Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Daugavpils pašvaldība lauž līgumu ar BFC "Daugavpils"

Rolands Eliņš

Daugavpils pašvaldība lauž līgumu ar BFC "Daugavpils"
BFC "Daugavpils" pārstāvis Aleksandrs Isakovs. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

LETA. Daugavpils pašvaldība neturpinās sadarbību un lauzīs līgumu ar biedrību "Futbola centrs Daugavpils", domes sēdē lēma pilsētas deputāti. Futbola klubs publiski norādījis, ka par to uzzinājis tikai no medijiem

Daugavpils domē apgalvoja, ka biedrība vairāku gadu garumā nepildīja vairākus līgumā atrunātos pienākumus. Tāpat, pēc domē paustā, ar Daugavpils futbola skolu nav noslēgta vienošanās par futbolistu pārreģistrēšanu no biedrības uz skolu, netika izpildīts arī biedrības pienākums saņemtos finanšu līdzekļus par futbolistu sagatavošanas kompensāciju un spēlētāju pārejām novirzīt tiešā veidā skolai.

Nav arī noslēgts neviens ziedojuma līgums Daugavpils jaunatnes futbola attīstībai, līdz ar ko biedrība neizpildīja līgumā atrunātās finansiālās saistības, uzskata domē.

Līgums par sadarbību futbola akadēmijas izveidē starp Daugavpils pašvaldības profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādi "Daugavpils futbola skola" un biedrību "Futbola centrs Daugavpils" bija noslēgts 2019.gada 2.aprīlī.

Plānots, ka Daugavpils Futbola skola septembrī pastāvīgi sāks akreditēšanas procedūru Latvijas Futbola federācijā, lai iegūtu akadēmijas statusu, kā to jau ir izdarījušas Rīgas un Liepājas futbola skolas.

Domē arī uzsver, ka līguma izbeigšana nekādā veidā neietekmēs treniņu procesa norisi. Daugavpils Futbola skola turpināšot strādāt ierastajā režīmā, bērni turpināšot piedalīties sacensībās un treniņos.

BFC "Daugavpils" savos sociālajos tīklos publicēju šādu paziņojumu par notikušo:

"Pateicoties presē izskanējušajai informācijai, BFC Daugavpils ir uzzinājusi par to, ka ar mūsu klubu ir lauzts sadarbības līgums ar Daugavpils Futbola skolu. Vēlamies informēt, ka ar BFC Daugavpils NEVIENS domes vai skolas pārstāvis NAV SAZINĀJIES par šādu lēmumu un interesantākais, ka NEVIENS iebildums, pretenzija vai ierosinājums NAV ticis izteikts par iespējamajām nepilnībām sadarbības līgumā un kāda no tā punktiem neizpildi. Uz Daugavpils pilsētas domes sēdi mūsu klubs netika aicināts un ar visiem pārmetumiem mums ir iespēja iepazīties tikai masu medijos, kur kā ierasti publicētā informācija, maigi izsakoties, neatbilst patiesībai."

BFC arī norādījusi, ka kluba akadēmija turpinās darboties līdzšinējā veidā, ciktāl tas atkarīgs no kluba iespējām.

Izmantotie resursi:
LETA

  -1 [+] [-]

, 2021-08-27 19:00, pirms 3 gadiem
Nākamsezon vēl par vienu klubu mazāk?

     [+] [-]

, 2021-08-27 22:38, pirms 3 gadiem
Kārtējais futbola cirks...

     [+] [-]

, 2021-08-27 22:53, pirms 3 gadiem
Mafiozā latvijas futbola sabiedrība

     [+] [-]

, 2021-08-28 00:45, pirms 3 gadiem
Elksniņš necieš sportu... Gnīda.

     [+] [-]

, 2021-08-28 07:55, pirms 3 gadiem
Vai tas nozīmē,ka sācies Isaakova ēras noriets Daugavpils futbolā?