Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Doroševs: "Šis ir mans svarīgākais tituls karjerā"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Doroševs: "Šis ir mans svarīgākais tituls karjerā"
Pāvels Doroševs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

2015. gada Latvijas čempiones "Liepājas" pamatvārtsargs Pāvels Doroševs sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka ļoti gaidījis čempiona titulu, kurš ir lielākais panākums karjerā. Tāpat vārtsargs uzsvēra, ka Liepājā jūtas ļoti labi un tur labprāt turpinātu karjeru arī nākamsezon, lai pirmajam čempionu titulam kluba vēsturē varētu pievienot nākamo.

Jau ziņojām, ka futbola klubs "Liepāja" šodien Rīgā ar 4:0 sakāva "Metta/LU" (VIDEO), tādējādi pirmoreiz kluba vēsturē izcīnot Latvijas čempionu titulu. Liepājnieku vārtsargs Pāvels Doroševs pēc spēles sarunā ar Sportacentrs.com uzsvēra panākuma nozīmi: "Šis ir mans svarīgākais tituls karjerā! Mājās ir divas čempionu medaļas, ko ieguvu ar "Skonto", taču toreiz nebiju pamatsastāva spēlētājs, bet gan sēdēju rezervē. Tagad esmu laimīgs, ļoti gaidīju šo titulu, un tas man ir ārkārtīgi svarīgs."

Doroševs "Liepājai" pievienojās sezonas vidū, uzreiz kļūdams par stabilu komandas balstu. "Mani uzaicināja, lai mazliet nostiprinātu aizsardzību, jo tur acīmredzot bija problēmas. Liels paldies Marekam [Zuntneram], Olafam [Saulrietam], Vitjam Spolem, Mārim Verpakovskim un Vitjam Dobrecovam, kuri man noticēja. Viņi zināja, ka pagājušajā gadā man spēļu prakses gandrīz vispār nebija. Liels paldies viņiem – es vienkārši nevarēju viņus un Liepāju pievilt," atzina vārtsargs, kurš piekrita, ka aura ap Liepājas komandu nu ir citāda nekā agrāk, kad viņš spēlēja "Metalurga" rindās: "Tie ir divi pilnīgi atšķirīgi klubi. Varbūt cilvēki un infrastruktūra ir tie paši, "Metalurga" prezidents [Sergejs] Zaharjins arī centās visu darīt komandas labā, taču te viss ir citādi. Nevēlos salīdzināt, taču kolektīvs, pieeja visam – divas pilnīgi atšķirīgas komandas."

Iepriekšējos gados Pāvels pabija Azerbaidžānā, no kurienes pēdējā laikā pienāca ziņas, ka viņš kļuvis par vārtsargu treneri. 35 gadus vecais Doroševs gan plāno futbolu spēlēt arī turpmāk. Kā atzina pats futbolists, vislabprātāk viņš to turpinātu darīt Liepājā: "Azerbaidžānā sēdēju rezervē, klubam budžetu apgrieza krīzes dēļ, un es pildīju divus pienākumus – biju spēlējošais treneris. Taču man pat nav [vārtsarga trenera] licences, un es pagaidām nemaz netaisos beigt karjeru. Paši redzējāt [rāda uz laukumu - aut.] – kāpēc gan lai es beigtu? Ļoti gribētu palikt Liepājā arī nākamsezon – vienreiz par čempionu esmu kļuvis, un ir jāapliecina [spēks] arī otro reizi. Par otru čempionu titulu gandarījums būtu vēl lielāks. Es vēlētos pabeigt iesākto, Liepājā jūtos kā mājās. Visi ir draugi, vienkārši esmu tur laimīgs. Jau jūtos kā liepājnieks. Tur ir tāda brīvība! Gribas spēlēt, dzīvot, ir miers, jūra... Liepājas kolorītu nevar aprakstīt – es uzskatu, ka tā ir valsts valstī. To var apliecināt visi, kas kaut reizi bijuši Liepājā."

Pēc tam, kad vasarā "Liepāja" pastiprinājās ar vairākiem pieredzējušiem spēlētājiem, vietām izskanēja kritika, ka kluba jaunie talanti negūs pietiekamu spēļu praksi, lai progresētu. Doroševs gan uzskata, ka ķīmija komandā patlaban ir lieliska: "Sastāvā ir rotācija – ir pieredzējuši un arī jaunie, kuriem galvenais treneris vienmēr dod iespēju spēlēt. Galveno kodolu veido pieredzējušie, taču tā ir ierasta prakse jebkurā komandā. Paskatieties uz Milānu, "Juventus", Madrides "Real" – visur pamata kodolu veido gados vecāki spēlētāji. Mums procentuāli ir ļoti pareizas jauno un pieredzējušo spēlētāju proporcijas. Nav tā, ka, rupji sakot, vieni un tie paši spēlē arī pusdzīvi. Mums ir gan ātrums un pieredze, gan jaunības azarts."

Sarunas nobeigumā jaunās čempionvienības pamatvārtsargs apsolīja, ka "Liepāja" atlikušajās turnīra cīņās nedosies laukumā ar pusspēku: "Šovakar tepat Rīgā pasēdēsim, paēdīsim un parunāsim kopā ar sievām un draudzenēm. Mēs, Liepāja, esam kā viena liela ģimene – vienmēr kopā uzvaram un zaudējam. Mums nav lielas atšķeltības – visu svinam kopā. Taču vēl ir divas spēles pret Ventspili un Daugavpili, un mēs nedrīkstam galvu mērkt dubļos – jāapliecina, ka esam titula cienīgi. Pret Ventspili noskaņosimies ar tādu pašu azartu, spēku un enerģiju kā šodien pret "Mettu". Čempionāts turpinās, un tas jāpabeidz cienīgi. Un tad jau pēc futbola tradīcijām – būs pēcsezonas bankets, atvaļinājums un gatavošanās jaunajai sezonai!"

     [+] [-]

, 2015-10-20 01:48, pirms 9 gadiem
Tā aprakstīt Liepāju nevarētu ne Liepājas mārketinga meitenes, ne Stendzenieks

  +1 [+] [-]

, 2015-10-20 02:14, pirms 9 gadiem
Neapšaubāmi ! - Latvijas gada komanda 2015!

Mīīīlzīgs prieks par Liepāju!
nākošgad - kā minimums Eiropas Līga!

  +2 [+] [-]

, 2015-10-20 04:20, pirms 9 gadiem
Pieredzējušo spēlētāju pievienošanās vasarā acīmredzami bija titula atslēga. Doroševa stabilo sniegumu nevar neizcelt un domāju viņš būs izteikts konkurents Ikstenam cīņā par sezonas labākā vārtsarga godu. Tāpat arī Kļavas, Ivanova un Kameša pievienošanās komandai nostabilizēja spēli, kamēr jaunie, kā piemēram, Ikaunieks, Šlampe, Šadčins pierādīja, ka arī uz viņiem var paļauties svarīgos brīžos.

Liels nopelns, protams, arī Afanasjevam, Toresam un Grebim. Šo trio arī izvirzītu Virslīgas labākā spēlētāja balvai.

  +4 [+] [-]

, 2015-10-20 06:29, pirms 9 gadiem
Baigais prieks par savu komandu, nekad neesmu tā fanojis kā šogad - braucu gan uz Liepājas spēlēm no Rīgas, gan apmeklējis Rīgā, Jelgavā, Jūrmalā un citur, pilnīgi velk uz futbolu šogad! Tādas KOMANDAS Latvijas futbolā nav bijis - godīga, patiesa, aizrautīga, draudzīga, atbildīga. Milzīgs prieks un atbalsta solījumi arī turpmāk!

  +2 [+] [-]

, 2015-10-20 07:22, pirms 9 gadiem
@Aigaro domāju, ka esmu vienīgais, kurš šķērso 220km, lai redzētu spēli, bet labi, ka kļūdos. ☺️👍🏻

  +3 [+] [-]

, 2015-10-20 13:37, pirms 9 gadiem
Liels nopelns ir arī treneriem, kā psiholoģiski komanda visu sezonu tika apvienota vienā veselā. Ja bija pasākumi, tad tie bija kopīgi visiem, pat treneriem. Katrs varēja izrunāt un izklāstīt savu skatījumu uz vienu vai otru lietu. Nemaz salīdzināt nevar tos laikus ( B.Zelkēviča ), kad treniņos Kalonas visiem solīja pa purnu un viens otrs pat dabūja arī. Tagad neatceros to ukraini, kas bija LM laikā uzbrucējs, kuru iekaustīja Kalonas. Tajā laikā komanda dalījās leišos un pārējos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-20 20:35, pirms 9 gadiem
reikons rakstīja: Pieredzējušo spēlētāju pievienošanās vasarā acīmredzami bija titula atslēga. Doroševa stabilo sniegumu nevar neizcelt un domāju viņš būs izteikts konkurents Ikstenam cīņā par sezonas labākā vārtsarga godu. Tāpat arī Kļavas, Ivanova un Kameša pievienošanās komandai nostabilizēja spēli, kamēr jaunie, kā piemēram, Ikaunieks, Šlampe, Šadčins pierādīja, ka arī uz viņiem var paļauties svarīgos brīžos.

Liels nopelns, protams, arī Afanasjevam, Toresam un Grebim. Šo trio arī izvirzītu Virslīgas labākā spēlētāja balvai.
Nuuu Strumija labākais atborā
Piekrītu, ka zelta līnija Raivo/Dorošs Mihadjuks, Hmizs, Torezs un Ika. Bet visi paŗējie malači.