Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

LaFA aicina klubus būt pacietīgiem: "Mums nav tādu apstākļu kā Vācijā vai Austrijā"

Agris Suveizda

LaFA aicina klubus būt pacietīgiem: "Mums nav tādu apstākļu kā Vācijā vai Austrijā"
Foto: LaFA

Latvijas Futbola arodbiedrība jeb LaFA sociālo tīklu vietnē Facebook informējusi par jaunāko Covid-19 pandēmijas un tās radītās dīkstāves laikā.

"Atskatoties uz iepriekšējā mēnesī paveikto, mums ir prieks paziņot, ka LaFA biedru skaits aug ar katru dienu: šodien mūsu ir jau vairāk nekā 90 un ar nepacietību gaidām 100. biedra pievienošanos! Mums kā organizācijai ir prieks, ka futbolisti mums uzticas jau no pašas pirmās dienas. Esam snieguši vairākas konsultācijas spēlētājiem gan par viņu tiesībām, gan par to, kā labāk rīkoties šī brīža situācijā saistībā ar Covid-19 vīrusu. Tāpat esam arī aizvadījuši video konferenci, kur piedalījās biedri no visām Virslīgas komandām," sacīts paziņojumā.

"Mēs iestājamies par spēlētāju izglītošanu un informēšanu, jo uzskatām, ka, zinot savas tiesības, futbolisti būs mierīgāki un pārliecinātāki, kā arī tas uzlabos viņu dzīves kvalitāti. Nenoliedzami ja futbolists jūtas labi, tad arī viņa sniegums laukumā ir kvalitatīvāks," teikts paziņojumā. "Mēs turpinām aktīvi komunicēt un konsultēties ar FIFPro, monitorējam citu valstu pieredzi un sekojam līdzi tam, kā klubi tiek galā ar Covid-19 izraisīto situāciju citviet pasaulē."

"Ir valstis Eiropā, kur futbola klubi lēnām atsāk treniņus individuālā režīmā (pa grupām), taču vēlamies pievērst uzmanību tam, ka mēs šobrīd nevaram salīdzināt Vācijas vai Austrijas klubu iespējas, nodrošināt spēlētājiem drošus treniņu apstākļus, ar Latvijas klubu situāciju," uzsver LaFA. "Liela daļa Virslīgas klubu pagaidām nevar nodrošināt spēlētājiem laukumus, kur netrenētos neviens cits. Klubiem nav savas bāzes, kur spēlētāji varētu uzturēties pastāvīgi, tādējādi mazinot risku inficēties. Aicinām klubus būt apdomīgiem, mūsu visu veselība ir pirmajā vietā. Labāk ir nogaidīt līdz ārkārtējās situācijas beigām, lai pēc tam visi kopā varētu baudīt jauno Virslīgas sezonu, kas šogad solās būt neticami spraiga un aizraujoša.

Arī Latvijas Futbola arodbiedrība vēlas, lai sezona sākas pēc iespējas ātrāk, bet tikai ar nosacījumu, ka spēlētāju, viņu ģimeņu un treneru veselības netiktu pakļautas riskam.

Paliec mājās! Sargāsim viens otru!"

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/LatvijasFu...

  +1 [+] [-]

, 2020-04-20 18:07, pirms 4 gadiem
Cerams,ka pēc iespējas vairāk Latvijas futbolisti iestāsies arodbiedrībā,lai klubu īpašniekiem liegtu iespēju krāpt un nepildīt saistības pret futbolistiem.

     [+] [-]

, 2020-04-21 14:13, pirms 4 gadiem
Kad spēkā bija 6+5 limits (1997.-2019.gadā), futbolisti bija diezgan inerti un neiestājās arodbiedrībās, lai gan mēģinājumi tās veidot bija (Gultnieks ( News.lv: Izlases futbolisti paziņo par... ), Korabļovs ( https://www.delfi.lv/sports/news/fu... )).