Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2455, Did:0, useCase: 3

Novembris: Pie 'ruļļiem' skolēni un Dinamo fani

Novembris: Pie 'ruļļiem' skolēni un Dinamo fani
Skolēnu galda hokeja turnīrs "Sarauj 2015"

Rudens vētru un pirmā sniega pavadībā ir noslēdzies novembris, kas galda hokeja saimniecībā šogad ir bijis ražens, jo tika aizvadīts viens no lielākajiem skolēnu turnīriem ne vien Latvijā, bet arī Baltijā un Eiropā. Tāpat savus spēkus izmēģināt galda hokejā bija iespējams arī Rīgas "Dinamo" līdzjutējiem.

Latvijas reitinga turnīrs beidzot Inčukalnā

Pēdējos gados bijis ierasts, ka kāds no sezonas nacionālā līmeņa turnīriem tiek aizvadīts par savā ziņā galda hokeja centru uzskatītajā Inčukalnā. Šogad bija tā lemts, ka vien 8. novembrī Inčukalnā tika aizvadīts Latvijas kausa jau 2. posms. Turnīrā kopumā piedalījās 76 dalībnieki, kas ir pēdējo 5 gadu rekords (iepriekš 79 dalībnieki piedalījās 2010. gada atklāšanas posmā; arī Inčukalnā). Nepiedaloties abiem diviem vadošajiem Latvijas izlases līderiem - Edgaram Caicam un Atim Sīlim - turnīrā pirmo numuru šoreiz tika izlikts Skrundas GHK pārstāvis Valts Smagars. Viņš savu pārākumu arī attaisnoja galda hokeja laukumā, uzvarot finālā pēc ilgākas pauzes uz strīpas atgriezušos Jāni Kalnevicu ar 4-2 sērijā. Trešā vieta Jāņa kluba biedram Edgaram Saulītim.

Latvijas kausa kopvērtējumā Smagars ir nostabilizējies vadībā ar 235 punktiem, savukārt otro un trešo vietu dala Edgars Saulītis un Jevgēnijs Zaharovs.

Links: Sīkāk par turnīru: Valts Smagars uzvar Inčukalnā un izvirzās vadībā kopvērtējumā

Lielākais skolēnu turnīrs Latvijā

Pašās novembra beigās tika aizvadīts, šķiet, svarīgākais mēneša turnīrs Latvijā - Skolēnu čempionāts "Sarauj 2015". Tajā piedalīties varēja ikviens Latvijas skolēns, kurš ieradās uz sacensībām. Var konstatēt pieaugošo interesi par sacensībām salīdzinot ar pagājušo gadu, jo turnīrā piedalījās 525 dalībnieki. Lielākā daļa skolēnu bija no Rīgas skolām, bet netrūka arī dalībnieku no Ogres, Inčukalna un Jaunmārupes skolām.

Skolēni, atnākot un piereģistrējoties turnīram, saņēma dāvaniņas no sponsoriem un viņiem tika ierādītas vietas pie galdiem, kur tika aizvadīts mini-turnīrs ar vēl deviņiem jaunajiem censoņiem. Bez spēļu aizvadīšanas, skolēniem bija iespējams griezties pēc padomiem un konsultācijām pie pieredzējušiem galda hokejistiem, kas neskopojās un padalījās ar taktiskiem, tehniskiem un vēl pāris viltīgiem trikiem, kas varētu palīdzēt uzlabot rezultātu.

Katra mini turnīra uzvarētājs saņēma ielūgumu uz Rīgas kausu 2015, kas notiks jau šonedēļ - 5. un 6. decembrī turpat Rīgas Kultūru vidusskolā, Ganību dambī 7. Kopumā pie ielūgumiem tika 120 skolēni (kas nozīmē, ka dienas laikā tika aizvadīti 120 mini turnīri).

Pieminēšanas vērts ir fakts, ka turnīru, neieskaitot dalībniekus, apmeklēja aptuveni 1200 interesentu - dalībniekus pavadīja gan vecāki, ģimenes locekļi, skolotāji, draugi un citi līdzjutēji, no kuriem jaunākie atradās vēl bērnu ratiņos.

Pagaidām tiek apkopota un jau pavisam drīz būs pieejama informācija par dalībnieku skaitu no konkrētām skolām.

LGHF sadarbība ar Dinamo Rīga

Liels notikums Latvijas Galda hokeja saimē novembrī ir panāktā vienošanās ar Kontinentālās Hokeja Līgas klubu Rīgas "Dinamo". Tā rezultātā lielākie ieguvēji ir hokeja līdzjutēji, kas pirms spēlēm un to pārtraukumos varēs uzspēlēt galda hokeju kopā ar Latvijas galda hokeja izlases labākajiem spēlētājiem, tajā skaitā pret pasaules čempioniem Ati Sīli un Edgaru Caicu.

Novembrī LGHF viesojās visās trīs Dinamo mājas spēlēs - pret "Sočiem", Jaroslavļas "Lokomotiv" un Toljati "Lada", kuras kopumā apmeklēja 20617 skatītāji. Arī turpmāk emocijas uz ledus un emocijas tribīnēs varēs pārnest uz 10 hokeja galdiem, kas gaidīs fanus divās vietās Arēnas Rīga vestibilā.

Borisovs atgādina par sevi

Pasaules tūrē novembrī tika aizvadīti divi turnīri - Toronto, Kanādā un Sanktpēterburgā, Krievijā.

Vispirms par Canada Cup 2015, kas ir Pasaules Tūres 3. līmeņa turnīrs. Ja oktobrī ziņojām, ka vienīgie brāļi, kas spēlējuši kādā no Pasaules tūres posmu fināliem, tad nu viņiem ir pievienojušies brāļi Jonsoni no Zviedrijas. Tieši viņi abi sadalīja zelta un sudraba medaļas turnīrā Toronto. Kā izrādījās, tad viņu abu līmenis bija galvas tiesu pārāks pār viņu konkurentiem, jo pa abiem kopā līdz finālam bija piedzīvojuši vienu zaudējumu un vienu neizšķirtu (ja neskaita savstarpējo spēli). Finālā par nelielu favorītu varēja uzskatīt Karlu Jonsonu, kurš Pasaules reitingā ieņem 152. vietu, kamēr viņa brālis Nils - 530. vietu. Tomēr šoreiz reitingam nebija nozīmes, jo Nils neatstāja Karlam nekādas cerības, uzvarot viņu ar 4-0 sērijā (2:1, 2:1*; 1:0 un 8:1). Bronzas finālā mājinieks Bērnijs Kunzlers ar 3-1 uzvarēja Kevinu Rafertiju no ASV.

Otrā līmeņa Pasaules tūres posms St. Petersburg Open 2015 tika aizvadīts mēneša vidū un tajā pulcējās lielākā daļa Krievijas galda hokeja līderi, viņu vidū arī pašreizējais Pasaules čempions Maksims Borisovs. Viņš arī bija turnīra galvenais favorīts un to arī apliecināja praksē. Līdz finālam viņam viss gāja kā smērēts, kopumā 5 neizšķirti un 3 zaudējumi, no kuriem tikai viens priekšsacīkstēs. Šis vienīgais zaudējums tika piedzīvots pret kluba biedru Germanu Fokinu, kas viesa cerības uz intrigu arī finālā, tomēr nekā - Borisovs atkal bija neapturams un uzvarēja ar 4-1 sērijā (6:5*, 2:1, 5:3, 3:4 un 6:0), iegūstot pirmo starptautisko trofeju šosezon. Sarūgtinātam ar sudraba medaļu nevajadzētu būt arī Fokinam, jo pirms turnīra viņš bija izlikts ar 8. numuru.

Sanktpēterburgā startēja arī divi mūsu pārstāvji - jēkabpilieši Kristaps Zarinieks un Rūdolfs Valainis. Zariniekam pēc neveiksmes kvalifikācijas kārtā izdevās revanšēties un uzvarēt otro līgu, kas gala rezultātā deva 49. vietu. Savukārt Valainim 7. vieta 2. līgā un 56. vieta kopvērtējumā.

Pasaules tūres kopvērtējuma galvgalī izmaiņas notikušas minimālas. Joprojām pārliecinošā vadībā, aizvadīdams trīs turnīrus, ir dānis Bjarne Akselsens, bet uz otro vietu ir pacēlies amerikānis Kevins Rafertijs, nobīdot uz trešo Martinu Ženišeku no Čehijas. Pēc Sanktpēterburgas apmeklējuma uz augstajām 15. un 16. vietām pacēlušies attiecīgi Rūdolfs Valainis un Kristaps Zarinieks, kas arī patreiz ir labākais rezultāts no latviešiem.

VietaSpēlētājsValsts1. p.2. p.3. p.4. p.5. p.6. p.7. p.8. p.Punkti kopā
1.Bjarne Axelsen-138-160-160--458
2.Kevin Rafferty145--140--140-425
3.Martin Zenisek-143--138138--419
4.Markus Nilsson-165134-----299
5.Andrey Voskoboynikov--145----149294
6.Vaclav Pikl----140145--285
7.Anton Legkov--140----144284
8.Eric Krol150-----130-280
9.Hynek Nechutny----122134--256
10.Kiril Storcak--113----140253
15.Rūdolfs Valainis--98----103201
16.Kristaps Zarinieks--90----110200
24.Edgars Caics--160-----160

Links: Pasaules tūres 2015/2016 kopvērtējums

Ventspilī pieci turnīri, Inčukalnā viens, Burtniekos - galda hokeja diena

Novembra mēnesis ir pats bagātākais ar galda hokeja turnīriem Ventspilī, jo šeit tika aizvadīti veseli pieci vietēja mēroga turnīri.

Ventspils augstskolā (VeA) iesākās kārtējais Ventspils augstskolas čempionāts galda hokejā, kurā noskaidros ne tikai labākos, bet arī tos, kuri pārstāvēs VeA komandu spēlē pret Ventspils tehnikuma komandu. Uz pirmā posma sacensībām ieradās 14 dalībnieki. Meiteņu nominācijā pirmajā vietā Elīza Cimdiņa ar 5:0 uzvarēja Dārtu Ošenieci. Trešo vietu izcīnīja Dana Laizāne. Jauniešu grupā pirmo vietu ieņēma Kaspars Kalmans, spraigā cīņā uzvarot Pēteri Pitānu un atstājot viņu otrajā vietā. Trešo vietu ieguva Kristaps Slokenbergs. Priekšā vēl pāris posmu, līdz izšķirošajai cīņai ar Ventspils tehnikuma komandu.

14. novembrī jau septīto reizi tika dots starts jau ikgadējam Ventspils Jaunrades Nama atklātais kausam. Septītās kausa izcīņas pirmais posms pulcēja 17 dalībniekus. Ar savu dalību šo sacensību posmu pagodināja Latvijas galda hokeja ''pionieris'' Egīls Belševics no Rīgas. Grupu turnīru uzvarēja Rūdolfs Kamzols. Grupu cīņas rezultāti bija tik blīvi, ka pēdējās ceļazīmes uz pleijofu ieguvējs Aleksandrs Žernovojs pabeidza pirmo kārtu tikai ar četrām zaudētām spēlēm. Līdz finālam aizkļuva VJN Ventspils kluba līderis (Pasaules reitingā 77. vieta) Rūdolfs Kamzols un lielākais pārsteigums Alvis Siliņš, kurš turnīrā bija izlikts ar 7.vietu (Pasaules reitingā - 306. vieta). Zelta fināls tika izspēlēts līdz trim uzvarām, kurā Kamzols apspēlēja Siliņu ar 3:1 (2:4; 9:4; 2:1; 7:5) un izcīnīja uzvaru šajā posmā.

15.novembrī OC Ventspils ledus halles otrajā stāvā notika BALTIC COAL TERMINAL balvas izcīņas 2.posms galda hokejā. Šis posms parādīja, ka Ventspils galda hokeja klubs ir trāpījis desmitniekā, jo ar katru turnīru apmeklētība pieaug acīm redzami. Savstarpēji izspēlējot grupas turnīru ar vienādu punktu skaitu un divām zaudētām spēlēm pabeidza Reinis Krūziņš, Ivars Jankausks un Kaspars Kalmans. Cīņā par trešo vietu tikās Ivars Jankausks un Pēteris Neimanis, kurš uzvarēja pretinieku un palika trešajā vietā. Finālā cīnījās turnīra līderis Kaspars Irbe un debitants Kaspars Kalmans. Spraigā cīņā Irbe ar 2:1*, 1:0* un 4:2 uzvarēja Kalmanu un kļuva par otrā posma uzvarētāju. Šajā turnīrā cīņas solās būt neprognozējamas.

Sacensības galda hokejā turpinās arī Ventspils tehnikumā. Šeit notika Ventspils tehnikuma čempionāta otrais posms. Pagaidām sacensības noris zēnu nominācijā, tomēr cerība, ka varētu ar trešo posmu piesaistīt tehnikuma meitenes, saglabājas. Otrais posms nekādas izmaiņas turnīra līderu secībā neieviesa, jo pirmo vietu ieņēma Gints Lasmanis, otro- Markuss Kāls, trešo - Kristers Lebedeks.

VGHK pirmo reizi viesojās Ventspils vakara vidusskolā, kur notika skolēnu iepazīstināšana ar galda hokeja spēli, tomēr jāatzīst, ka daudziem šī spēle bija pazīstama. Vēlme spēlēt skolēniem ir, taču trūkst informācijas par notiekošo saistībā ar galda hokeju. VGHK vadītājs Dainis Zariņš iepazīstināja sanākušos skolniekus ar galda hokeja spēles noteikumiem, izspēles kārtību un informēja par kluba darbības virzieniem un mērķiem. Pēc tam tika dota iespēja uzspēlēt galda hokeju prieka pēc.

Jau trešais posms tika aizvadīts Inčukalna Galda hokeja līgā un pirmo reizi kādā no Inčukalna GHK rīkotajiem turnīriem par uzvarētāju kļuva Rainers Kalniņš. Turnīra formāts šoreiz paredzēja, ka visi 17 spēlētāji aizvada apļa turnīru un pēc tam labākie četri izspēlē pirmās vietas. Jau pēc apļa turnīra solīdu handikapu bija iekrājis Rainers, kurš savam tuvākajam sekotājam Mikum Saulītim bija pa 4 punktiem priekšā. Fināla četriniekā pa divām uzvarām izcīnīja Rainers Kalniņš, Mikus Saulītis un Sandis Kalniņš, šādā pat secībā arī finišējot turnīra kopvērtījumā. Rainers ir kļuvis par 12. Inčukalna GHK biedru, kurš ir spējis kaut vienu reizi uzvarēt kādā no kluba rīkotajiem turnīriem.

Interesants pasākums 23. novembrī tika aizvadīts Vidzemes pusē, kur norisinājās galda hokeja diena Burtniekos. Sadarbībā ar Latvijas Galda hokeja federāciju, Burtnieku novada multifunkcionālajā jauniešu iniciatīvu centrā viesojās galda hokeja eksperts, federācijas valdes pārstāvis un Inčukalna GHK prezidents vienā personā - Sandis Kalniņš, kurš jaunos censoņus apmācīja gan tehniskajās, gan taktiskajās prasmēs, kā arī tika aizvadīts paraugturnīrs. Patīkami, ka galda hokeja ģeogrāfija Latvijas mērogā izplešas arvien jaunās vietās. Sīkāk par galda hokeja dienu Burtniekos video sižetā:

RĪGAS KAUSS 2015 - jau šo sestdien

Gada lielākais notikums Latvijas galda hokejā jau tepat vien ir - jau šo sestdien tiks dots starts starptautiskajam galda hokeja turnīram Rīgas kauss 2015, kurš šogad svin 17. jubileju. Turnīrs norisināsies 5. un 6. decembrī Rīgas Kultūru vidusskolā, Ganību dambī 7.

Pašlaik turnīram ir pieteikušies jau vairāk kā 200 dalībnieki no 12 valstīm - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Zviedrijas, Somijas, Čehijas, Kazahstānas, Horvātijas un Lielbritānijas. Dalībnieku vidū ir arī pašreizējais Pasaules čempions Maksims Borisovs, kuriem galveno konkurenci sastādīs mūsu pašu Edgars Caics un Atis Sīlis.

Piedalīties turnīrā un savas prasmes salīdzināt ar Pasaules labākajiem galda hokejistiem var ikviens interesents, kurš reģistrēsies turnīram Rīgas Kausa mājaslapā līdz 2. decembra 23:59.

Latvijas Galda hokeja federācija vēl veiksmi visiem Rīgas kausa dalībniekiem, kā arī aicina atbalstīt savus sportistus viņu radiem un draugiem! Tiekamies Rīgas Kausā!

Novembra labākais galda hokejists?

  • 5

  • 1

  • 2

  • 1

  • 2

  • 2

  • 1