Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Iliško: ""Daugava" strādā, lai nākotnē situācija ar akadēmiju neatkārtotos"

Agris Suveizda

Iliško: ""Daugava" strādā, lai nākotnē situācija ar akadēmiju neatkārtotos"
Raimonds Iliško
Foto: www.fcdaugava.lv

SMScredit.lv Virslīgas futbola kluba Daugavpils "Daugava" bijušais ģenerāldirektors Raimonds Iliško sarunā ar Spotacentrs.com pastāstīja, kā izdevās pārliecināt Apelāciju komisiju piešķirt klubam neizsniegto LFF-A licenci, un arī par savām pašreizējām attiecībām ar Daugavpils klubu.

- Jūsu vārds nav atrodams sezonas pieteikumā. Jūs vairs nestrādājat klubā?
- Kā ģenerāldirektors vairs nē. Klubā vairs neesmu nekādā amatā. Savu funkciju – respektīvi, A licences iegūšanu - esmu izpildījis, un mūsu sadarbība uz kādu laiku ir pārtraukta, apstādināta.

- Kāds varētu būt iemesls, lai nākotnē sadarbība tiktu atjaunota?
- (Iesmejas) Grūti pateikt. Ar valdes locekli [Jevgēņiju Klopovu] izrunājām, ka man pēc tā darba, kuru esmu paveicis, būs divu nedēļu pārtraukums, pauzīte. Tālāk apsēdīsimies pie sarunu galda, un pilnīgi iespējams, ka es palikšu šajā amatā. Vai nu mainīsies funkciju izpilde un uzdevums, kas man bija uzlikts kā pienākums, un šī sadarbība varētu turpināties.

- Vai tas nozīmē, ka amatu ieņēmāt tikai tādēļ, lai nokārtotu licences saņemšanu?
- Ne gluži. Jā, kā primārais uzdevums noteikti bija licences iegūšana, dokumentu sagatavošana, kluba attīstības stratēģijas izplānošana, visu nepieciešamo dokumentu savešana kārtībā, spēļu organizācija, piedalīšanās Virslīgas kopsapulcēs. No manas puses ceru, ka veiksmīgi padarīju šos uzdevumus un pienākumus. Darbs ir padarīts. Šodien ir tāda situācija, ka jebkurš uzņēmums mēģina optimizēt savas struktūras darbību. Es varētu turpināt apmeklēt darbu, taču man faktiski nebūtu, ko darīt. Un ar kluba vadību ir panākta vienošanās, ka uz laiku pārtraucam sadarbību. Tad, kad būs nepieciešama mana palīdzība, atgriezīsimies pie sarunu galda un turpināsim sadarbību.

- Vai pareizi saprotu, ka vairs neesat amatā, jo "Daugavai" vairs nav reāla iemesla jums turpināt maksāt algu? Vai šis secinājums nav korekts?
- Daļēji jūs sapratāt pareizi. Nomināli skaitīties kā ģenerāldirektoram nav iemesla, bet faktiski tās funkcijas un darba apjomu šobrīd varētu pildīt citi darbinieki – adminstrācijas darbinieki, kas izpilda tehniskos pienākumus. Viss ir saplānots, licence ir, darbinieki, līgumi ir – viss ir savests kārtībā. Šobrīd esam tā kā iepauzējuši – tas nenozīmē, ka viss ir cauri. Tas šobrīd nav tas sliktākais variants, tas ir tāds kā optimālais variants. Tāpat kā citi uzņēmumi piesaista grāmatvedības apkalpošanas uzņēmumus. Citi piesaista, varētu tā teikt, krīzes menedžerus, kas ienāk uzņēmumā attiecīgā periodā, nostrādā attiecīgu laiku un pēc tam vairs nav nepieciešami. Tāpat nomenedžējām arī mūsu sadarbību. Darbs ir izpildīts, un kāpēc uzņēmumam būtu man jāmaksā alga tikai tāpēc, ka es nomināli skaitos amatā?

- Pieteikumā kā kluba direktors ir norādīts Edgars Limans. Viņš "Daugavā" ir pilnīgi jauna persona vai bijis arī citā amatā?
- Šajā amatā viņš ir jauns cilvēks, taču viņš jau iepriekš bija saistīts ar klubu. Viņš pildīja vairākas funkcijas, tai skaitā, palīdzēja licences iegūšanā. Pildīja vairākus tehniskus jautājumus un uzdevumus.

- Runājot par licencēšanu, kas bija galvenais, ar ko izdevās pārliecināt Apelāciju komisiju?
- Licencēšanas komisija uzklausīja un acīmredzot sadzirdēja, ko teicām un kādus dokumentus bijām uzrādījuši un iesnieguši, un pieņēma galīgu lēmumu. Spējām viņus pārliecināt, ka nestrādājām tā, kā klīda baumas, bet gan veicām stratēģisko attīstību un nestāvējām uz vietas. Ja būtu sākuši to visu darīt nedaudz agrāk, tad visi dokumenti būtu sagatavoti un iesniegti jau līdz sezonas sākumam paredzētajos termiņos. Taču šie dokumenti vēl juridiski nebija līdz galam gatavi. Līdz ar to bija iegansts [neizsniegt licenci]. Varētu teikt, pārpratums.

- Villerušs sacīja, ka "Daugava" ir izstrādājusi konkrētu plānu, kas būs jāveic. Kad ir pirmais konkrētais termiņš, un kas šajā laikā ir jāizpilda?
- Konkrētu laiku, kurā izdosies to izpildīt, šobrīd nevaru pateikt, taču pirmais termiņš ir aptuveni trīs mēneši. Šajā laikā ir jāsakārto juridiskā puse, taču precīzākus komentārus par konkrētām jauniešu komandām pagaidām atturēšos sniegt. (…) Kad Mežecka kungs nolasīja sākotnējo lēmumu nedot klubam licenci, viņš, komentējot pieņemto lēmumu, izteicās, ka Daugavpils "Daugavai" nekad nav bijis jauniešu komandu. Taču mans komentārs ir, ka jauniešu komandas de facto sāka veidoties jau pirms laba laika, vienīgi šis jautājums nebija sakārtots de jure. "Daugava" šodien arī strādā pie tā sakārtošanas de jure, lai klubam būtu vai nu sava akadēmija, vai sadarbība ar citu akadēmiju. Lai šāda nepatīkama situācija neizveidotos arī nākotnē un pasargātu klubu no iespējamiem riskiem.

- Ziemā komandai pievienojās Rojs un Ričards Grauzes, taču "Daugavpils" nav devusi brīvlaišanu un viņi atrodas šīs komandas pieteikumā. Kāda ir situācija ar viņiem?
- Cik zinu, klubs tagad strādā pie šī jautājuma un tā saskaņojuma. Atkal ceram uz pozitīvu rezultātu. Ne tikai ceram, bet arī strādājam, lai šis jautājums un atļaujas būtu sakārtotas un lai nebūtu nekādu domstarpību. Citreiz subjektīvi liekas, ka tas ir neliels birokrātijas āķītis. Kad sāk strīdēties, diskutēt par kādu jautājumu vai jautājuma subjektu, kuru pēc būtības var izrunāt, tikai puses, kuras piedalās diskusijā, vai nu līdz galam nesadzird viena otru, vai negrib sadzirdēt. Bet to visu ar laiku, ar saraksti un pārliecināšanu, tikšanos un saskaņošanu var panākt. Fiziski? Jā, fiziski viņi joprojām ir kopā ar komandu.

  +2 [+] [-]

, 2014-03-28 14:54, pirms 11 gadiem
Vai Daugavpils "Daugavas" kluba vadība nevar sniegt informāciju par pārbaudāmajiem spēlētājiem Nr. 8 un Nr. 10, kuri sita golus Ziemas kausā?
futbolavirsliga.lv
futbolavirsliga.lv

     [+] [-]

, 2014-03-29 00:04, pirms 11 gadiem
paga,tad viņš strādā vai nestrādā vairs Daugavpilī, pēc viņa teiktā tādas pretrunas sanāk: "Ne tikai ceram, bet arī strādājam, lai šis jautājums un atļaujas būtu sakārtotas.."

     [+] [-]

, 2014-03-29 17:58, pirms 11 gadiem
Laimes Lācis rakstīja: paga,tad viņš strādā vai nestrādā vairs Daugavpilī, pēc viņa teiktā tādas pretrunas sanāk: "Ne tikai ceram, bet arī strādājam, lai šis jautājums un atļaujas būtu sakārtotas.."
Tā kā pats teica - juridiski nav šobrīd darba attiecībās ar klubu, jo savus tiešos pienākumus paveica un šobrīd viņa pakalpojumi nav nepieciešami.

     [+] [-]

, 2014-03-29 18:01, pirms 11 gadiem
Apskatot DD pieteikumu sezonai, arī nobrīnījos, kāpēc tur nav Iliško vārds, ja vēl nesen viņš bija runājis par apelācijas iesniegšanu un cerībām uz pozitīvu iznākumu. Tagad viss tapa skaidrs. Praktiski skatoties, protams, šāds menedžments ir saprotams, bet nu ģenerāldirektors tāds pietiekami nopietns amats, lai pieņemtu cilvēku un palaistu vaļā, kad visas lietas apdarītas un tad pieņemtu atkal.