Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pārceltā mača sāga: spēlei jānotiek pirmdien, "Skonto" nesteidz piekrist

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pārceltā mača sāga: spēlei jānotiek pirmdien, "Skonto" nesteidz piekrist
"Skonto" prezidents Vladimirs Koļesņičenko
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas futbola Virslīgas orgkomiteja nolēmusi, ka vakar nenotikušajai spēlei starp Rīgas "Daugavu" un "Skonto" jānotiek pirmdien, plkst.19:00. "Skonto" šādam lēmumam nesteidz piekrist.

Atgādinām, ka vakar SMScredit.lv Virslīgas 22. kārtas spēle starp Rīgas "Daugavu" un "Skonto" nenotika, jo visu dienu lijušais lietus padarīja "Daugavas" stadiona zālāju par nelietojamu. Kā pēcāk (vēl vakar vakarā) pavēstīja futbolavirsliga.lv, šī spēle pārcelta uz pirmdienu plkst.19:00 turpat "Daugavas" stadionā - tā lēmusi Latvijas futbola Virslīgas orgkomiteja.

Tiktāl viss mierīgi, ja vien... vakar "Twitter" portālā "Skonto" prezidents Vladimirs Koļesņičenko savā profilā "@KolesLv negaidīti nepavēstītu, ka "Skonto" ar šādu lēmumu par spēles pārcelšanu uz pirmdienu nav mierā. Viņš veica dažus ierakstus, lūk, to saturs: "Nē, nē, puiši - "Skonto" pirmdien nespēlēs. Man nav saprotams, kurš pieņem šādus lēmumus. Un galvenais - uz ko balstījās? Lasiet reglamentu - lasiet punktu 3.5 [skatīt šo punktu materiāla apakšā - aut.], lasiet uzmanīgāk! Jautājums, kurš ar kuru vienojās? Kāpēc nevienu neapmierinošā pirmdiena? Cik zinu, "Daugavas" treneri šobrīd atrodas Lietuvā. Ja "Skonto" kluba vadība uzzina par šo lēmumu Sportacentrs.com, tad, manuprāt, tas ir dīvaini. Lai saliktu visu pa plauktiņiem: neviens nav sazinājies ar "Skonto" vadību par spēles pārcelšanu uz pirmdienu. Pārsteidzoši... Ar milzīgu cieņu izturos pret pretinieku un Virslīgas vadību, taču viss ir jārisina koleģiāli. Domāju, noticis nepatīkams pārpratums... no kura mēs iziesim ar godu! Ar labu nakti, futbola draugi!"

Sportacentrs.com sazinājās ar Latvijas futbola virslīgas izpilddirektoru Normundu Malnaču, kurš nomierināja un pavēstīja, ka spēlei pirmdien jānotiek: "Pirms pusstundas runāju ar "Skonto" vadību, ar direktoru Askoldu Uldriķi, arī ar prezidentu Vladimiru Koļesņičenko un treneri Tamazu Pertiju. Labi pārzinu situāciju un izskaidroju viņiem savus argumentus - gan no kalendāra viedokļa, gan no "Fair Play" viedokļa, gan no komerciālā viedokļa pirmdiena ir labākais risinājums. Domāju, "Skonto" iedziļināsies šajos argumentos un piekritīs, ka pirmdien ir jāspēlē. Domāju, "Skonto" emociju uzplaiksnījumi radās iekšējās komunikācijas dēļ. Sākotnēji nepiekrītot, viņi nezināja visus apstākļus. Izskanēja piedāvājums pārcelt šo maču uz sezonas beigām, bet to nevar darīt, jo nav garantijas, ka laika apstākļi tobrīd būs apmierinoši un ka varēs spēlēt. Tāpat jāņem vērā komerciālās intereses - turnīrs zaudē prestižu, ja notiek tik tālas nobīdes. Mēs nevaram visu laiku taisnoties translāciju pircējam un radīt sētas turnīra iespaidu."

Jautāts, kāpēc spēle netika pārcelta uz otrdienu, lai nebūtu pārklāšanās ar pirmdienas svarīgo maču cīņā par palikšanu Virslīgā starp "Mettu/LU" un "Jūrmalu", Malnačs sacīja: "Jā, no skatītāju viedokļa tas būtu labāk, taču mēs tieši nācām pretī "Skonto", lai viņiem būtu vairāk laika, lai sagatavotos sezonas, iespējams, svarīgākajai spēlei sestdien pret "Ventspili". Šādā ziņā pirmdiena ir labākā opcija. Šobrīd jau spīd saulīte un faktiski, kaut arī "Daugavas" stadiona laukums nav labākajā stāvoklī, jau tagad varētu spēlēt - par to mēs kopā ar Jāni Mežecki šodien paši pārliecinājāmies stadionā. Pirms lēmuma piešķiršanas pētīju arī laika ziņas un pirmdien sola saulainu laiku bez lietus. Cerams, pirmdien šo maču varēs izspēlēt un nevajadzēs to atkal pārcelt. Starp citu, "Skonto" nemaz nevar nepiekrist lēmumam par spēles pārcelšanu uz pirmdienu - tas ir Latvijas futbola Virslīgas orgkomitejas, augstākās turnīra institūcijas, lēmums."

Pēc sarunas ar Malnaču Sportacentrs.com sazinājās arī ar "Skonto" direktoru Askoldu Uldriķi, lai pārliecinātos, ka klubs patiešām piekritis spēlēt pirmdien. Kā izrādījās, viss nemaz nav tik vienkārši un viennozīmīgi. Uldriķis: "Nē, šobrīd par 100% noteikti vēl neesam piekrituši pirmdienas variantam. Mēs vēl domājam. Situācija mainās ik pa stundai, veicam pārrunas, vēl domājam arī par alternatīviem variantiem. Ir piedāvājums šo maču aizvadīt gan pēc pirmspēdējās kārtas, gan starp 2. un 3. kārtu no beigām. Jā, runājām ar Malnaču, spriežam arī savā starpā un vēl domājam."

Jautāts, vai "Skonto" nav jāpakļaujas Latvijas futbola Virslīgas orgkomitejas lēmumam, Uldriķis atteica: "Bet cik tas ir pareizi? Un ja nu mums liktu spēlēt vienu dienu pirms mača ar "Ventspili"? Reglamentā ir punkts 3.5., kas nosaka, ka par spēles pārcelšanu jāinformē vismaz piecas dienas pirms spēles dienas. Tagad līdz spēlei palikušas divas dienas..."

2013. gada Virslīgas reglamenta punkts 3.5. skan sekojoši: "Lai pārceltu virslīgas čempionāta kalendāra
spēli, ir jābūt nopietnam pamatojumam, ko Virslīgas organizācijas komiteja izskata kā ārkārtēju gadījumu, ko kalendāra saskaņošanas brīdī nevarēja paredzēt. Par izmaiņām jāinformē pretinieku komanda, Latvijas futbola
Virslīga un LFF Sacensību daļa ne vēlāk kā 5 (piecas) dienas pirms kalendārā paredzētās spēles."

Slēpts komentārs: AndyGarciaa
Slēpts komentārs: casiljas

  +6 [+] [-]

, 2013-09-28 15:39, pirms 11 gadiem
3.5 punkts acīmredzami NAV par tādiem gadījumiem, kad spēles inspektors atceļ spēli stundu vai pusotru pirms tās sākuma, līdz ar to tas neattiecas uz šo spēli. Laikam jau reglamentā šāds gadījums nav paredzēts, jo, kā pareizi rakstīja Alguns, tas ir pirmais tāds Latvijas čempionātā.
Līdz ar to arī tālākā rīcība reglamentā NAV paredzēta, jāvadās vienkārši no veselā saprāta.

  +5 [+] [-]

, 2013-09-28 17:00, pirms 11 gadiem
Ja būtu paziņots ka spēli pārceļ uz turnīra beigām SKONTO paziņotu ka jāspēlē pirmdien!

  +4 [+] [-]

, 2013-09-28 18:06, pirms 11 gadiem
tie cilvēki bez twitter uz wc vismaz iet? baigā mode- visu "darīt" twiterī

  +4 [+] [-]

, 2013-09-28 18:45, pirms 11 gadiem
Draugi, ko Jūs cepaties, šim klubam ir lielāki māli...
Prēmiju, ko solīja eiropa, pārskaitīs pa tiešo VIDa kasē, lai dzēstu parādu, bet labākais ir tas, ka kluba funkcionārs, gaidot šo prēmiju, sievai jau avansā nopircis džipu (RANGE ROVER) par kluba naudu! Nu klubam naudas nav bet ir auto....

  -1 [+] [-]

, 2013-09-28 19:29, pirms 11 gadiem
lidzjutējs 35 rakstīja: Draugi, ko Jūs cepaties, šim klubam ir lielāki māli...
Prēmiju, ko solīja eiropa, pārskaitīs pa tiešo VIDa kasē, lai dzēstu parādu, bet labākais ir tas, ka kluba funkcionārs, gaidot šo prēmiju, sievai jau avansā nopircis džipu (RANGE ROVER) par kluba naudu! Nu klubam naudas nav bet ir auto....
tiešām pa taisno VID kasē? 1. reizi dzirdu, kad UEFA tā darītu... parasti vnk neizmaksā un viss.

  +3 [+] [-]

, 2013-09-28 19:45, pirms 11 gadiem
Kluba iekšienē ir tādas runas, tapēc šie šokā, jo nevarēs paslēpt džipu...

  +4 [+] [-]

, 2013-09-28 22:36, pirms 11 gadiem
Nezinu,bet tā vien šķiet,ka Skonto grib atstāt spēli rezervē,ja gadījumā neveiksmīgi nospēlēs nākošajā kārtā ar Ventspili.Tad jau sāksies aizkulišu cīņas.Citādi es nevaru iztulkot Skonto mēģinājumu atteikt pirmdienas spēli.Nezinu,varbūt maldos.

     [+] [-]

, 2013-09-29 00:42, pirms 11 gadiem
Obligāti jāiet
DON`T MESS WITH EDGARS KĀRKLIŅŠ - YouTube