Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Gauračs pēc diskvalifikācijas beigām atgriezīsies futbolā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Gauračs pēc diskvalifikācijas beigām atgriezīsies futbolā
Edgars Gauračs. Foto: Sanita Ieva Sparāne

LETA. Edgars Gauračs pēc diskvalifikācijas beigām atgriezīsies futbolā, piektdien paziņoja Gauračs. Bijušajam futbolistam un Jūrmalas "Spartaka" ģenerāldirektoram Gauračam diskvalifikācija noslēdzās ceturtdien, 19.janvārī.

"Vēlos jums paziņot, ka šodien es atgriežos futbolā - sportā, kuram esmu veltījis visu savu dzīvi. Paldies visiem, kas mani atbalstīja šajā grūtajā laikā. Esmu apņēmības pilns sasniegt jaunus mērķus futbolā," tviterī raksta Gauračs.

Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Kontroles, ētikas un disciplīnārlietu komisija 2021.gada oktobrī saistībā ar apsūdzībām spēļu un sacensību rezultātu sarunāšanā Gauračam piemēroja aizliegumu uz desmit gadiem iesaistīties jebkādās ar futbolu saistītās darbībās. UEFA saistībā ar šo lēmumu aicināja Starptautisko Futbola federāciju asociāciju (FIFA) diskvalifikāciju attiecināt uz jebkādu darbību sporta pasaulē.

Pērn februārī UEFA Apelāciju komisija Gaurača diskvalifikāciju samazināja no sākotnējiem desmit gadiem līdz trīs. Komisija anulēja sankcijas par aktīvu spēļu manipulāciju un piesprieda trīs gadu diskvalifikāciju par pasīvu spēļu manipulāciju (neziņošanu par spēlēm pilnībā un nepieciešamajā laikā).

Septembrī Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) samazināja Gaurača diskvalifikāciju līdz 15 mēnešiem. "Spartaks" toreiz vēstīja, ka CAS ņēmusi vērā faktu, ka Gauračs kavējies ziņot par pārkāpumu tikai divas dienas.

Juridiskā biroja "SILA International Lawyers" pārstāvis Georgi Gradevs šonedēļ tviterī pauda gandarījumu, ka Gauračs pelnīti atgriezīsies futbolā pēc tam, kad UEFA neveiksmīgi centusies iznīcināt viņam karjeru ar nepierādītām un nepamatotām apsūdzībām.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2023-01-20 21:32, pirms gada
Apsveicami, lielisks piemērs kad tevi pasaule klupina, tu celies un neatlaidīgi turpini iet. Krīti un atkal celies, gaidām atgriešanos virslīga!

  +2 [+] [-]

, 2023-01-20 22:06, pirms gada
Atgriešanās, protams, uz laukuma! Nav sasniegts pat 35 gadu vecums, jāaizvada vēl daudzas, lieliskas, rezultatīvas sezonas, Ascoli atkal uzmetīs aci un tad jau Gauračs ievadīs komandu atkal A sērijā.

     [+] [-]

, 2023-01-21 13:31, pirms gada
Leitnants rakstīja: Atgriešanās, protams, uz laukuma! Nav sasniegts pat 35 gadu vecums, jāaizvada vēl daudzas, lieliskas, rezultatīvas sezonas, Ascoli atkal uzmetīs aci un tad jau Gauračs ievadīs komandu atkal A sērijā.
A sērijā varbūt ievedīs ar saviem sakariem, bet uz laukuma nedosies!