Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Mihelsons: "Vapne un Melnis ir Kroļļa kalibra spēlētāji"

Mihelsons: "Vapne un Melnis ir Kroļļa kalibra spēlētāji"
FS "Metta" ģenerālsekretārs Ģirts Mihelsons. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Pēc 14. Virslīgas spēļu kārtām "Metta" atrodas čempionāta tabulas ceturtajā vietā, atpaliekot tikai punktu no valsts čempioniem valmieriešiem. Vēl pie tam mettiešiem ir viena spēle rezervē sezonas sākumā piedzīvotā sniegputeņa dēļ. Sarunā ar Edmundu Novicki visai atklātu ieskatu par "Mettas" transfēru politiku sniedza kluba ģenerālsekretārs Ģirts Mihelsons.

Futbola skola "Metta" ir lielākā privātā jauniešu sporta organizācija Latvijā. Ģirta Mihelsona un Andra Riherta izveidotā organizācija allaž kā mērķi stādījusi jauno futbolistu sagatavošanu. Taču šogad ar labi atlasītiem leģionāriem un, atgriežoties komandā tādiem spēlētājiem kā Vladislavs Fjodorovs un Rendijs Šibass, zaļibaltā komanda ir iespraukusies turnīra tabulas spēcīgāko ešelonā.

Gribu tevi paraustīt aiz ūsām un pajautāt par pagājušās sezonas izskaņu. Visai plašu rezonansi izsauca tavi apgalvojumi, ka Virslīgā vajag tikai astoņas komandas, lai spēlētājiem ir spriedze spēlēt pret "Riga" un RFS... Beigās pret "Super Nova" gandrīz bikses bija pilnas un varējāt palikt pēdējie. Tas bija likteņa pirksts, kas izspēlēja šādu ļaunu joku?
Par to spriedzi, ko mēs domājam, tas ir par vieglajiem punktiem un to, ka nepacīnāmies ar četrinieku. Ja ir astoņas komandas, tad tev ar pirmo četrinieku arī ir jāsitas. Spēlētāju galvās iezogas tas, ka kaut kur kaut kā gan jau savāksimies. Šobrīd, ja skatāmies tabulā, mums nav pamata atslābt. Pagājušajā gadā finišējām ar 24 punktiem, šobrīd ir jau 21. Šobrīd pār "Super Novu" mums ir 14 punktu pārsvars, bet pērn pirms nonācām līdz tam murgam bija 12. Divpadsmit punkti! Tad viņiem sākās viena uzvara pēc otras un vēl neloģiskais iznākums pret RFS. Mēs tagad savu rūgto mācību esam guvuši. Mūsu kalibra komandai, zinot, ka pussezonā līderus atkal kaut kur lenks un vilks, ir jābūt ļoti piesardzīgai.

Ja nolieku uz plaukstām divus scenārijus - ka sensacionāli apsteigsiet miljonāru klubus un cīnīsieties par Eirokausiem vai arī būs atkal jācīnās pārspēlēs. Kurš scenārijs šobrīd liekas reālāks?
Gribētos ticēt, ka mums izdosies aizbēgt no pārspēlēm. Par Eirokausiem esam nosprieduši tā, ka nevēlamies atdot, ja to būsim kaut kādā veidā nopelnījuši. Iesim uz priekšu un darīsim ko varēsim. Galu galā, mērķis mums paliek nemainīgs - sagatavot jauno spēlētāju. Jāatzīst, ka azartā vienmēr arī ieejam. Es pats personīgi un daudzi citi klubā esam uzvaru atkarīgie. Mums patīk tās sajūtas jebkurā līmenī - pat U-8 un U-7 grupās. Mums patīk, ka ar to spēli, kuru cenšamies mācīt, var gūt pozitīvas emocijas.

Šogad ļoti izceļas Usmans Sovs. Redzam, ka Virslīgas miljonāru klubi tērē daudz resursu leģionāru iegūšanai, kuri bieži vien atbrauc slikti un negatavi. Jums tagad ir Sovs. Aizpagājušajā gadā atbrauca Baba Musā, kuru Stipičs nosaucis par labāko leģionāru Virslīgā. "Mettai" ārzemēs nav skautu. Kā jums ir izdevies tik labi trāpīt?
Bija citi gadi, kad ar leģionāriem bija katastrofa. Šobrīd apkārt esošie cilvēki analizē un redz, ka "Metta" dod iespēju. Protams, ja esam godīgi, tad to piedāvāto leģionāru skaits ir pāri simtam.

Pat žurnālistiem raksta, lai iekārto kādā klubā. Varu tikai iztēloties cik daudz tādas ziņas nāk klubu pārstāvjiem.
Tā sistēma mums ir pavisam vienkārša, jo acs jau ir uzsildīta. Mums ir noteikts rāmis, ko varam finansiāli atļauties. Tāpat kā iepriekš bija Junusa Muritala, kurš tagad pie mums trenējās un uztur formu. Viņš bija gatavs septiņkārtīgi atkāpties no sava iepriekšējā atalgojuma [Beļģijā], lai spertu soli uz priekšu.

Neticu, ka tur kaut kur Āfrikā zina, ka tādā Latvijā "Metta" dod iespējas. Vai ir kādas sadarbības ar konkrētiem aģentiem vai akadēmijām?
Konkrētās sadarbībās neesam iesaistījušies. Tas kā mēs viņus atlasām - aģenti sūta video klipus un viņi zina to rāmi. Es vienmēr Andrim saku, ja man 15 sekundēs gribās to video skatītes tālāk, tad ņemam. Ja 15 sekundēs nav, tad paldies uz redzēšanos. Tālāk neskatāmies. Ja tā kvalitāte skriešanā, spēles redzējumā vai pieskārienā ir citādāka, kā Sovam, Muritalam vai Babam, tad tos spēlētājus ņemam bez pārbaudēm. Skaidrs, ka par tādu spēlētāju kā Sovu transfēru nevaram samaksāt, tādēļ mums ir jāatsakās no lielas procentu daļas nākamajā pārejā. Citreiz mums pat paliek mazākums. Ja viņš šeit ir divus gadus, tad mēs tikai iegūstam vairākumu, jo arī aģentam tiek liels procents.

Raimonda Kroļļa "Spezia" cīnās par neizkrišanu no A sērijas, tiesa, gan bez lielas Raimonda līdzdalības. Vari atklāt vai "Mettai" kas spīd, ja komanda noturas līgā? Vai tas vispār ir svarīgi?
Par to ir ļoti maz. Mēs pretendējam uz jebkura Kroļļa darījuma 15%. Ja "Valmierai" ir 10%, 5% vai 7%, es nezinu cik tur īsti ir, tad mēs no tā pretendējam uz 15%. Par komandas palikšanu ir kaut kāda prēmija, bet tā nav nozīmīga summa. Tā arī vairāk "Valmierai" skaitās.

Beks jau ir pārgājis RFS īpašumā un "Mettu" pārstāv līdz gada beigām. Vēl paliek Lūkass Vapne un Bruno Melnis. Andris jau izteicās, ka ziemā atteicāties no labas naudas par viņiem. Kuras ir tās karstākās preces "Mettā"? Vai ir vēl kādi citi bez nosauktajiem?
Man šķiet, ka viņi ir Kroļļa kalibra spēlētāji. Tāpat kā Sova gadījumā, tie ir spēlētāji, kuri var iet bez pārbaudēm. Protams, esam arī atvērti, lai viņi aizbrauc un notestējas. "Valmiera" pēc pagājušās sezonas nolēma Vapni neizpirkt, bet turpināt īrēt. Mēs bijām vienojušies par konkrētu summu, bet no tās viņi atteicās. Mēs absolūti ticam Lūkasam. Tā nebija kluba pozīcija, bet tā bija spēlētāja pozīcija - ja viņi mani pērk, tad rēķinās, ja uz īri, tad tas nav interesanti.

Pirmssezonā bija spekulācijas par Artjoma Puzirevska došanos projām. Viņš bija uz desmit dienām aizbraucis atrādīties "Greuther Fürth" [Vācijas 2. Bundeslīga]. Pēc četrām dienām klubs teica, lai vienojamies par īres tiesībām ar izpirkumu. Tad viņi nospēlēja vēl vienu spēli un pēkšņi pārdomāja. Tepat Latvijā arī viņu vēlējās izpirkt klubs kurš ir diezgan mainīgs. Vienu dienu var ticēt, otru jau vairs neticēt spēlētājam. Personīgi teicu Artjomam, ka nejūtu, ka viņam tur izdosies.

Minēšu, ka tā ir "Liepāja". Jums ir bijuši darījumi ar "Riga", darījumi ar RFS un ar "Valmieru". No top komandām, neatceros ka kāds būtu pārdots uz "Liepāju".
Teikšu, ka mini diezgan precīzi. Mums bija sarunas ar treneri un prezidentu klātienē. Nebiju drošs, ka tas ir viņa labākais variants. Lūdzu Artjomu nedaudz pagaidīt un tad atnāca arī tas Vācijas variants. Bijām gatavi viņu laist, bet kaut kas nojuka. Skaidrs, ka tas viņu arī ietekmē un kaut kur ir sanervozējies. Ilgu brīdi vārti šogad nenāca. Tagad četrās pēdējās spēlēs ir četri vārti.

Vēl jāskatās kā izdosies ar Kristupu Kerši un Normundu Uldriķi. Ja nebūtu viņam tā trauma, tad tas būtu cits stāsts. Es neteikšu, ka, kā te pateica viens cits klubs, visi kaut kur var spēlēt. Es domāju, ka visi nevar spēlēt. Latvijas tirgum šie ir pietiekami interesanti spēlētāji. Par Melni un arī Vapni bija interese no Latvijas komandām, bet man ir ticība, ka viņi var doties uz ārzemēm. Ja ne par ļoti lielu naudu, tad par gana pieklājīgu, lai viņi justos, ka ar viņiem rēķinās.

Vai ir kādreiz Latvijas tirgū pārsteigusi kāda kluba interese par kādu spēlētāju, ja jums pašiem liekas, ka ir cita labāka prece, ja tā par spēlētājiem, cilvēkiem var izteikties?
Tā īsti nē. Ir bijuši gadījumi, kad piedāvā smieklīgi mazu ciparu. Es viņiem saku, ka pēc diviem ar pusi gadiem tas spēlētājs maksās divus ar pusi miljonus. Ar "Riga" mums šī saruna bija par Krolli. Es viņiem skaidri un gaiši nosaucu ciparu - ka viņš maksās divus miljonus. Viņi smējās. Nē nu smejies, smejies - vari nepirkt.

Cik viņi piedāvāja?
Principā tādu pašu summu kā "Valmiera", par ko pēc tam sāka kaulēties par 70 mazāk. Tur ar "Valmieru" bija skaidra saruna. Prezidentam pateicu ciparu, viņš pateica nākamos procentus. Teica, ka man svarīgi aprunāties ar spēlētāju. Ja pats spēlētājs grib, tad vairs nav jautājumu. Teicu, ka jūs būsiet lieli ieguvēji. Gadu pirms tam par trīsreiz mazāku summu Krolli nepaņēma "Celtic" [Skotijas čempionvienība]. Arī "Zwolle" [Nīderlande] pateica, ka negribam riskēt, jo viņš varbūt neiederēsies. Pēc pusotras sezonas zvanīja, teicu, ka viņš vairs nav mūsu spēlētājs.

Tāpat sarunas gaitā ar Edmundu Novicki viens no "Mettas" tēviem Mihelsons atklāja, ka gaidāmās rekonstrukcijas dēļ pēc Dziesmu un deju svētkiem zaļibaltā komanda šovasar nespēlēs Daugavas stadionā. Tiek veiktas sarunas par iespējamo "Mettas" spēlēšanu LNK Sporta parka dabīgā seguma laukumā.

Energoautomātikas stadiona projekts varētu tikt realizēts jau šī gada izskaņā. Pieņemts lēmums ieklāt sintētisko segumu, lai mettieši to varētu izmantot arī gada tumšajos mēnešos. Laukumam tiks piekļautas apjumtās tribīnes ar vairāk nekā 300 skatītāju sēdvietām. Tikmēr uz Preses nama paredzētā laukuma projekts aizkavējies kara situācijas dēļ. Nomainoties būvniekiem, uz daudzstāvu celtnes jumta varētu tikt realizēts 2024. gada otrajā pusē.


, 2023-05-25 13:23, pirms 11 mēnešiem
....un Riherts ,kā minimums ir Gvardiolas kalibra treneris😜
, 2023-05-25 13:28, pirms 11 mēnešiem
Mihelson, aprīlis jau sen pagājis
, 2023-05-25 13:56, pirms 11 mēnešiem
a Krollis ir labs?
, 2023-05-25 14:25, pirms 11 mēnešiem
kāds Krollim ir kalibrs?
, 2023-05-25 14:28, pirms 11 mēnešiem
Krollim ir 3 spēles ar nospēlētu 31 minūti šosezon (kopš janvāra, nevis marta vai aprīļa kad sākās dirlsīga ) https://www.transfermarkt.com/raimo...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2023-05-25 14:49, pirms 11 mēnešiem
Ar beņķa sildītājiem mums viss kārtībā......
, 2023-05-25 14:54, pirms 11 mēnešiem
Mihelson, kur palika tava futbola programma 2023 vai 2032? Neko vairs neatrod par tādu.
, 2023-05-25 16:31, pirms 11 mēnešiem
Ko Vapni nedevi uz Valmieru??
, 2023-05-25 18:12, pirms 11 mēnešiem
gurgucis rakstīja: Ko Vapni nedevi uz Valmieru??
Izlasi rakstu pamuļķi
, 2023-05-25 18:29, pirms 11 mēnešiem
Puzirevskis, Melnis, Lizunovs, Regža un Patijčuks, ja dūšīgi trenēsies, ir kaut kas uz to pusi, bet Vapne noteikti nē.
Varbūt kāds zina, ko šobrīd dara Punculs? Lieti noderētu tam Valmieras mazspējnieku grupējumam priekšā. Vismaz varēja iesist tieši tad, kad vajag un kad citi to nekādi nespēj...
, 2023-05-25 18:31, pirms 11 mēnešiem
Pandora rakstīja: Mihelson, kur palika tava futbola programma 2023 vai 2032? Neko vairs neatrod par tādu.
Nu, ja tā bija Metta 2023, ar mērķi, ka komanda būs Latvijas čempione, tad vēl var piepildīties, tikai 3 komandas, kuras priekšā, ir jādiskvalificē un paši nedrīkst vairs zaudēt punktus...
, 2023-05-25 20:06, pirms 11 mēnešiem
Lēcīgs un bezkultūrs. Iedomājies par sevi nez ko.
, 2023-05-25 20:11, pirms 11 mēnešiem
Spriežot pēc komentāriem Metta nav sevišķi mīlēts klubs, bet reāli skatoties uz paveikto un izveidoto vajadzētu būt tieši otrādi! Tipiski Latviešiem savējos apdri.š, bet tādas fc Rigas, Rfsus un citus līdzīgos, kas tiek sponsorēti pārsvarā no rus naudām ceļ debesīs!
, 2023-05-25 22:02, pirms 11 mēnešiem
Vienkārši cenšas pievērst uzmanību saviem spēlētājiem, lai pārdotu ! Nekas īpaš virslīgā viņi var kādu spēli nospēlēt labi, bet ārzemēs nē. Krollis sēž rezervē Itālijā un kāds tur kalibrs var būt. Baigais salīdzinājums stulbs teikums no Mihelsons puses.
, 2023-05-25 23:51, pirms 11 mēnešiem
bebrs12345678 rakstīja: Spriežot pēc komentāriem Metta nav sevišķi mīlēts klubs, bet reāli skatoties uz paveikto un izveidoto vajadzētu būt tieši otrādi! Tipiski Latviešiem savējos apdri.š, bet tādas fc Rigas, Rfsus un citus līdzīgos, kas tiek sponsorēti pārsvarā no rus naudām ceļ debesīs!
Metta kā latviešu projekts ir patiesībā ļoti labs, to gandrīz visi saprot. Naids ko Mettai saņem ir tīri tās vadības nopelns. Reizēm šķiet viss ko viņi dara un saka ir speciāli, lai neviens ārpus cilvēkiem mettā viņus neciestu. Labākais, ko Metta varētu darīt, ir nolīgt normālu PR ekspertu, kas uzlabotu zīmola tēlu.
, 2023-05-26 11:39, pirms 11 mēnešiem
Parasts Futbola līdzjutējs rakstīja: Nu, ja tā bija Metta 2023, ar mērķi, ka komanda būs Latvijas čempione, tad vēl var piepildīties, tikai 3 komandas, kuras priekšā, ir jādiskvalificē un paši nedrīkst vairs zaudēt punktus...
Nē, nē, tas bija Latvijas futbola glābšanas projekts laikā, kad Gorkšs bija prezidents. Kā iebīdīja savējo Ļašenko amatā, tā Latvijas futbola glābšana kļuva neaktuāla.
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
21

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Režinaldu Ramiriss. Foto: Kristians Putniņš

Uzkarsušais Ramiriss ar hat-trick turpina terorizēt "Mettu"

Latvijas futbola Virslīgas pirmā apļa pēdējās kārtas pirmajā spēlē "Auda", pateicoties brazīlieša Režinaldu Ramirisa trim vārtu guvumiem, ar 3:1 pārspēja Rīgas "Mettu".
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".