Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

RFS viesosies sev jau ierastajā Slokā, "Riga" dosies "izbraukumā" uz Skonto stadionu

Emils Ozerinskis

RFS viesosies sev jau ierastajā Slokā, "Riga" dosies "izbraukumā" uz Skonto stadionu
Andris Riherts pirmo reizi vadīs "Riga" cīņā pret savu lolojumu "Metta". Foto: Zigismunds Zālmanis

"Optibet" futbola Virslīgā šovakar norisināsies divas spēles, kurās izbraukuma komanda jutīsies kā mājās. RFS futbolisti spēlēs pret Jūrmalas "Spartaku" Slokas stadionā, kur rīdzinieki aizvadījuši savas Eirokausu mājas spēles. Savukārt "Metta" tehniski skaitīsies mājiniece "Skonto" stadionā, kur zaļibaltie spēlēs ar "Riga" vienību.

Virslīgas 30. sezona ieies vēsturē ar daudzām iekavām pie 2021. gada Latvijas futbola sezonas rezultātiem. Pēc jūnijā no čempionāta izstājās un savu darbību izbeidza viena no valsts titulētāajām komandām FK "Ventspils", bet nu turnīra komandu skaits sarucis līdz septiņām. Pagājušajā nedēļā nesalasot sastāvu spēlei Valmierā, pirms mača ar "Daugavpili" par savas darbības izbeigšanu paziņoja absurdais Daugavpils "Lokomotiv" projekts, kas šosezon spēlēja ar "Noah" nosaukumu. Skandāliem apvītajam veidojumam pametot Virslīgu, Latvijas čempionāta vadība vēl nav publiski paziņojusi par lēmumu saistībā ar turnīra tabulu, kurā tehniski līdz sezonas viduspunktam "Noah" ir tikusi.

"Spartaks" – RFS (Svētdien pulksten 18:00, Slokas stadions)
Lai gan turnīra tabula RFS šobrīd ieņem vien trešo pozīciju, taču Viktora Moroza vadītā komanda aizvadījusi mazāk mačus ar "Noah", nekā "Riga" futbolisti. RFS vienībai ir mazāk aizvadītu maču nekā galvenajām konkurentēm, tādēļ vēl aizvien tieši Pārdaugavas komanda saglabā galvenās čempionāta favorītes statusu. RFS pretī stāsies allaž neparedzamā Jūrmalas "Spartaks" komanda, kas RFS futbolistus uzņems Slokas stadionā, kuru RFS spēlētāji pēdējās nedēļās labi iepazinuši Eirokausu mačos pret Fēru salu un Ungārijas komandām.

Interesanti, ka "Spartaks" šajā sezonā vēl ne reizi nav nospēlējis neizšķirti (izņemot anulēto bezvārtu spēli pret "Ventspili"). Jūrmalnieki pēdējā mēneša laikā uzlabojuši savu sniegumu laukumā, sagādājot nemazums problēmu arī "Riga" vienībai. Šoreiz gan jūrmalniekiem nepalīdzēs pieredzējušais Aleksandrs Solovjovs, kurš visticamāk tāpat nespēlētu īres noteikumu dēļ, jo pieder RFS komandai. Taču Solovjovs iepriekšējā mača izskaņā saņēma noraidījumu, kas šinī mača liek izciest spēles diskvalifikāciju.

RFS komandai priekšā atbildīga spēle pret Ungārijas vicečempioni, kurā jānosargā trīs vārtu pārsvars, lai iekļūtu Konferences līgas kvalifikācijas trešajā kārtā. Sagaidāms, ka savu pašu labāko sastāvu pret jūrmalniekiem Viktors Morozs laukumā nesūtīs, ļaujot dažiem līderiem labāk sagatavoties spēlei Felcsutā.

"Metta" – "Riga" (Svētdien pulksten 20:00, "Skonto" stadions)
Pirmo reizi Andris Riherts vadīs savu jauno komandu "Riga" cīņā pret savu lolojumu "Metta". Lai gan zaļibaltie šajā mačā ir mājinieku statusā, taču spēle noritēs "Skonto" stadionā, kur ikdienā saimnieko "Riga" futbolisti. "Metta" pēc treneru maiņas savu labāko sniegumu nav rādījusi, Andreja Gluščuka vadībā sešās spēlēs tiekot pie tikai vienas uzvaras, kas gūta pret pēdējo elpu velkošo "Noah".

"Metta" jau ilgāku laiku spēlēs nav spējusi pieteikt pilnu pieteikumu. Komanda cīnās ar ierobežotiem spēlētāju resursiem, vairākus no sezonas sākuma pieteikumā esošajiem spēlētājiem vasarā nosūtot uz 2. līgu pie "Skanstes" komandas. Jau pirms pusotras nedēļas "Metta" ziņoja par otrā japāņu leģionāra piesaisti, taču līdz šī raksta tapšanas brīdim Noa Jamamoto vēl aizvien nav parādījies komandas pieteikumā.

Tikmēr Andrim Rihertam pēdējās nedēļās sastāva izvēles iespējas kļuvušas daudz lielākas, trīskārtējai Latvijas čempionei piesaistot virkni ar jauniem spēlētājiem. "Riga" ir sevi nostādijusi labā situācijā, lai Konferences līgā pārvarētu otrās kvalifikācijas kārtas barjeru un tiktu pāri Ziemeļmaķedonijas čempionei. Pret "Mettu" uzvarai vajadzētu pietikt arī ar rezerves spēlētāju spēkiem. Rihertam šis būs īpašs duelis, jo pirmo reizi savā karjerā viņš savu komandu vedīs cīņā pret "Mettas" futbolistiem.

Abas šī vakara Virslīgas spēles tiks translētas Sportacentrs.com TV kanālā un ziņu portālā.

Virslīgas nedēļas nogales spēles

DatumsLaiksSpēleTiešraideRezultāts
24.0717:00Noah – DaugavpilsAtcelta
25.0718:00Spartaks – RFSSportacentrs.com TV
20:00Metta – RigaSportacentrs.com TV

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Riga17112439:1735
2.Valmiera16112328:1235
3.RFS14111235:1334
4.Liepāja1471621:1722
5.Daugavpils1663722:2521
6.Spartaks16601023:2618
7.Metta17331121:3312
8.Noah*1410137:543

"*" - no Virslīgas izstājusies.

Labākie vārtu guvēji

V.SpēlētājsKomandaVārti
1.Stefans Miloševičs**Riga10 (1)
2.Junusa MuritalaMetta/Riga9
3.Raimonds KrollisValmiera8 (2)
4.Mikaels SoisaloRiga7
5.Leonels VambāSpartaks6
6.Ibrahīma SovsValmiera5
7.Ričards FraidejsSpartaks5 (1)
Darko LemajičsRFS5 (1)

"**" - Virslīgā vairs nespēlē.
Statistika bez FK "Ventspils" spēlēm.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-25 11:21, pirms 3 gadiem
nemaldiniet tautu, ieliciet īsto tabulu bez d-pils loko/noah vai to uzināsim vēlā rudenī pirms pēdējās kārtas

     [+] [-]

, 2021-07-25 12:24, pirms 3 gadiem
specha rakstīja: nemaldiniet tautu, ieliciet īsto tabulu bez d-pils loko/noah vai to uzināsim vēlā rudenī pirms pēdējās kārtas
Ko? Noah ir aizvadījusi 50% spēļu, nekas nedzēsīsies

     [+] [-]

, 2021-07-25 17:00, pirms 3 gadiem
evil11 rakstīja: Ko? Noah ir aizvadījusi 50% spēļu, nekas nedzēsīsies
praksē nav aizvadījusi- pret Valmieru tehniskais zāģis, pārējās komandas aizvadījušas nevienādu spēļu skaiti pret noah, tākā nevajag brēkt, būs vien jādzēš kreisos netīros pts, lai atjaunotu vienādu taisnīgumu visiem

     [+] [-]

, 2021-07-25 17:19, pirms 3 gadiem
specha rakstīja: praksē nav aizvadījusi- pret Valmieru tehniskais zāģis, pārējās komandas aizvadījušas nevienādu spēļu skaiti pret noah, tākā nevajag brēkt, būs vien jādzēš kreisos netīros pts, lai atjaunotu vienādu taisnīgumu visiem
Pret Valmieru zāģis teorētiski skaitās kā aizvadīta spēle, tāpēc ir 50%, Tomēr, tas ka pret dažām komandām aizvadītas vairāk kā pret citām ir negodīgi, jāpiekrīt!

     [+] [-]

, 2021-07-25 17:45, pirms 3 gadiem
kāds pret noah ir spēlējis 1x, cits 3x, pēc dažām toto spēlēm tika DQ noah futbolisti. Ceru , ka gliemeža režīmā guļošā lff SAKĀRTOS TABULU