Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Dobrecovs: "Lai "Liepājas metalurgu" nesauc par titula pretendenti - neapvainojos"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Dobrecovs: "Lai "Liepājas metalurgu" nesauc par titula pretendenti - neapvainojos"
Viktors Dobrecovs
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Piedāvājam treneru Viktora Dobrecova un Andra Riherta komentārus pēc Virslīgas atklāšanas mača starp "Liepājas metalurgu" un FS "Metta/Latvijas Universitātes".

"Liepājas metalurga" galvenā trenera palīgs Viktors Dobrecovs: "Vēls, auksts vakars, bet paldies sanākušajiem līdzjutējiem. Par spēli - pēc otrajiem gūtajiem vārtiem sākām spēlēt mierīgi, par 100% kontrolēt situāciju, kontrolēt bumbu, stipri uz priekšu neskrienot, bet gaidot, kad pretinieks atvērs savas zonas. Izmantojām to. Lēnais sākums? Varbūt mēs tā iemidzinām pretiniekus - katrā ziņā es nesūdzos par to [smaida], kaut arī, protams, gribētos sākt labāk.

Asumi un principialitāte? Neteiktu, ka principāli... Jau esmu teicis, ka pagājušā gada divi zaudējumi pret FS "Metta/Latvijas Universitāti", iespējams, mums maksāja titulu. Mums katrā spēlē jācīnās kā pēdējā. Un šīs te pāris epizodes, rupjības, aizskārumi, kad viens otram iesit, laikam mums nāca par labu - sākām spēlēt agresīvāk un ar šo agresiju pārvarējām savu slikto sākumu.

Veiksmīgais 2. puslaiks? Jebkurā spēlē, kad esi vadībā, pretinieks mēģina atspēlēties un vairs nespēlē tik labi aizsardzībā, rodas brīvās zonas. Mūsu ātrie futbolisti to izmanto. Vai Jāņa Ikaunieka iemešana spēlē bija drosmīgs solis? Vienam no Ikauniekiem jābūt spēlē [smaida]. Patiesībā, ja viņš nebrauktu ar izlasi [domāta U-19 izlase - aut.piez.], bija doma viņu par 100% likt sastāvā. Taču, atbraucot no izlases, viņš bija labā formā, un mēs nolēmām likt viņu arī tagad.

"Liepājas metalurgu" nesauc starp titula pretendentiem? Lai nesauc, es jau neapvainojos. Varbūt dziedāsim dziesmu "Cāļus skaita rudenī". Runāt lai runā, bet čempionāts sācies un zinu to, ka tagad esam 1. vietā [smejas]. Minimālais mērķis? Mums ir jauna komanda un čaļiem pašiem jāuzstāda mērķis. Ja neuzstādi mērķus, sportā tev ir grūti. Katrā spēlē jācīnās par trim punktiem.

Savaļnieka un Dāvja Ikaunieka savainojumi? Sākumā Savaļnieks pa telefonu [pēc U-21 izlases spēles Polijā - aut.piez.] teica, ka ir labi, arī nākamajā dienā to pašu, bet treniņā viņš juta sāpes. Ceram, ka uz nākamo spēli jau būs izveseļojies. Dāvis jau atsācis individuāli trenēties, var pakustēties. No sākuma bija bažas, ka tas būs ilgāk - tagad jau iet uz labo pusi. Afanasjevs? Protams, pieredze ir liela. Trenerim varbūt gribētos, lai ir fiziski spēcīgāks, bet vēl ir laiks, jo viņš tiešām ļoti daudz ceļa dēļ izlaida. Tagad trenēsies uz pilnu slodzi, un, domāju, ar fiziku viss būs kārtībā."

"Metta/LU" galvenais treneris Andris Riherts: "Kaut kas mums sanāca, brīžiem ieķērāmies bumbā. Ielaidām tādus... Jurģis, protams, iesita skaisti, bet mums tie bija muļķīgi ielaisti vārti - bija asa epizode laukuma vidū un nespējām pārslēgties no kaut kādas grūstīšanās atpakaļ spēlē. Jurģis lieliski uzsita un 1. puslaiku zaudējām 0:1. Iznācām ārā [pēc pārtraukuma], gribējām turpināt uz emocijām spēlēt, kaut gan es teicu, ka vajag nomierināties. Liepājnieki ir nedaudz vairāk pieredzējuši, viņi zina, kā izprovocēt, zina, kā radīt pareizo spiedienu un beigās 4:0.

Varbūt kopumā tas rezultāts ir par lielu, bet tajā pašā laikā pie 0:2 vairs necerējām uz uzvaru - tas mani nepriecēja. Pagājušajā gadā bija vēl grūtākas situācijas. Ja mēs tā turpināsim... mums jārāda rakstus, nedrīkstam saplīst pie 0:2 - vienalga, ar ko spēlējot, Ventspili, Liepāju, "Spartaku" vai Ilūksti. Jāturpina spēlēt, jācenšas gūt vārtus un cīnīties par uzvaru.

Vai asumi bija Zuntnera sāgas dēļ? Nē, domāju, ka Zuntnera sāga nekādas pēdas nav atstājusi. Vienīgi, cik saprotu, Liepājā neviens nav sapratis, kas īsti noticis. Es netaisos to stāstīt. Ir Liepājas puse - ceru, viņi ir godīgi cilvēki un izstāstīs, kā tas viss ir bijis. Domāju, asumiem ar to nekāda sakara - vienkārši pirmā spēle. Arī pagājušajā gadā ir bijušas šādas spēles ar asumiem. Tas ir tikai normāli, visi grib uzvarēt. Sezonas sākumā visiem ir augstas domas par sevi, un tas ir normāli. Liepājnieki izrādījās vairāk pieredzējuši - malači, izgāja no situācijas un svinēja pirmo uzvaru. Pelnīti.

Jā, taktiskā ziņā Liepāja mūs nepārsteidza - zinājām, bijām paskatījušies arī spēles, arī momentus, kā viņi gūst vārtus. Tas mūs nepārsteidza, bet ne jau taktika šoreiz visu izšķīra - vienkārši neizturējām spiedienu, visi kā komanda kopumā. Sezonas mērķi? 5.-8. vieta. Vai paliek spēkā mērķis 2020. gadā cīnīties par titulu? Protams. Šodien ar to laiku nav nekāda sakara - šodien nekrājam punktus 2020. gadam [smaida]. Krājam pieredzi, pārliecību. Mēs varētu savākt komandu divos gados, savākt budžetu un cīnīties par čempionu titulu, bet tas nebūs ilgtermiņā. Mēs tomēr gribam tajā 2020. gadā nokļūt gatavi un pelnīti uzvarēt čempionātu. Skaidrs, ka tas nebūs viegli. Tāls ceļš ejams, bet šobrīd strādājam pie nākotnes vīzijas, krājam pieredzi un centīsimies to likt lietā nākotnē. Un būsim gatavi kaut kam vairāk nekā cīnīties par palikšanu Virslīgā."

  +1 [+] [-]

, 2013-03-30 00:24, pirms 11 gadiem
Labak pats,ja esi godigs,pastasti patiesibu par Zuntnera sagu,neviss staiga blakus un apkart.

  +3 [+] [-]

, 2013-03-30 00:26, pirms 11 gadiem
Jā, Jurģis ir šodienas (nu jau vakardienas) zvaigzne. Diez vai kāds futbolists vispār var vēlēties efektīgāku sezonas sākumu. Malači, liepājnieki, skaisti uzvarēja, bet spiediens sezonas laikā uz jaunajiem puišiem būs liels, tāpēc tādiem vīriem kā Kalns, Zirnis, Prohorenkovs un Soloņicins spēle būs jāņem savās rokās.

  +5 [+] [-]

, 2013-03-30 06:58, pirms 11 gadiem
Vai paliek spēkā mērķis 2020. gadā cīnīties par titulu? Protams.

Šitais teikums mani smīdina visvairāk.Kāpēc ne 2021.gadā,skaistāks ciparsTādi plāni man atgādina bērnību.Sešdesmito gadu beigās gāju uz treniņiem ziemā ostas sporta zālē(tagadējā jūrnieku centrā).Tad tur uz sporta zāles rietumu sienu bija piestiprināts milzu plakāts ar uzrakstu:" 1980.gadā dzīvosim komunismā!"Septiņdesmito gadu vidū plakāts protams nozuda,bet palika milzīgs, izbijušā plakāta vietā,tumšs pleķis,jo laiks,vējš un lietus bija darījis savu darbiņu.Tajā laikā remontus bieži netaisīja un tā šis pleķis sagaidīja arī saulaino 1980 gadu
PS.Šis stāstiņš nav domāts ,lai Mettu aizvainotu,līdz šim viņi ir paveikuši milzīgu un labu darbu Latvijas futbola labā,tikai pēdējā laikā viens otrs šajā organizācijā sācis daudz runāt,kas rada visai nepatīkamu atmosfēru šīs organizācijas virzienā.

     [+] [-]

, 2013-03-30 09:13, pirms 11 gadiem
Kad ''Ditton'' pārtapa par ''Daugavu'' (D), jauno īpašnieku mērķis bija čempionu tituls 2008.gadā. Bet sanāca tikai 2012.gadā, ar citiem īpašniekiem.
Bet FK ''Rīga'' savu čempionu titulu tā arī nesagaidīja.

     [+] [-]

, 2013-03-30 09:29, pirms 11 gadiem
Diemžēl, arī LM futbols drīz būs nogrimis. Metalurģijas pilsēta drīz būs spoku pilsēta.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-30 09:33, pirms 11 gadiem
mrPO rakstīja: Diemžēl, arī LM futbols drīz būs nogrimis. Metalurģijas pilsēta drīz būs spoku pilsēta.
Līdz 21.jūnijam visi spēlēšot. Tad - redzēsim, kas notiks ar pašu uzņēmumu.

  +4 [+] [-]

, 2013-03-30 09:54, pirms 11 gadiem
Pec Riherta komentiem vareja nojaust ka vins vel joprojam nevar samierinaties ar it ka Zuntnera netaisnigu pareju uz LM.Domaju ka no liepainieku puses kads zina lietas istenibu un agri vai veli viss atklasies.Bet ja LFF nekadu sankciju neizdarija,tad Rihtera izteikumi bija nepamatoti un laiks butu nomierinaties.Ja vins vel kaut ko zina jaunu no sitas lietas,tad lai pastasta visiem,kada jega kaut slept un tit migla.Kas attiecas uz izteikumiem ka LM ir pieredzejusa komanda un mak izprovocet pretinieku,tad vakara spele pati Metta speleja rupji un biezi izprovoceja LM speletajus.