Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Artūrs Silagailis: "Iespaidi par braucienu ir pozitīvi"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Artūrs Silagailis: "Iespaidi par braucienu ir pozitīvi"
Artūrs Silagailis
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze

Jau ziņojām, ka latviešu futbolists Artūrs Silagailis nedēļu ilgi bija uz pārbaudi titulētajā Krievijas klubā Maskavas "CSKA". eSports.lv šodien sazinājās ar Rēzkenes "Blāzmas" aizsargu, lai uzzinātu sīkāk par gūtajiem iespaidiem Maskavā.

Šorīt jau ziņojām, ka Rēzeknes "Blāzmas" aizsargs Artūrs Silagailis atgriezies no nedēļu ilgās pārbaudes Maskavas "CSKA" komandā, kur tomēr neiekļuva komandā. Šodien Artūrs portālam eSports.lv dalījās iespaidos par Krievijā piedzīvoto.

- Pastāsti, lūdzu, īsumā, kā tev gāja Maskavā?
- Maskavā biju nedēļu, aizvadīju treniņus ar dublieru komandu un vienu pārbaudes spēli. Vienkārši tad, kad komanda aizlidoja spēlēt ar Naļčikas "Spartak", man vajadzēja uzturēt formu un spēlēt ar 1990. un 1991. gadā dzimušo komandu. Draudzības spēle bija pret FK "Moskva", nospēlējām neizšķirti 1:1. Varēju pat gūt vārtus pēc stūra sitiena, bet neizdevās.

Kopumā par braucienu iespaidi, protams, ir pozitīvi. Treneriem it kā iepatikos. Pēc pēdējā treniņa galvenais rezerves komandas treneris [Jelle Gūss - aut.] pienāca pie manis, teica, ka ir apmierināts ar manu sniegumu - gan taktikas ziņā, gan uzbrukumu iesākšanā u.c. elementos. Tomēr divi faktori traucēja palikt tur - pirmkārt, man ir Latvijas pase, tātad esmu leģionārs, bet, otrkārt, esmu dzimis 1987. gadā, kamēr pārsvarā visi dublieros ir divus, trīs gadus jaunāki. Treneris teica, ka palikt dublieros man nav jēgas, bet līdz pirmajai komandai [smejas]... Jābūt objektīvam - vēl ļoti, ļoti daudz jāstrādā. Viennozīmīgi guvu ļoti vērtīgu pieredzi, uzskatu, ka tagad man būs stimuls strādāt arvien vairāk, lai sasniegtu savus mērķus.

- Kā tev pašam šķita - kā izskaties uz "CSKA" dublieru fona?
- Teikšu tā - nebija neviena, kurš būtu stiprāks un vairāk izceltos. Protams, komanda spēlē ļoti labi, skatoties uz aizsargiem - visi atlasīti pēc auguma utt. Bija ļoti interesanti, un uzskatu, ka pierādīju sevi diezgan labi. Tomēr dublieros, kā jau teicu, visi ir pāris gadus jaunāki. Treneris jau teica, ka manā vecumā jāmeklē vieta kādas komandas galvenajā sastāvā, ne dublieros. Varbūt ir vērts padomāt par Krievijas 1. līgu.

- Kad "CSKA" tevi ņēma uz pārbaudi, klubs zināja, ka tu esi leģionārs un dzimis 1987. gadā. Vai viņi cerēja, ka būsi palīgs galvenajai komandai?
- Īstenībā nezinu... "CSKA" sporta direktors mani ņēma uz pārbaudi, un pēdējoreiz, kad runājām, viņš teica, ka pēc sezonas būtu iespēja tikt kādā citā Krievijas klubā. Gribu arī pateikties Rēzeknes "Blāzmas" kluba vadībai par to, ka man bija iespēja atrādīties Maskavā.

- Kādi ir tavi tuvākie plāni?
- Ar to, ka netiku "CSKA", dzīve neapstājas. Domāju, ka šo sezonu pabeigšu "Blāzmā", un tad jau redzēs, kādi būs piedāvājumi. Ir palikušas tikai divas dienas, tāpēc domāju, ka diezin vai vēl būtu iespējams pārcelties uz citu klubu šajā transfēru periodā. Ja uz Krieviju, tad atkal būtu jābrauc uz pārbaudi kādā klubā, bet tam vairs nav laika. Neviens jau nepirks, nezinot manu spēli. Turklāt domāju, ka nav, ko raustīties - jānospēlē līdz galam šī sezona mierīgi, bet tad jāatpūšas, jāizskata visi piedāvājumi un tad jādodas uz turieni, kur būs vislabāk.

Protams, bija vēlme tur palikt - gribas spēlēt augstākā līmenī, un tur tāds ir. Bet emocijas kopumā tik un tā ir labas - trenējāmies gan Maskavā, gan braucām uz sporta bāzi, kas atrodas ārpus galvaspilsētas. Uz tāda laukuma patrenēties ar diezgan augsta līmeņa spēlētājiem bija diezgan forši.

- Vai nākotnē skaties tieši Krievijas klubu virzienā?
- Nevaru pateikt, jo jāskatās, kur būs labāks piedāvājums. Varbūt Krievijā, varbūt Latvijā, varbūt kaut kur rietumos. Skatīsimies! Protams, neizslēdzu Krievijas variantu.

  +2 [+] [-]

, 2008-08-27 15:48, pirms 16 gadiem
Ah nu žēl , ka nepaņēma , bet cerams , ka nākamsezon spēlēs ārpus LV !
Slēpts komentārs: Pahars91

  +5 [+] [-]

, 2008-08-27 15:49, pirms 16 gadiem
Vismaz Kremli redzeeja

  -1 [+] [-]

, 2008-08-27 15:50, pirms 16 gadiem
Pahars91 rakstīja: Ja gribi progreseet.. nepaliec Blāzmaa.. ej uz kadu vadošāku klubu

vēl jau ir laiks un iespējas šeit pilnveidoties, šo sezonu mierīgi var vēl Blāzmā noslegt!

  -1 [+] [-]

, 2008-08-27 15:53, pirms 16 gadiem
Krievijas 1.liga butu labs variants...

  -3 [+] [-]

, 2008-08-27 16:04, pirms 16 gadiem
brauc uz ascoli , spelesiet ar gaurachu kopaa

     [+] [-]

, 2008-08-27 16:18, pirms 16 gadiem
..izliekas samērā sakarīgs un loģiski domājošs čalis.. - nu tās tā pēc tiem pāris teikumiem.. Cerams nākotnē būs labs papildinājums izlasei, tik jāmēģina tikt augstākā līmenī pakačāties...

  -2 [+] [-]

, 2008-08-27 16:19, pirms 16 gadiem
ja viņš ir perpsektīvs un ganrīz Krievijas PL līmenī, tad kāpēc neviens Latvijas klubs viņu vēl nav paņēmis no Rēzeknes?

     [+] [-]

, 2008-08-27 16:27, pirms 16 gadiem
zigiss rakstīja: ja viņš ir perpsektīvs un ganrīz Krievijas PL līmenī, tad kāpēc neviens Latvijas klubs viņu vēl nav paņēmis no Rēzeknes?

..tāpēc ka lielie LV klubi tikai par medaļām domā, nevis nākotni, pašlaik iespējams pamatsastāvam varbūt arī nav gatavs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-08-27 17:22, pirms 16 gadiem
smailiite rakstīja: ..tāpēc ka lielie LV klubi tikai par medaļām domā, nevis nākotni, pašlaik iespējams pamatsastāvam varbūt arī nav gatavs...

nuu Skonto... paskaties.. ir daudz jauni.. un reizee pa medaljam domaa

  +2 [+] [-]

, 2008-08-28 00:10, pirms 16 gadiem
ronnie10 rakstīja: brauc uz ascoli , spelesiet ar gaurachu kopaa

gauračs nav no rēzeknes?

  -1 [+] [-]

, 2008-08-28 08:28, pirms 16 gadiem
Ļoti patstāvīgs un pārliecināts liekas jauneklis. Viņam ir savi plāni, kurus viņš manuprāt arī pēc gadiem realizēs. Manuprāt, šis būtu nākamais spēlētājs no Latvijas, kuram vajadzētu atrasties pie Belakoņa - Blackpool. Gorkšs aizgāja uz QPR, tagad viņa vietā varētu paņemt Silagaili. Bet, lai vēl šo sezonu pakapā pa Blāzmu un tad domā, kur spēlēt. Piekrītu visam viņa paša teiktajam, viņš saprot, kas un kā būtu jādara un kā to vajadzētu. Malacis! Veiksmi! Vispār būtu labi ja viņi abi ar savu brāli - Guntaru pārceltos uz Blackpool. Būtu atkal jāfano par Belakoņu!

     [+] [-]

, 2008-08-28 10:34, pirms 16 gadiem
Pahars91 rakstīja: Ja gribi progreseet.. nepaliec Blāzmaa.. ej uz kadu vadošāku klubu

Tā aiziet ir ļoti vienkārši, ja?

     [+] [-]

, 2008-08-29 08:57, pirms 16 gadiem
Gauračs ir no Rēzeknes