Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Daugavpils" vēl ņems spēlētājus, Afanasjevs pēc rekorda

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Daugavpils" vēl ņems spēlētājus, Afanasjevs pēc rekorda
Valērijs Afanasjevs. Foto: LFF

2023. gada Virslīgas sezonai klusi gatavojas "Daugavpils". Sportacentrs.com sazinājās ar kluba ģenerāldirektoru Nauri Mackeviču.

Mackevičs pastāstīja, ka sastāva komplektācija ne tuvu nav noslēgta un vēl marta pirmajos datumos varētu būt jauni spēlētāji, pamatā leģionāri. Veidojot sastāvu, vīd divas galvenās idejas. Pirmkārt, radīt konkurenci vietējiem jaunajiem talantiem, lai viņi neatslābtu un turpinātu progresu. Otrkārt, piesaistīt tikai tādus leģionārus, kuri ir galvastiesu pārāki par vietējiem. Tiek prognozēts, ka šogad kopumā ārzemnieku komandā varētu būt mazāk. Izpilddirektors cer, ka vienībai uz īres tiesībām atkal pievienosies Valerijs Lizunovs, kurš pašreiz ar RFS atrodas treniņnometnē Turcijā. Kopumā problemātiskās pozīcijas ir centra aizsargs, centra pussargs un uzbrucējs.

Finansējuma jautājums šoziem Daugavpils pusē izskanējis mazāk (kas nenozīmē, ka nav aktuāli - kā vienmēr ir!). Šomēnes izdevies nopelnīt relatīvi prāvu naudas summu par nigērieša Delī Izraela pārdošanu uz Čehijas augstākās līgas klubu "Sigma". Mackevičs konkrētu summu nemin, bet varam pieņemt, ka tie bija daži desmiti tūkstošu. Salīdzinoši mazāks finansiāls ieguvums dabūts par Kirila Iļjina pārdošanu "Riga". Ja finanses vismaz publiskā telpā raizes nerada, tad, kā redzams LFF un LFV publicētajā Virslīgas kalendārā, nav skaidrs, kur "Daugavpils" aizvadīs mājas spēles (pirmā no tām 3. kārtā 1. aprīlī pret "Super Nova"). Mackevičs pagaidām nevēlējās šo tēmu komentēt sīkāk.

Komandu turpinās vadīt Kirils Kurbatovs, bet karjeru turpinās 40 gadus vecais Valerijs Afanasjevs. Viņa līmenis joprojām ļauj sniegt palīdzīgu roku komandai, bet ir vēl kāds mērķis - daugavpiliešu veterāns šogad vai nākamgad varētu labot Virslīgas rekordu aizvadīto spēļu skaita ziņā. Pašlaik rekordists ir "Euro 2004" modeļa Latvijas izlases spēlētājs Igors Korabļovs, kurš sakrāja 483 spēles. Afanasjevam ir par 26 mazāk. Mackevičs nešaubās, ka Afanasjevs karjeru varētu turpināt arī 2024. gadā.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-21 09:46, pirms gada
Tātad pirmoreiz kopš 2015.gada sezonas Virslīgā varētu spēlēt divi 40 gadus sasnieguši spēlētāji. Šobrīd sezonai gatavojas Afanasjevs un Redjko, bet pirms astoņiem gadiem spēlēja Korabļovs un Koliņko.

  +2 [+] [-]

, 2023-02-21 10:44, pirms gada
D..pilij jātiek kārtībā ar attiecībam ar domi ,sporta skolu ,infrastruktūru , vadoņiem ,sponsoriem utt Savādāk viena no futbola mīlošākām LV pilsētām spēlē neatbilstošā stadionā ,katru gadu ir uz būt/vai nebūt robežas . Bet tā laba ,vidusmēra komanda ,kas var iekost visiem(izņemot RFS) ,jo īpaši savās mājās!

     [+] [-]

, 2023-02-22 06:17, pirms gada
AAAFANASJJJJ AFANAAASJ AAAAFANA SJ AAA FANASJ AAAFANAAAASJ!!!!!! aaa legenda! Ļai izdidas pluani!

     [+] [-]

, 2023-02-22 15:23, pirms gada
Jawa rakstīja: D..pilij jātiek kārtībā ar attiecībam ar domi ,sporta skolu ,infrastruktūru , vadoņiem ,sponsoriem utt Savādāk viena no futbola mīlošākām LV pilsētām spēlē neatbilstošā stadionā ,katru gadu ir uz būt/vai nebūt robežas . Bet tā laba ,vidusmēra komanda ,kas var iekost visiem(izņemot RFS) ,jo īpaši savās mājās!
Diemžēl ar domi tikt galā neiespējami. "Kundziņš" Elksniņš ir ieņēmis galvā, ka viņš ir tas kungs un dievs un var darīt ko vien grib. Viņām ir spicideja iznīdēt futbolu Daugavpilī. Tuikai tāpēc, ka "uzēdās" un Nauri Mackeviču. Šim darbonim no Rigas ir galīgi uzspļaut uz pilsētu!

     [+] [-]

, 2023-02-23 22:29, pirms gada
Igors Amelka rakstīja: Diemžēl ar domi tikt galā neiespējami. "Kundziņš" Elksniņš ir ieņēmis galvā, ka viņš ir tas kungs un dievs un var darīt ko vien grib. Viņām ir spicideja iznīdēt futbolu Daugavpilī. Tuikai tāpēc, ka "uzēdās" un Nauri Mackeviču. Šim darbonim no Rigas ir galīgi uzspļaut uz pilsētu!
Elksniņš ir no Daugavpils, bet jā, k*āns