Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Riga" cīnās neizšķirti pret Ukrainas titulētāko klubu Kijivas "Dynamo"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Riga" cīnās neizšķirti pret Ukrainas titulētāko klubu Kijivas "Dynamo"
Nils Toms Puriņš. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC

Šodien divas pārbaudes spēles treniņnometnē Turcijā aizvadīja Latvijas vicečempione futbolā "Riga", kas piekāpās (1:2) Gjumri "Shirak", kā arī spēkojās neizšķirti (1:1) pret Kijivas "Dynamo".

Pirmajā no spēlēm "Riga" pirmajā puslaikā nokļuva iedzinējos ar rezultātu 0:2, pēcāk "Shirak" cietoksni iekarojot vienīgi 20 gadīgajam pussargam Eduardam Dašķevičam. Gjumri klubs Armēnijas Premjerlīgas kopvērtējumā šobrīd ierindojas astotajā vietā.

Savukārt spēlē pret 16 kārtējo neatkarīgās Ukrainas čempioni Kijivas "Dynamo" rīdzinieki laukumā parādīja cienījamu sniegumu, pirmajā puslaikā esot tuvāk vārtu gūšanai, tomēr rezultātam saglabājoties 0:0, savukārt pēc pārtraukuma abām komandām iesitot pa vieniem vārtiem. "Riga" labā rezultatīvs bija Vācijas Bundeslīgā 79 spēles aizvadījušais serbu pussargs Milošs Jojičs.

"Riga" nākamreiz laukumā dosies 23. februārī, kad paredzētas divas spēles pret citu Ukrainas Premjerlīgas klubu Kovalivkas "Kolos".

Latvijas galvaspilsētas klubs, gatavojoties Virslīgas sezonai, jau paguvis aizvadīt 14 spēles, izcīnot sešus panākumus, piecreiz spēlējot neizšķirti un trīsreiz zaudējot.

RFS komanda Turcijā sakāva (4:0) 13 kārtējo Kirgizstānas čempioni Biškekas "Dordoi". Rīdzinieku labā divus vārtus guva 17 gadīgais Liepājas futbola audzēknis Rodrigo Gaučis, savukārt reizi pretinieku vārtos bumba nokļuva pēc brazīlieša Emersona Santanas sitiena un "Dordoi" futbolista neveiksmīga pieskāriena.

Pirmssezonā līdz šim aizvadītajās astoņās spēlēs RFS izcīnījusi septiņus panākumus (pār Lietuvas un Igaunijas klubiem, kā arī "Jelgavu") un reizi cīnījusies neizšķirti (1:1 pret "Oleksandriya").

Latvijas kausa īpašniece Ķekavas "Auda" Turcijā spēlēja neizšķirti (0:0) pret Dānijas otrās divīzijas komandu "Kolding".

Iepriekšējās Turcijā notikušajās pārbaudes cīņās "Auda" ar rezultātu 1:5 kapitulēja Melnkalnes meistarsacīkšu līderei Nikšičas "Sutjeska" un Ukrainas Premjerlīgas līdervienībai "Dnipro-1", piekāpās (1:2) Bosnijā un Hercegovinā ietilpstošās Serbu Republikas šobrīd spēcīgākajam klubam Baņa Lukas "Borac" un cīnījās neizšķirti (1:1) pret Ukrainas vienību Užhorodas "Minaj".

Turpinājumā "Audai" 23. februārī paredzēts duelis pret Kijivas "Dynamo".

Izmantotie avoti:
https://twitter.com/RigaFC_Official
https://twitter.com/RFSDaily?ref_sr...

  +1 [+] [-]

, 2023-02-20 19:21, pirms 2 gadiem
Pēdējās spēlēs neesmu Matrevicu redzējis sākumsastāvā, varbūt nāk uz maiņu? Ar otro sastāvu Zommers, ar pirmo Puriņš.

     [+] [-]

, 2023-02-20 20:08, pirms 2 gadiem
Tās visas ir tikai pārbaudes spēles ,ko nu katrs varēs /nevarēs redzēsim čempionāta startā ,bet galvenais finišā!

  +1 [+] [-]

, 2023-02-20 20:32, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Pēdējās spēlēs neesmu Matrevicu redzējis sākumsastāvā, varbūt nāk uz maiņu? Ar otro sastāvu Zommers, ar pirmo Puriņš.
Pret Kijivu visu spēli nospēlēja Puriņš (tā pēc mājaslapas info var noprast)
Varbūt Matrevics tiek taupīts sezonai, tai pat laikā dīvaini, jo viņam tak būtu jāsaspēlējas ar aizsargiem

     [+] [-]

, 2023-02-20 20:57, pirms 2 gadiem
Tas taču skaidrs ka Riga nevajadzēja Matrevicu spēlēšanai, bet gan atņemt vienu no līderiem savām konkurentam.

  -1 [+] [-]

, 2023-02-20 21:58, pirms 2 gadiem
Smieklīgi komentāri. Matrevics ir notraumējies, bet uz sezonu būs atpakaļ.

     [+] [-]

, 2023-02-20 22:01, pirms 2 gadiem
Labs jautājums,kāpēc Rīgai vajag tik daudz vārtsargus! No kā raustās,pagaidām izskatās ka konkurenti īsti nebūs (diemžēl)

  +1 [+] [-]

, 2023-02-21 00:19, pirms 2 gadiem
Ja Rīgā viens vārtsargs noturējās, tad tik 2 paliek.Nevar riskēt kā Valmiera kas visu sezonu ar Matrevicu nomauca-būtu no traumējis ko tad?

     [+] [-]

, 2023-02-21 12:44, pirms 2 gadiem
Valmieras fans rakstīja: Labs jautājums,kāpēc Rīgai vajag tik daudz vārtsargus! No kā raustās,pagaidām izskatās ka konkurenti īsti nebūs (diemžēl)
Tak krievu Riga katru gadu sapērkas 74 spēlētājus, maina 6 reizes sezonā trenerus un tāpat beigās paliek ar garu degunu. Cerams, šogad tas pats būs