Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Spēlēs pret Liepāju tendenciozi tiesā pret mums"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Starkovs: "Spēlēs pret Liepāju tendenciozi tiesā pret mums"
Aleksandrs Starkovs
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc šodien LMT Virslīgā aizvadītās līderu cīņas starp Rīgas "Skonto" un "Liepājas Metalurgu" (0:0) domās par spēli un īpaši - tiesāšanu - dalījās abu komandu galvenie treneri - Aleksandrs Starkovs un Ridigers Abramčiks.

Preses konferenci ar atvainošanos sāka "Liepājas Metalurga" galvenais treneris Ridigers Abramčiks: "Vispirms atvainojos pretinieku trenerim par gadījumu ar pudeli [vācu speciālists aiz dusmām par Grebja nerealizēto momentu pudeli netīšām aizspēra uz Aleksandra Starkova pusi - aut.]. Esmu bijis futbolists, un, kad redzu, ka netiek izmantota šāda simtprocentīga vārtu gūšanas iespēja, es vienkārši eksplodēju! Par šo gadījumu man tiešām žēl. Runājot par maču, spēlētājus bija grūti noskaņot pēc zaudējuma Lietuvā nedēļas vidū - neviens nerēķinājās un negaidīja, ka tad ielaidīsim trīs vārtus. Lietuvā atkal bija nenoskaņošanās problēmas. Lai arī šosezon divreiz "Skonto" jau bijām uzvarējuši, visi zina šīs komandas spēku un to, ka "Skonto" ir 1. vietā.

Uzsvars tika likts uz cīņu, kuras mūsu izpildījumā bija 70%, kamēr futbola bija tikai 30%. Ar pieejamajiem spēlētāju resursiem šai proporcijai būtu jābūt otrādai, taču gadās tā, ka ar skaistu futbolu vien nepietiek. Pēc Jemeļina savainojuma aizsardzības centrā atzīstami nospēlēja Oskars Kļava, kurš varētu būt alternatīva šajā pozīcijā ne tikai klubā, bet arī izlasē. Neizšķirts 0:0 ir godīgs rezultāts abām komandām. "Skonto" varēja gūt vārtus pirmajā mača trešdaļā, mēs - spēles beigās. Ja zaudētu, tad atstarpe būtu jau septiņi punkti, taču tagad, manuprāt, izredzes visiem joprojām ir vienādas. Un jāizteic kompliments savai komandai par parādīto cīņu - par to paldies."

"Skonto" galvenais treneris Aleksandrs Starkovs savā runā akcentēja tiesnešu darbību: "Ar rezultātu esmu neapmierināts, taču ar saglabātajām līderpozīcijām tabulā gan. Spēle, protams bija līdzīga. Šādos mačos pirmajā plānā vienmēr ir cīņa, un tikai pēc tam - improvizācija, tehnikas elementi utt. Spēle varbūt momentu ziņā nebija interesanta, taču ļoti saspringta, kas futbolam ir pluss. Abām komandām bija iespējas gūt vārtus - cita lieta, ka liepājnieki savu iespēju neizmantoja, mēs - izmantojām. Man ir lieli jautājumi par mūsu neieskaitītajiem uzvaras vārtiem. Tā vienkārši ir nejēdzība. Nez kāpēc tā notiek mūsu spēlēs pret Liepāju...

Varbūt nejauši [smejas]? Pagājušajā mačā neieskaitīja divus vārtus... Vienmēr jau tiesnesim ir vismazākā taisnība [smejas]. Taču mūsu spēlēs pret Liepāju jau tā ir tendence, kas ir slikti. Tiesāšana vispār ir ļoti strīdīgs jautājums - pavisam nesen ar Latvijas izlasi iesniedzām protestu pret Ovrebo, kurš nu ir izslēgts no visiem sarakstiem un beidzis tiesāt, jo bija pārāk daudz pretenziju: Latvija-Grieķija, Barcelona-Chelsea, Fiorentina-Bayern. Kļūdās visi, taču no tendences ir jāizvairās, lai viss izšķirtos laukumā! Man vienalga - jauns vai vecs, blondīns vai plikpauris. Galvenais, lai tiesāšana būtu objektīva. Protams, šis tiesnesis centās tiesāt godīgi, taču neizdevās, jo mēs guvām vārtus, kurus neieskaitīja. Video atkārtojums to apliecina..."

Savs vārds sakāms šajā kontekstā bija arī Abramčikam: "Tiesneši futbolā pārsvarā izšķir spēles. Arī šonedēļ Lietuvā - pretinieks bija 10m aizmugurē, tiesnesis karodziņu nepacēla, Tomass [Tamošausks] panāca spēlētāju un nogāza viņu, par ko tika noraidīts. Domāju, ka arī mūs bieži vien "notiesā". Visas sezonas garumā tas izlīdzinās. Tiesneši ir tikai cilvēki."

Uz to Starkovs atbildēja ar sev zināmo patiesību no trenera dzīves: "Mēs, treneri, esam atkarīgi no rezultāta. Ja pēc zaudētām spēlēm žēlojamies par tiesāšanu, visi saka - jūs nemākat zaudēt. Kad tad to darīt? Pēc uzvarām?! Fakts paliek fakts - guvām vārtus, un par 1:0 dod trīs punktus, bet par 0:0 - vienu."

Par citu tēmu runājot, Starkovs uzslavēja Latvijas izlases kandidātus "Metalurga" rindās: "Labi nospēlēja Kļava, Zirnis, Grebis. Domāju, ka pēdējā laikā progresējis ir Grebis - varbūt tāpēc, ka kluba treneris atlaida uz izlases nometni, kur Kristaps sajuta spēles garšu. Varbūt arī citu iemeslu dēļ. Izlases spēlētāji ir labā kondīcijā. Protams, tādi momenti Grebim ir jāiesit. Tāpat viņš neiesita pret Šveici - ja būtu iesitis, mēs spēlētu Pasaules kausa izcīņā [smejas]."

1 2 59 komentāri

 +95 [+] [-]

, 2010-05-29 20:54, pirms 14 gadiem
Pirmoreiz redzu, ka Starkovs kritizē tiesāšanu!

 +33 [+] [-]

, 2010-05-29 20:55, pirms 14 gadiem
Rocky33 rakstīja: Pirmoreiz redzu, ka Starkovs kritizē tiesāšanu!
Atceries 2004.gadā tiesnešus Gņedoju, Osipovu (tag.LM treneri), spēli ar Portugāli.
Atceries 2010.gadā Čerņikova, Treimaņa kritizēšanu.

  -2 [+] [-]

, 2010-05-29 20:56, pirms 14 gadiem
Rocky33 rakstīja: Pirmoreiz redzu, ka Starkovs kritizē tiesāšanu!
uj.! tas nav nekas neierasts.! ktvai LV-POR 2004 gadā Rīgā kval. ciklā.!

  +2 [+] [-]

, 2010-05-29 20:57, pirms 14 gadiem
Spēlēt vajag, nevis ...sties! Ar lielām mocībām noskatījos to spēli. Pilnīga garlaicība...uzmauc viens otram pa kājām, pavāļājas pa zālīti un tas arī viss futbols.

  +4 [+] [-]

, 2010-05-29 20:59, pirms 14 gadiem
Tik pieredzējušam trenrim jau nu tiesāšanu nevajadzētu aiztikt. Pie tam par pārkāpumu pret Rakelu arī 11 m neviens neiedeva. Tad būtu tāpat nezišķirts 1:1 .

  -1 [+] [-]

, 2010-05-29 20:59, pirms 14 gadiem
tikai nevajag
visu cieņu Saša , bet nevaru tev piekrist...

  -2 [+] [-]

, 2010-05-29 20:59, pirms 14 gadiem
Rocky33 rakstīja: Pirmoreiz redzu, ka Starkovs kritizē tiesāšanu!
Mjaa...Starkovs viemeer ir izteicies- Es tieneshus nevaru kritizeet!
Bet shoreiz vairaak ir mirkils emocijas.... Nedomaaju, ka Starkovs tik zemu nolaidies...

     [+] [-]

, 2010-05-29 21:00, pirms 14 gadiem
Uz abām pusēm bija diezgan kļūdaina tiesāšana.

  +4 [+] [-]

, 2010-05-29 21:01, pirms 14 gadiem
pingss rakstīja: Spēlēt vajag, nevis ...sties! Ar lielām mocībām noskatījos to spēli. Pilnīga garlaicība...uzmauc viens otram pa kājām, pavāļājas pa zālīti un tas arī viss futbols.
Mn liekas, ka tu golfu skatiijies, un pie tam pa logu!
Speele bija normaala, biistami momenti, bet...spilgti redzams, ka nav sakriigu uzbruceeju!
Laizaans gan nolaidies liidz Latvijas liimenim, bet apbriinoju Astafjevu- malacis!

  +3 [+] [-]

, 2010-05-29 21:02, pirms 14 gadiem
Sākās!Ar Starkovu būs interesanti,ja Skonto sāks zaudēt punktus.Gribētos dzirdēt objektīvākus viedokļus ,bija vai nebija aizmugure.Un vai tur par sitienu pa vārtiem Karašauskam neiedeva plāksteri dzelteno.Es tajā laikā skatījos FKV pret Jaunību un pabišķam
kompī vairāk dzirdēju nekā redzēju LM spēli ar Skonto.Tāpēc labprāt uzklausītu citus viedokļus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-05-29 21:05, pirms 14 gadiem
alguns rakstīja: Sākās!Ar Starkovu būs interesanti,ja Skonto sāks zaudēt punktus.Gribētos dzirdēt objektīvākus viedokļus ,bija vai nebija aizmugure.Un vai tur par sitienu pa vārtiem Karašauskam neiedeva plāksteri dzelteno.Es tajā laikā skatījos FKV pret Jaunību un pabišķam
kompī vairāk dzirdēju nekā redzēju LM spēli ar Skonto.Tāpēc labprāt uzklausītu citus viedokļus.
Nu tur tiiraakais 50:50! Skatiijos atkaartojumu, likaas, ka aizmugure bija, bet no vienas kameras neko nevar redzeet!
Jaa, man LTC interaktiiva ar iespeeju ierakstiit (taa nav reklaama) bet gan paskaidrojums neticiigajiem Tomiem!

  +2 [+] [-]

, 2010-05-29 21:06, pirms 14 gadiem
Tagad Grebim bus sirdsapzinjas parmetumi kapec netikam PČ
Bet gols bija jaisakita.. nekada aizmugure.. pats skatijos.. biju dzivajaa.. redzeju.. blj

     [+] [-]

, 2010-05-29 21:07, pirms 14 gadiem
Latvijas treneriem ir iegājies tā, kad zaudē punktus vienmēr kaut kādā veidā ir vainojami tieši tiesneši, tas attiecas ne tikai uz futbolu., Lai treneri vienreiz iemācās meklērt argumentus kaut kur citur!!

     [+] [-]

, 2010-05-29 21:07, pirms 14 gadiem
Kas tiesāja ?!

  +5 [+] [-]

, 2010-05-29 21:10, pirms 14 gadiem
Abramčiks kritizē Grebi, ka netrāpija vārtos, bet pats pudeli sāniski Starkovam virsū uzspēra.

     [+] [-]

, 2010-05-29 21:11, pirms 14 gadiem
ervains91 rakstīja: Tagad Grebim bus sirdsapzinjas parmetumi kapec netikam PČ
Bet gols bija jaisakita.. nekada aizmugure.. pats skatijos.. biju dzivajaa.. redzeju.. blj
Lai apliecinaatu, ka perfekti bija, tu staaveeji ar liinijnieku vienaa liimenii????

  +1 [+] [-]

, 2010-05-29 21:12, pirms 14 gadiem
ervains91 rakstīja: Tagad Grebim bus sirdsapzinjas parmetumi kapec netikam PČ
Bet gols bija jaisakita.. nekada aizmugure.. pats skatijos.. biju dzivajaa.. redzeju.. blj
vot, vot, es ari par to uzreiz iedomajos interesanti ka tagad jutas Grebis, ja izlases treneris pasaka, ka vina negutie varti nelava izlasei spelet PC pat ja vins to teica pa jokam, bet tomer...

     [+] [-]

, 2010-05-29 21:19, pirms 14 gadiem
ai, Starkovs jau sāk palikt smieklīgs... tikko zaudē punktus, netiek kausa finālā, zaudē Baltijas līgā, tā uzreiz tiesneši vainīgi!

  +5 [+] [-]

, 2010-05-29 21:23, pirms 14 gadiem
Pa Latvijas TV virslīgas čempionātā mēs vēl ilgi nevarēsim noteikt aizmugures stāvokļus un līdz ar to treneri varēs šajā jautājumā spekulēt biezi jo bieži.Ar cik kamerām filmē? Trijām?Un arī Kreipāns nekad nevarēs noteikt aizmuguri,ja nu vienīgi Ventspilī ziemeļu pusē,jo tur viņš sēž pretī gandrīz soda laukumam.

  +3 [+] [-]

, 2010-05-29 21:24, pirms 14 gadiem
ATKul rakstīja: ai, Starkovs jau sāk palikt smieklīgs... tikko zaudē punktus, netiek kausa finālā, zaudē Baltijas līgā, tā uzreiz tiesneši vainīgi!
lkm neskatijies speli

  -1 [+] [-]

, 2010-05-29 21:25, pirms 14 gadiem
Man kaut ka šīs dērbija spēles neliekas saistossas, labaak skatiities vidusmera komandu speeles tur vismaz ir ko redzeet, bet seit komandas laukumaa speelee statisku aizsardziibas futbolu un atkal derbija spele beidzas 0:0, kas skatiitaajiem nepatiik

 +11 [+] [-]

, 2010-05-29 21:36, pirms 14 gadiem
100% Taisniba Starkovam B/L speli tiesnesi noraka neieskaitot 2 vartus Skonto,to labi vareja redzet viasat sport baltik video.Un sodien gutie varti to apliecina,kam pa labu tiesa tiesnesi.

  -1 [+] [-]

, 2010-05-29 21:55, pirms 14 gadiem
Neaiztikt Refus, viss bija kartiba.

  +2 [+] [-]

, 2010-05-29 21:59, pirms 14 gadiem
Janis1412 rakstīja: 100% Taisniba Starkovam B/L speli tiesnesi noraka neieskaitot 2 vartus Skonto,to labi vareja redzet viasat sport baltik video.Un sodien gutie varti to apliecina,kam pa labu tiesa tiesnesi.
starkovam taisnība 0%,1 puslaikā bija vismaz 3 aizmugures fiksētas LM ne īpaši saprotamas,savukārt netika fiksēta vismaz viena vai pat divas no Skonto puses!Tiesāja neitrāli!

  +1 [+] [-]

, 2010-05-29 22:02, pirms 14 gadiem
starkovs
<<Man ir lieli jautājumi par mūsu neieskaitītajiem uzvaras vārtiem. Tā vienkārši ir nejēdzība. Nez kāpēc tā notiek mūsu spēlēs pret Liepāju..>>
Vai šmurguli atceries pēdējo savu maču Lajuka tiesāšanas laikā 2004g. LM-SK 2-3(2-0),ko tu muldi!

     [+] [-]

, 2010-05-29 22:03, pirms 14 gadiem
Kas ir aizmugure ? Tur kur guva vartus un neieskaitija tur skatoties TV nebija aizmugure , jo piespeles bridi tiktiesam nebija aizmugure , bet ja skatas no ta viedokla , ka speletajs bija aizmugure atrak par bumbu tad jau laikam bija aizmugure!!!
kaut ari velejos lai LM uzvar , bet laikam jau rezultats likumsakarigs!!!

     [+] [-]

, 2010-05-29 22:04, pirms 14 gadiem
tiesnesis netiesāja un bija sarunāta spēle uz neizšķirtu

     [+] [-]

, 2010-05-29 22:06, pirms 14 gadiem
Jūs, pārgudrie cilvēki, kas tagad noliek Starkovu par kritizēšanu. Izlasiet rakstu, nevis bāziet savus tizlos standarta komentārus, kādi vienmēr tiek likti, ja kāds treneris kritizē tiesāšanu. Starkovs ir labākais, kas jebkad noticis ar Latvijas futbolu un viņa viedoklis ir jārespektē. Jūs, kritizētāji, esat pabiras, salīdzinot ar viņu....

Mourinju arī kritizē tiesnešus, tik nez, kāpēc viņu uzskata par vienu no labākajiem treneriem pasaulē!

  +2 [+] [-]

, 2010-05-29 22:06, pirms 14 gadiem
Autor! Nevis "Esmu neapmierināts", bet gan "neesmu apmierināts"

  +9 [+] [-]

, 2010-05-29 22:14, pirms 14 gadiem
Rocky33 rakstīja: Pirmoreiz redzu, ka Starkovs kritizē tiesāšanu!
Kas tu tāds,gudrīti,no mēness nokritis?Rižiks pieradis,ka Lajuks Indriksona ietekmē uz paplātes ielicis n-tos čempiontitulus.Saki paldies,ka Gailītim(Karašauskam)neiedeva 2 dzelteno par simulāciju.Starkovs laikam to māca labi simulēt,(arī Blanks,Pļutka u.c ,,slaida" auguma primāti)liekot krist,jo pieradis,ka dos sodus ,,Skonto"labā.Kurā valstī valstvienības galvenais treneris izsauc uz izlasi un atbalsta spēlētāju,kurš atdod spēles.Nu protams,ka Aļeksandr Petrovič.Nebrīnīšos,ka Kačanovs pēc 1.jūlija parādīsies ,,Skonto" sastāvā.Pagaidīsim,un atcerēsimies vadoņa murgus par LFF cīņu ar ,,negodīgiem futbolistiem"un tīru futbolu no šīm negācijām.

 +12 [+] [-]

, 2010-05-29 22:15, pirms 14 gadiem
reikons rakstīja: Jūs, pārgudrie cilvēki, kas tagad noliek Starkovu par kritizēšanu. Izlasiet rakstu, nevis bāziet savus tizlos standarta komentārus, kādi vienmēr tiek likti, ja kāds treneris kritizē tiesāšanu. Starkovs ir labākais, kas jebkad noticis ar Latvijas futbolu un viņa viedoklis ir jārespektē. Jūs, kritizētāji, esat pabiras, salīdzinot ar viņu....

Mourinju arī kritizē tiesnešus, tik nez, kāpēc viņu uzskata par vienu no labākajiem treneriem pasaulē!
Es gribētu redzēt sankcijas pret starkovu no LFF!Kā to saņem citi komandu treneri par tiesnešu kritizēšanu!

 +12 [+] [-]

, 2010-05-29 22:19, pirms 14 gadiem
reikons rakstīja: Jūs, pārgudrie cilvēki, kas tagad noliek Starkovu par kritizēšanu. Izlasiet rakstu, nevis bāziet savus tizlos standarta komentārus, kādi vienmēr tiek likti, ja kāds treneris kritizē tiesāšanu. Starkovs ir labākais, kas jebkad noticis ar Latvijas futbolu un viņa viedoklis ir jārespektē. Jūs, kritizētāji, esat pabiras, salīdzinot ar viņu....

Mourinju arī kritizē tiesnešus, tik nez, kāpēc viņu uzskata par vienu no labākajiem treneriem pasaulē!
Bērniņ,aizej paprasi Astafjevam vēl vienu autogrāfu un neaizmirsti pateikt,,spasiba".Varu sarunāt labu mākslinieku,uzgleznos tev Starkova ģīmi un ieliec guļamistabā.

  +9 [+] [-]

, 2010-05-29 22:27, pirms 14 gadiem
Bez komentāriem. Brāķis no tiesnešu puses pilnīgi vienādi uz abām pusēm. Neteikšu, ka kādam pietiesāja vai kādu aizkulisēs tagad sāks vilkt. Ja par tiesāšanu, tad Anufrijevs pilnīgi nebija gatavs mačam. Ja par spēli, tad šoreiz neizteikšos, jo pēc 30 gadu pārtraukuma skatoties futbolu pa TV, atkal aizmigu. Labi, puslīdz saprotu Skonto, kam pa laukumu skraidā 80% jaunekļu, bet ko ar tādu spēli un momentu realizāciju tālāk cer darīt Metalurgs, tiešām nezinu. Uzbrucēju LM kā utis čukčas matos, bet vārtu nav. Ko to Kalnu marinē aizsardzībā? Ja jau pieteica Kuzņecovu, tad jau varēja laist centrā ar Tomašausku un Kļavu savā vietā. Jūs gribat zināt, kad būs vārti LM izpildījumā???? Atbildēšu. Tad, kad uzbrukumā būs šads tandēms- Kavaļauskas un Kalns. Lai neņem ļaunā Rakels ar Grebi, bet pagaidām kopā viņiem spēle nevedas.

  +9 [+] [-]

, 2010-05-29 22:29, pirms 14 gadiem
Grebis ar savu koka kaju.... nez ka vins pagajusa gada sasita tik daudz vartus.....
1 2 59 komentāri