Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Dubra: "Latvijā tomēr ir grūti spēlēt atklāto futbolu"

Andrejs Siliņš

Dubra: "Latvijā tomēr ir grūti spēlēt atklāto futbolu"
Kaspars Dubra
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Un viss, kas futbolā Ventspilī ir apkārt, ir ideāli, lai progresētu. Īpaši jauniem spēlētājiem, kuri grib tikt kaut kur tālāk," sajūsmā par darba apstākļiem Kurzemes klubā ir Latvijas virslīgas čempiones "Ventspils" aizsargs Kaspars Dubra, kurš intervijā "Sporta Avīzei" atskatās uz aizvadīto sezonu.

"Treneris mums pirms sezonas pateica, ka viņam ir plāns. Nezinu, vai tas ir Holandes stils vai kā to nosaukt, bet viņš gribēja panākt, lai komanda ar katru mēnesi pa drusciņai paliek arvien labāka, lai ir tonuss, labāki treniņi. Intensitāte ar katru dienu bija lielāka un lielāka. Tas viss bija ar mērķi, lai sezonas beigu daļā būtu optimālā formā," čempionu noslēpumu atklāja Dubra. "No sākuma mēs to visu nemaz nesapratām. Aizbraucām uz Turciju, kur pavadījām 16 dienas, bet mums bija tikai četras dienas ar diviem treniņiem dienā. Pārējās pa vienam... Iepriekš, kad tika braukts uz Turciju, allaž katru dienu bija bijuši trīs treniņi, bet te pēkšņi pavisam citādi. Neviens nebija sapratis, kas notiek, tas bija kaut kas jauns. Bet, kā redzam, tas viss palīdzēja, jo sezonas beigās fiziski izskatījāmies vislabāk. Varbūt nebija tas labākais spēles zīmējums, bet fiziski – nedomāju, ka kāda komanda šajā ziņā bija mums pat tuvumā. Īpaši pēdējās spēlēs."

"Sezonas sākumā centāmies spēlēt atklāto futbolu, domājām vairāk uzbrukt, bet nesanāca mums dažas spēles, un vajadzēja kaut ko mainīt. Tāpēc jau pēc tās "Skonto" spēles mums aizgāja bez zaudējumiem, jo vairāk sākām domāt par aizsardzību. Latvijā tomēr ir grūti spēlēt atklāto futbolu, tam vajag ļoti labus izpildītājus. Izanalizējām kļūdas un sākām spēlēt citādāk. Tā arī var teikt – no sākuma darbs vairāk bija ar bumbu, lai arī tāpat jau visas sezonas garumā mums bija diezgan solīdi fiziskie treniņi," uz sezonu atskatījās "Ventspils" aizsargs.

Kaspars, kurš nācis no "Skonto" sistēmas salīdzināja Rīgas un Ventspils klubu iespējas: "Man nesanāca būt "Skonto", kad bija tie laiki, kad tur maksāja naudu un viss bija. 2010. gadā no infrastruktūras viedokļa viss bija labi – treniņu un spēļu laukumi bija labā līmenī. Bet pēc tam katru gadu gāja uz leju. Cik runāju ar dažiem "Skonto" čaļiem, šogad treniņu laukums, īpaši tagad, rudenī, vispār bijis ļoti sliktā stāvoklī.[..] Ventspilī, kad pērn vasarā atnācu uz klubu, sen nebiju redzējis tik labas kvalitātes treniņu laukumu. Un viss, kas futbolā Ventspilī ir apkārt, ir ideāli, lai progresētu. Īpaši jauniem spēlētājiem, kuri grib tikt kaut kur tālāk. Ventspilī vispār nevajag domāt, kas tev ir apkārt – dzīvokli apmaksā, uz treniņiem braukā autobuss, pēc tam ved uz ēdnīcu, vari pēc treniņa paēst, pēc spēlēm ir atjaunošanās treniņi, baseins, džakuzi, pirts, masāžas – viss, kas tev vajadzīgs. Pēc tam visi dzērieni, proteīni, enerģiskie dzērieni. Viss! No vadības puses klubam ir viss! Algas arī tika maksātas noteiktajos datumos, nebija nekādu kavējumu. Man nav nekādu pretenziju pret Ventspils klubu. Domāju, šobrīd tas ir vienīgais Latvijā, kas spēlētājiem visu nodrošina, lai viņiem nevajadzētu domāt par blakusapstākļiem."

Plaša intervija ar "Ventspils" aizsargu Kasparu Durbu lasāma jaunajā "Sporta Avīzē"!

  -1 [+] [-]

, 2013-11-19 13:05, pirms 11 gadiem
+ Lembergam
Slēpts komentārs: barakuda21

  -3 [+] [-]

, 2013-11-19 15:51, pirms 11 gadiem
Pat pašu klubā nav vietējo audzēkņu.

  +3 [+] [-]

, 2013-11-19 17:50, pirms 11 gadiem
.............. rakstīja: + Lembergam
Par lampām stadionam?

  +2 [+] [-]

, 2013-11-20 17:29, pirms 11 gadiem
Vakar starp citu Dubra viesojās Overtime TV pie Pučes un Valtera un bija pirmais futbolists, kas tur pabijis. Ar visu čempionu kausu bija ieradies, kas, kā tika konstatēts, esot ārkārtīgi smags. Šautriņas spēlē arī tīri labi sameta un slavēja FKV par infrastruktūru un tieši to pašu, kas šajā rakstā. Jātiek izlasē Kasparam.

     [+] [-]

, 2013-11-21 15:12, pirms 11 gadiem
> Strops
Tā gluži nav, ventspilnieks ir Uvarenko. Un tas, ko saka Dubra, vairāk attiecas uz Virslīgas komandas jaunajiem spēlētājiem, mazāk uz jaunatnes komandām.