Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

CSKA nepirks Šabalu, "Skonto" vēlas viņu paturēt

Agris Suveizda

CSKA nepirks Šabalu, "Skonto" vēlas viņu paturēt
Valērijs Šabala tika atzīts par 2012.gada labāko jaunatnes futbolistu Latvijā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Viens no talantīgākajiem Latvijas jaunās paaudzes uzbrucējiem Valērijs Šabala nedevās uz Maskavas CSKA nometni, jo Krievijas grands nule iegādājās brazīliešu futbolistu Vāgneru Lavu, portālam Sportacentrs.com pastāstīja "Skonto" prezidents Vladimirs Koļesņičenko. Vladimirs sacīja, ka "Skonto" vēlas, lai Šabala paliktu komandā.

Tikai 18 gadus vecais Valērijs Šabala bija piesaistījis Krievijas futbola flagmaņa CSKA uzmanību un saņēma uzaicinājumu šomēnes doties uz treniņnometni Spānijā. Brauciens gan izpalika, un Vladimirs Koļesņičenko pastāstīja, ka CSKA šobrīd vairs nav ieinteresēta Šabalu iegādāties. "Bija tāda situācija. Viņam jau bija biļetes uz treniņnometni Spānijā, bet pēdējā brīdī saistībā ar to, ka CSKA nopirka Vāgneru Lavu, vairs nebija perspektīvas. Izbraukšanas priekšvakarā piezvanīja, ka nav vērts puisim braukt, ja viņu nepirks. Cita varianta Šabalam šobrīd īsti nav un arī ļoti necenšamies viņu pārdot. Tagad viņš trenējas, un paskaidroju viņam situāciju. Gribam, lai viņš vēl uzspēlētu "Skonto"," sacīja Koļesņičenko.

"Skonto" prezidents pastāstīja arī par leģionāru likteni: "Domāju, ka paliks Hulio Rioss un Minori Sato. Ruslans Mingazovs vēl nav prom. Rīt viņš būs Latvijā, bet grūti pateikt. Viņam ir variants, un, ja viss būs kārtībā, viņš dosies prom. Ja ne, tad paliks "Skonto". Daži no leģionāriem, kas pirms nedēļas spēlēja Ziemas kausā, ir aizbraukuši, bet daži ir palikuši. Palika polis [centra aizsargs Mateušs Ličieckis], kurš neatstāj sliktu iespaidu. Arī testos viņam bija labi rezultāti, tā kā pagaidām polis paliek, bet pārējie aizbrauca. Atbrauca vēl divi jauni spēlētāji – ceturtdien redzēsim."

"Ritvars Rugins paliks komandā. Līdz vasarai noteikti. Ja Germanam Māliņam būs variants, esam gatavi viņu laist prom. Ja nebūs laba varianta, viņš, saprotams, paliks pie mums. Ar Aleksandru Fertovu situācija ir analoģiska. Sašam ejam pretī un meklējam variantus. Kaut kas ir, ir interese, bet diemžēl vēl nav parakstīta līguma. Šis ir tas gadījums, kad izmantojam visas savas iespējas un sakarus, lai atrastu Sašam variantu, jo puisis ir pāraudzis Virslīgas līmeni," bijušais Latvijas izlases spēlētājs turpināja.

"Skonto" Ziemas kausā pārstāvēja arī divi spēlētāji, kas pievienojās no citām Virslīgas vienībām. Artjoms Osipovs pagājušajā sezonā spēlēja "Jūrmalā", bet Vladislavs Gabovs pārstāvēja "Mettu"/LU. "Skonto" ar Gabovu gan, visticamāk, rēķinās kā malējo aizsargu, nevis balsta pussargu, kā funkcijas Gabovs sezonas beigās pildīja Studentu rindās. Koļesņičenko par viņu palikšanu bija diezgan optimistisks: "Gabovam un Osipovam līgumus piedāvājām, un domāju, ka viss būs normāli. Atstāja ļoti labu iespaidu, turklāt ir vietējie futbolisti, kas ir mūsu prioritāte. Ja, piemēram, viņu vietā būtu leģionārs, kurš būtu nedaudz labāks, vienalga ņemtu Latvijas spēlētājus.

"Kāpēc nespēlēja Renārs Rode? Viņam bija ceļgala operācija, un tagad viņam ir atlabšanas periods. Rodem ir ļoti labas nākotnes perspektīvas, bet viņam vēl ir nepieciešams nostiprināties un gadu paspēlēt," teica Koļesņičenko. Vladimirs arī atzina, ka par Vitāliju Maksimenko pārdošanu saņemtā summa ir minimāla. Pagājušajā sezonā "Skonto" bija lielas finansiālas problēmas un kavējās algu izmaksas. Koļesņičenko cer, ka šosezon situācija uzlabosies: "Daļa algu tika izmaksātas pirms, ja nemaldos, piecām dienām. Cenšamies atdot visus parādus un ceram, ka šajā gadā situācija būs daudz labāka nekā iepriekšējā sezonā – atklāti runājot, pagājušajā gadā bija ļoti grūti. "

Pirmajā Ziemas kausa spēlē "Skonto" cīnījās neizšķirti ar Liepājas "Metalurgu" (2:2). Nākamo spēli Skontieši aizvadīs jau ceturtdien, kad "Skonto" hallē Rīgā spēlēs pret "Jelgavu". Drīzumā piedāvāsim informāciju arī no Liepājas "Metalurga" nometnes.

  +6 [+] [-]

, 2013-01-22 18:05, pirms 12 gadiem
lai džekam veicās!

  +2 [+] [-]

, 2013-01-22 18:20, pirms 12 gadiem
lavs taču jau bija bijis ciskā

  +4 [+] [-]

, 2013-01-22 18:22, pirms 12 gadiem
thekurmis rakstīja: lavs taču jau bija bijis ciskā
Bija un pirms gada par desmit miljoniem eiro tika pārdots Flamengo. Pagājušajā nedēļā Lavu atpirka.

  -3 [+] [-]

, 2013-01-22 18:31, pirms 12 gadiem
gan paspēs vēl kādā grandā, pagaidām var mājās!

  +6 [+] [-]

, 2013-01-22 18:34, pirms 12 gadiem
Nez, man liekas mazliet pārvērtēts (runās).

Jā, pagājušosezon 17 gados 11 vārti virslīgā, taču pret top7 komandām guvis tikai 2 vārtus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-01-22 18:42, pirms 12 gadiem
Nekas, nekas. Vēl mazliet pa agru. Viss uz labu.

  +5 [+] [-]

, 2013-01-22 18:50, pirms 12 gadiem
anjo rakstīja: Nez, man liekas mazliet pārvērtēts (runās).

Jā, pagājušosezon 17 gados 11 vārti virslīgā, taču pret top7 komandām guvis tikai 2 vārtus.
tpc jau viņu uz vēl sezonu atstās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-01-22 19:08, pirms 12 gadiem
Viss okei. Pieredze vēl jāgūst. Skaidrs, ka CSKA spēlētu pie jauniešiem, kas arī, protams, ir labi, bet nu Virslīgā varēs vēl sezonu sevi turpināt pierādīt. Ja labi nākamsezon nospēlēs, tad jau nekur tādam jaunam talantam piedāvājums no ārzemēm nepaliks. Šabala ir no tiem, kas mākoņos nelido un tāpēc ar darbu visu nopelnīs.

  -3 [+] [-]

, 2013-01-22 20:06, pirms 12 gadiem
Andris5, LM vārdā, ved sarunas par Ikaunieka pārdošanu ACSK

  +2 [+] [-]

, 2013-01-22 20:19, pirms 12 gadiem
kad puiškāns sāks latviski runāt, nevis sekos arājam (paharam) valodas tupumā, tad domāsim, kur viņu izvietot! Tāds ir lēmums.

  -1 [+] [-]

, 2013-01-22 20:27, pirms 12 gadiem
Pampars5 rakstīja: Andris5, LM vārdā, ved sarunas par Ikaunieka pārdošanu ACSK
Krievu jūgs bija mīļš(izceltais)?Ka nevari aizmirst!
Labāk pastāsti kā tur ar tām tiesnešu brūtēm!Tas varētu daudzus ieinteresēt!

  +2 [+] [-]

, 2013-01-22 22:03, pirms 12 gadiem
nu ja, lai aug seit.. pastav iespeja ka velak skonto nopelnis vairak.

  +3 [+] [-]

, 2013-01-23 07:29, pirms 12 gadiem
Tagad ir skaidrs kāpēc Fertovs ir izlasē. Ne jau meistarības dēļ, bet tāpēc ka "mēs izmantojam visus kanālus".

  +2 [+] [-]

, 2013-01-23 09:07, pirms 12 gadiem
Mr.Shit rakstīja: Viņš jau tik runā par brūtēm, bet pats domā tikai par tiesnešiem. Tiesneši jau man teica, ka šitais kadrs no Ventspils nedod šiem mieru. Kad ir kaut kādi futbola pasākumi, tad lien virsū un prasa pīpēt. Ne jau cigareti, bet ādas cigāru . Andža, labāk tam pampera meitas stropam neatbildi. Savādāk, bāzīsies Tev arī virsū, lai dod viņam pīpēt ādas cigāru ar vafelēm !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja