 17:00, kurā plānots piedalīties arī Latvijas olimpiskajām zvaigznēm un, iespējams, arī kādam pazīstamam hokejistam. Uzreiz pēc ceremonijas notiks izšķirošās cīņas junioru, sieviešu un veterānu nominācijās, noskaidrojot pirmos 2012. gada Eiropas čempionus. Sīkāku informāciju par sacensību grafiku un dalībniekiem var atrast čempionāta mājaslapā European Championships 2012

LGHF aicina līdzjutējus atnākt uz Olimpisko sporta centru, pieminot, ka skatītāju atbalsts Latvijas izlases spēlētājiem ir nepieciešams un būs labs stimuls visaugstāko rezultātu sasniegšanai. Ieeja līdzjutējiem un citiem interesentiem būs bez maksas!

Par galda hokeju: Galda hokejs ir dinamiska un aizraujoša spēle ar bagātu vēsturi - pirmie mehāniskie spēļu galdi tika izgatavoti 1932. gadā Toronto, Kanādā, bet pirmās meistarsacīkstes - Zviedrijas čempionāts notika 1982. gadā. Galda hokeja meistaru sacensība ir aizraujošs skats. Galda hokejistam ir nepieciešami ilgi un rūpīgi treniņi, lai paaugstinātu savu meistarības līmeni un apgūtu daudzus tehniskos elementus, laba reakcija, ātra domāšana, prasme analizēt situācijas un pamatīga fiziskā izturība, bet tajā pat laikā šī spēle ir pieejama jebkuram neatkarīgi no vecuma un dzimuma.

  +7 [+] [-]

, 2012-05-18 22:05, pirms 12 gadiem
Shis buus interesants chempis!
Domaaju, ka organizaacijas zinjaa kljuus par pasaulee labaako liidz shim galda hokeja turniiru!

  -2 [+] [-]

, 2012-05-19 08:32, pirms 12 gadiem
Vai biļetes jau izķertas? Kur rādīs?BBC arī?

     [+] [-]

, 2012-05-19 09:37, pirms 12 gadiem
O, kādā draudzības mačā varētu uzvilkt Pasaules čempionu!!!

  +3 [+] [-]

, 2012-05-19 13:47, pirms 12 gadiem
aizermans rakstīja: Vai biļetes jau izķertas? Kur rādīs?BBC arī?
painteresējies piemēram kādi balvu fondi World Tour turnīros, liela daļa mūsu sporta veidu profiņi aplaizītos ..

     [+] [-]

, 2012-05-21 12:28, pirms 12 gadiem
Aizermanam un kripanovskim.

Tur taču nekādas biļetes nav vajadzīgas-varēs atnākt un paskatīties, kā spēlē krutākie galda hokeisti.. Es dzirdēju arī, ka mūsējie atradīs laiku uzspēlēt arī ar skatītājiem... tur būs speciāli galdi..

     [+] [-]

, 2012-05-21 16:28, pirms 12 gadiem
Šis ir tas hokejs, kur mūsējie dod pa krāgu tādām lielā hokeja lielvalstīm kā Kanāda, Amerika, Slovākija, arī Čehija, Zviedrija un Norvēģija.
Var teikt, ka uz Eiropas čempiontitulu ir trīs pretendenti - Latvija, Somija un Krievija. Būs interesanti

     [+] [-]

, 2012-05-22 09:47, pirms 12 gadiem
O! Latvijas izlases sponsoriem čempionātā sanāks labi noreklamēties. Kā nekā viss pasaules galda hokeja krējums ieradīsies. Foto un video reportāžas jau nodrošinātas?