Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

FK ''Ventspils'' beigu sākums: klubs atsauc dalību no Virslīgas

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

FK ''Ventspils'' beigu sākums: klubs atsauc dalību no Virslīgas
Foto: FK Ventspils

Latvijas Futbola federācija (LFF) informē, ka FK ''Ventspils'' informējis to par savu lēmumu atsaukt komandu no dalības Optibet Virslīgā. Lēmums tiek argumentēts ar nespēju nodrošināt turpmāku finansējumu tās uzturēšanā. Iepriekš UEFA par spēļu ietekmēšanu, korupciju un godīgu spēles principu pārkāpšanu piesprieda septiņu gadu diskvalifikāciju no tās rīkotajiem turnīriem.

Šosezon FK ''Ventspils'' pēc nospēlētajām 13 spēlēm ar sešiem izcīnītiem punktiem atradās priekšpēdējā astotajā vietā. Jau no sezonas ievada to pavadīja finansiālas problēmas. 11. aprīlī pēc zaudējuma Daugavpils komandai ar 0:1 par aiziešanu no kluba paziņoja tā līdzšinējais prezidents Adlans Šišhanovs un galvenais treneris Viorels Frunze.

Likstas nebeidzās. Šī gada 9. jūnijā UEFA Ētikas un disciplinārlietu komiteja uz septiņiem gadiem diskvalificēja ''Ventspils'' klubu no UEFA rīkotiem turnīriem saistībā ar aizdomām par krāpšanu, korupciju un godīgu spēļu principu pārkāpšanu. Prezidents Šišhanovs kopā ar citām personām, ieskaitot Latvijas futbolā bēdīgi zināmo Oļegu Gavrilovu, ietekmējis vairākas sava kluba futbola spēles un licis naudu totalizatoros. Savukārt vienā no UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas spēlēm bija mēģinājums uzpirkt krievu tiesnesi Sergeju Lapočkinu.

Pēc saņemtās diskvalifikācijas ''Ventspils'' šodien informējis Latvijas Futbola federāciju par izstāšanos no Virslīgas čempionāta. Lēmums tiek argumentēts ar nespēju finansiāli nodrošināt turpmāku kluba uzturēšanu. Ņemot vērā, ka ''Ventspils'' nav aizvadījusi pusi spēļu šī gada čempionātā, tad tās rezultāti tiks anulēti un netiks ņemti vērā, nosakot klubu secību turnīra tabulā.

"Šonedēļ tikāmies ar kluba pārstāvjiem un galveno treneri, pārrunājot aktuālo situāciju kluba iekšienē. Pēc šīs sezonas notikumiem klubā un ap to ar sapratni uztveram, ka kopējā situācija ir vairāk nekā sarežģīta. Kluba vairākuma akcionāri uz atvērtu dialogu ar LFF nav izgājuši. Sarunās ar mazākuma akcionāriem un pašvaldības pārstāvjiem saprotam, ka viņu skatījumā kluba atjaunošanās reālistiskākais scenārijs ir profesionālās darbības apturēšana ar mērķi tuvākajā nākotnē atgriezties Latvijas pieaugušo klubu futbola sistēmā no zemākajām līgām. Sekosim līdzi šiem plāniem un savu iespēju robežās centīsimies palīdzēt Ventspils pieaugušo futbolam drīzā nākotnē atgriezties Latvijas sacensību kartē. No pašvaldības pārstāvjiem esam saņēmuši indikācijas, ka pilsētas jauniešu futbola sistēma no šīm izmaiņām necietīs," situāciju komentē LFF prezidents Vadims Ļašenko.

''Vēlreiz vēlamies uzsvērt, ka Ventspils futbols un tā devums Latvijas futbolam ir kas daudz vairāk nekā dažu atsevišķu personu negodprātīgās darbības. Viņu rīcība ir nesusi smagas sekas pilsētai, čempionātam, spēlētājiem un līdzjutējiem. Cilvēkiem, kuri nes par to atbildību, nav nekāda sakara ar to, kas patiesībā ir Ventspils futbols un cik svarīga ir tā vieta Latvijas futbola vēsturē. Ticam, ka nākotnē Ventspils profesionālais futbols atgriezīsies savos augstumos,'' savu paziņojumu medijiem pabeidza Ļašenko.

Kā liecina "Lursoft" dati, SIA "Futbola kluba "Ventspils"" 50,09% kapitāldaļu pieder SIA "Ventspils futbola sabiedrība", 34,31% kapitāldaļu īpašnieks ir SIA "VK Tranzīts", 11,23% kapitāldaļu - Ventspils pilsētas domei, 2,5% - AS "Kālija parks" un atlikušo 1,88 % kapitāldaļu īpašnieks ir AS "Ventspils tirdzniecības osta". Savukārt galvenā akcionāra "Ventspils futbola sabiedrība" vienīgais īpašnieks līdz 2021. gada 7. janvārim bija Šišhanovs, bet šobrīd oficiāli īpašnieks skaitās Krievijas pilsonis Aslambeks Edilsultanovs.

FK ''Ventspils'' ir viens no titulētākajiem Latvijas futbola klubiem, kurš savas pastāvēšanas laikā sešas reizes uzvarējis Virslīgā, bet septiņas reizes kļuvis par Latvijas kausa ieguvēju.

Saistītie raksti

# Kā Šišhanovs ''Bordeaux'' spēles tiesnesim piedāvāja sešciparu kukuli

# Šišhanova dokumenti: Adlans un Oļegs - draudzība no Kišinevas līdz Ventspilij

# Šišhanova skandāls: četras Eirokausu spēles un Gavrilova telefons

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13305/fk-vents...

1 2 3 85 komentāri

     [+] [-]

, 2021-06-19 14:51, pirms 3 gadiem
Loģisks solis👍

  -1 [+] [-]

, 2021-06-19 14:54, pirms 3 gadiem
Gaidāms iznākums. Un kāds vēl mēģināja ieskaidrot, ka Latvijas līga ir spēcīgāka par Lietuvas. Lietuvā ir stabili klubi, jo pašvaldībai rūp futbols. Latvijā futbols ir jāklapē ciet de facto!!!

  +9 [+] [-]

, 2021-06-19 14:57, pirms 3 gadiem
nu ko...ar dievu FK Ventspils....maz laika vajadzēja mahinatoram lai nolaistu uz grunti vienu no stabīlàkajiem virslīgas klubiem...un paldies tiem kas neskatoties uz to ka zināja kas būs jaunais saimnieks klubā ,nedarīja neko lietas labā lai izvairītos no to kas ir noticis patreiz....visu labu....

 +15 [+] [-]

, 2021-06-19 14:58, pirms 3 gadiem
Noah izslēgs paliks 7
RFS kaut cik stabils
Riga krievu nauda bez satura un sajēgas
Valmiera zaļi āfrikāņi
Liepāja viens neloģisks buļba, kuram arī vienā mirklī viss var apnikt
Bfc amatieri
Metta jauniešu klubiņš
Spartaks āfrikāņu kombināts
Tā ir virslīga, ko daži uzskatīja par kvalitātu līgu😁😁😁😁

  +2 [+] [-]

, 2021-06-19 15:00, pirms 3 gadiem
Bronsons rakstīja: nu ko...ar dievu FK Ventspils....maz laika vajadzēja mahinatoram lai nolaistu uz grunti vienu no stabīlàkajiem virslīgas klubiem...un paldies tiem kas neskatoties uz to ka zināja kas būs jaunais saimnieks klubā ,nedarīja neko lietas labā lai izvairītos no to kas ir noticis patreiz....visu labu....
Pirms Šishanova atnākšanas Ventspils jau bija krīzē, jo Ventspils uzņēmumi nebija vairs gatavi investēt pietiekami daudz klubā. Cita lieta, ka bija jāmeklē investors ar labāku vēsturi

 +12 [+] [-]

, 2021-06-19 15:01, pirms 3 gadiem
Pēdējais no seno laiku grandiem aiziet pa skuju taku( Skonto, Metalurgs, Dinaburg, Vpils)

  +4 [+] [-]

, 2021-06-19 15:02, pirms 3 gadiem
LAIKS rakstīja: Pēdējais no seno laiku grandiem aiziet pa skuju taku( Skonto, Metalurgs, Dinaburg, Vpils)
Viss Latvijas futbols ir aizgājis pa skuju taku

  +2 [+] [-]

, 2021-06-19 15:07, pirms 3 gadiem
LAIKS rakstīja: Pēdējais no seno laiku grandiem aiziet pa skuju taku( Skonto, Metalurgs, Dinaburg, Vpils)
jā, ks i tas i

  +4 [+] [-]

, 2021-06-19 15:08, pirms 3 gadiem
Paldies butrikam, ka atrada tik labu investoru!!

  +3 [+] [-]

, 2021-06-19 15:08, pirms 3 gadiem
Debili

  +1 [+] [-]

, 2021-06-19 15:17, pirms 3 gadiem
Nez kas tur par investoru grasījās ienākt klubā, par kuru runāja Žiga?

Jādibina jauna organizācija un jāmēģina uzreiz tikt virslīgā pa blatu kā to izdarija Liepāja, mantojot neloģiski metalurga vietu!

Bet tagad varam pāris gadus vērot kā savā starpā sitīsies Rīgas grandi par titulu un cerams, ka Ventspilī virslīgas mači ar laiku atgriezīsies.

Bet līdz ar šo ziņu virslīga paliek priekš manis otršķirīga, diemžēl! Nav reāli kam just līdzi, ja nav vairs dzimtās pilsētas kluba, kurā sanāca savulaik arī jauniešu sistēmā patrenēties!

  +6 [+] [-]

, 2021-06-19 15:19, pirms 3 gadiem
Žēl, tomēr leģendārs klubs.

  +4 [+] [-]

, 2021-06-19 15:19, pirms 3 gadiem
Otsasi u zholta sinih..., nu ko, tagad ka saka pasi sev var ari atsukat!!!!

  -2 [+] [-]

, 2021-06-19 15:25, pirms 3 gadiem
Paldies, Mižecki! Apbedīji Ventspils futbolu 👏🏼👏🏼👏🏼 viņš visu zināja, bet laikam bija izdevīgi Ventspilī ielaist tos, kurus nevajadzēja

  +1 [+] [-]

, 2021-06-19 15:26, pirms 3 gadiem
Lietuvas līga ir interesantāka par virslīgu ar stabilākiem un meistarīgākiem klubiem

  +1 [+] [-]

, 2021-06-19 15:28, pirms 3 gadiem
Trūkst vārdu..

  +4 [+] [-]

, 2021-06-19 15:31, pirms 3 gadiem
Žēl gan! Vēl te bija frukti, kas regulāri rakstīja un sapņoja par 16 komandām

  +7 [+] [-]

, 2021-06-19 15:32, pirms 3 gadiem
fkscd rakstīja: Gaidāms iznākums. Un kāds vēl mēģināja ieskaidrot, ka Latvijas līga ir spēcīgāka par Lietuvas. Lietuvā ir stabili klubi, jo pašvaldībai rūp futbols. Latvijā futbols ir jāklapē ciet de facto!!!
Pašvaldībai vai valsts uzņēmumam NAV jāsponsorē profesionāli klubi . Diemžēl Latvijā nekur tālāk par bijušajām socvalstīm nav tikuši (brīnums, ka pie mums nav izdomājuši rakstīt vēstuli vadonim, lai iedod naudu). tad kad atbrauc ārzemju klubi pat no nabadzīgām (nosacīti) Eiropas valstīm - teiksim tās pašas Horvātijas - klubam ir daudz sponsori uz krekla - kaut kādi pat vietējie rimi utt, kuri tiešām gūst labumu no reklāmas. Bet mūsējie tikai "apgūst" pašvaldības un valsts naudu. viskautkādas brīvostas pārvaldes, latvijas dzelzceļi utt - kuriem reklāmu vajag tāpat kā cūkai kosmosu. un bieži vien šiem klubiem ir pilnīgi vienalga vai kāds skatītājs tur nāk vai nē - nauda tak nāk... un tad nevajag brīnīties ka šāds milzis uz māla kājām beigās ir pie "sasistas siles".

     [+] [-]

, 2021-06-19 15:37, pirms 3 gadiem
Ventspils nekad nav patikusi, bet šis ir vienkārši skumji.
P!dars Adlans un pārējie lo#i

  -4 [+] [-]

, 2021-06-19 15:42, pirms 3 gadiem
Onka rakstīja: Pašvaldībai vai valsts uzņēmumam NAV jāsponsorē profesionāli klubi . Diemžēl Latvijā nekur tālāk par bijušajām socvalstīm nav tikuši (brīnums, ka pie mums nav izdomājuši rakstīt vēstuli vadonim, lai iedod naudu). tad kad atbrauc ārzemju klubi pat no nabadzīgām (nosacīti) Eiropas valstīm - teiksim tās pašas Horvātijas - klubam ir daudz sponsori uz krekla - kaut kādi pat vietējie rimi utt, kuri tiešām gūst labumu no reklāmas. Bet mūsējie tikai "apgūst" pašvaldības un valsts naudu. viskautkādas brīvostas pārvaldes, latvijas dzelzceļi utt - kuriem reklāmu vajag tāpat kā cūkai kosmosu. un bieži vien šiem klubiem ir pilnīgi vienalga vai kāds skatītājs tur nāk vai nē - nauda tak nāk... un tad nevajag brīnīties ka šāds milzis uz māla kājām beigās ir pie "sasistas siles".
Demagoga runas bez seguma. Paklausies Jakeli, tad sapratīsi, kāpēc Lietuvā ir daudz stabilāki un meistarīgāki futbola klubi. Jo pašvaldība iesaistās sponsorēšanā. Uz māla kājām ir klubi ar šaubīgiem privātiem sponsoriem. Tieši pašvaldības iesaiste dod stabilitāti. Lemberga krahs ir īpašs gadījums, bet līdz tam Ventspils bija stabils klubs

  +2 [+] [-]

, 2021-06-19 15:47, pirms 3 gadiem
Ļoti labi, cerams viss Latvijas futbols nosprāgs

  -1 [+] [-]

, 2021-06-19 15:48, pirms 3 gadiem
Onka rakstīja: Pašvaldībai vai valsts uzņēmumam NAV jāsponsorē profesionāli klubi . Diemžēl Latvijā nekur tālāk par bijušajām socvalstīm nav tikuši (brīnums, ka pie mums nav izdomājuši rakstīt vēstuli vadonim, lai iedod naudu). tad kad atbrauc ārzemju klubi pat no nabadzīgām (nosacīti) Eiropas valstīm - teiksim tās pašas Horvātijas - klubam ir daudz sponsori uz krekla - kaut kādi pat vietējie rimi utt, kuri tiešām gūst labumu no reklāmas. Bet mūsējie tikai "apgūst" pašvaldības un valsts naudu. viskautkādas brīvostas pārvaldes, latvijas dzelzceļi utt - kuriem reklāmu vajag tāpat kā cūkai kosmosu. un bieži vien šiem klubiem ir pilnīgi vienalga vai kāds skatītājs tur nāk vai nē - nauda tak nāk... un tad nevajag brīnīties ka šāds milzis uz māla kājām beigās ir pie "sasistas siles".
Ja ir iespēja, tad pašvaldību naudai ir jāliek klāt privātie sponsori. Tikai lieta tāda, ka Latvijā nevienam uzņēmumam neinteresē sports, it īpaši pēc nodokļu politikas maiņas. Tu laikam biji viens no nesaprašām, kurš domāja, ka nodokļu politikas izmaiņas neietekmēs sportu. Realitātē nodokļu izmaiņas ir iznīcinājušas profesionālo sportu valstī

  -1 [+] [-]

, 2021-06-19 15:51, pirms 3 gadiem
Onka rakstīja: Pašvaldībai vai valsts uzņēmumam NAV jāsponsorē profesionāli klubi . Diemžēl Latvijā nekur tālāk par bijušajām socvalstīm nav tikuši (brīnums, ka pie mums nav izdomājuši rakstīt vēstuli vadonim, lai iedod naudu). tad kad atbrauc ārzemju klubi pat no nabadzīgām (nosacīti) Eiropas valstīm - teiksim tās pašas Horvātijas - klubam ir daudz sponsori uz krekla - kaut kādi pat vietējie rimi utt, kuri tiešām gūst labumu no reklāmas. Bet mūsējie tikai "apgūst" pašvaldības un valsts naudu. viskautkādas brīvostas pārvaldes, latvijas dzelzceļi utt - kuriem reklāmu vajag tāpat kā cūkai kosmosu. un bieži vien šiem klubiem ir pilnīgi vienalga vai kāds skatītājs tur nāk vai nē - nauda tak nāk... un tad nevajag brīnīties ka šāds milzis uz māla kājām beigās ir pie "sasistas siles".
Latvijā sports ir neizdevīgs sponsoriem. Un, ja valsts un pašvaldība nestimulē sponsorēšanu, nevienam nav interesanti ieguldīt privātus līdzekļus

     [+] [-]

, 2021-06-19 15:53, pirms 3 gadiem
fkscd rakstīja: Demagoga runas bez seguma. Paklausies Jakeli, tad sapratīsi, kāpēc Lietuvā ir daudz stabilāki un meistarīgāki futbola klubi. Jo pašvaldība iesaistās sponsorēšanā. Uz māla kājām ir klubi ar šaubīgiem privātiem sponsoriem. Tieši pašvaldības iesaiste dod stabilitāti. Lemberga krahs ir īpašs gadījums, bet līdz tam Ventspils bija stabils klubs
jā jā protams protams. bullshits. visa pamatā ir bizness. pašvaldības vai valsts naudas pludināšana nav nekāds bizness (tik cik saņem tā sauktos "atkatus"). jo tam valsts vai pašvaldības uzņēmuma vadītāju var nomainīt -un kas būs tad ? kur dabūs pēkšņi vienu ģenerālsponsoru, kas nosegs visus tēriņus? tas pats VEF basketbolā ir tipisks piemērs ar pašvaldības uzņemuma piesaisti - reāls klubs bez seguma, bez skatītājiem principā bez nekā... rīt viņiem piegrieztu rīgas ostas naudu un kas notiktu tālāk?

  +1 [+] [-]

, 2021-06-19 15:57, pirms 3 gadiem
Nemam Ventspils,pusskomandu un iepludinām viņus Grobina. Vinnejam 1ligu, Nakošsezons Grobina maina nosaukumu uz fc Ventspils ,un esam atpakal virsliga. Reala iespeja,nieka pussezona 1 ligā .

  +1 [+] [-]

, 2021-06-19 15:58, pirms 3 gadiem
ko jūs ņemas...klubam ir japastāv ar saviem spēkiem nevis kaut kâdu garantētu pašvaldības piķi...ja nevar tad āmen..

  -1 [+] [-]

, 2021-06-19 16:00, pirms 3 gadiem
algunam tomēr šodien vismaz vienu absolūtu vajag pa vakaru iztriekt ar futeni fonā!

  -1 [+] [-]

, 2021-06-19 16:02, pirms 3 gadiem
Onka rakstīja: jā jā protams protams. bullshits. visa pamatā ir bizness. pašvaldības vai valsts naudas pludināšana nav nekāds bizness (tik cik saņem tā sauktos "atkatus"). jo tam valsts vai pašvaldības uzņēmuma vadītāju var nomainīt -un kas būs tad ? kur dabūs pēkšņi vienu ģenerālsponsoru, kas nosegs visus tēriņus? tas pats VEF basketbolā ir tipisks piemērs ar pašvaldības uzņemuma piesaisti - reāls klubs bez seguma, bez skatītājiem principā bez nekā... rīt viņiem piegrieztu rīgas ostas naudu un kas notiktu tālāk?
Kāds bizness, nezinīt? 😁😁😁 Profesionālais sports Latvijā nekad nebūs bizness! Pašvaldība ir stabilāks pamats. Un ja pašvaldība iesaistās, tad arī privātajam ir lielāka motivācija. Viss var mainīties, bet šaubīgs privātais sponsors ir daudz nestabilāks pamats.
Vef ir vienīgais nopietnais basketbola klubs Latvijā

     [+] [-]

, 2021-06-19 16:04, pirms 3 gadiem
Bronsons rakstīja: ko jūs ņemas...klubam ir japastāv ar saviem spēkiem nevis kaut kâdu garantētu pašvaldības piķi...ja nevar tad āmen..
Tad slēdzam nost visu profesionālo sportu Eiropā, izņemot futbola top 5 līgas. Nospiedošā daudzumā gadījumu pašvaldība tieši vai netieši piedalās

     [+] [-]

, 2021-06-19 16:09, pirms 3 gadiem
Normālā valstī normālā pilsētā futbola klubs pilsētai ir prestiža lieta

  +1 [+] [-]

, 2021-06-19 16:17, pirms 3 gadiem
fkscd rakstīja: Kāds bizness, nezinīt? 😁😁😁 Profesionālais sports Latvijā nekad nebūs bizness! Pašvaldība ir stabilāks pamats. Un ja pašvaldība iesaistās, tad arī privātajam ir lielāka motivācija. Viss var mainīties, bet šaubīgs privātais sponsors ir daudz nestabilāks pamats.
Vef ir vienīgais nopietnais basketbola klubs Latvijā
pašvaldībām jāuztur bērnu sports! punkts!
Latvijā cilvēku vidējo sports neinteresē, attiecīgi sponsoru nav un nebūs, kamēr situācija nemainīsies. Pašvaldība varētu kaut ko simboliski piemest savā teritorijā bāzētiem klubiem, kuri spēj sevi neatkarīgi nodrošināt, bet nekādā gadījumā nedrīkst (un arī nespētu) iet krievijas ceļu, kur dažādi gubernatori savas "oblašķ" vārdā tērē naudu sporta klubu atbalstam. Ir pāris amatieru sporti, kuri ir masveidīgi - orientēšanās, florbols utmldz., tie lai darbojās uz pašfinansēšanās principa. Un uzturam bērnu un jauniešu sportu, lai viņi izaug par fiziski veseliem un stipriem cilvēkiem, pēc tam katrs var nodarboties ar savu hobiju vietējās pilsētas limenī. Bet nekādā gadījumā nav jēgas mākslīgi stutēt sporta veidus, kuri nevienu neinteresē! Priekš kam, lai dažiem būtu iespēja toķika ģēlas bīdīt?

  +1 [+] [-]

, 2021-06-19 16:19, pirms 3 gadiem
fkscd rakstīja: Tad slēdzam nost visu profesionālo sportu Eiropā, izņemot futbola top 5 līgas. Nospiedošā daudzumā gadījumu pašvaldība tieši vai netieši piedalās
Konkrētus piemērus, kur Eiropā pašvaldības piedalās?

  -2 [+] [-]

, 2021-06-19 16:19, pirms 3 gadiem
sumbrs rakstīja: pašvaldībām jāuztur bērnu sports! punkts!
Latvijā cilvēku vidējo sports neinteresē, attiecīgi sponsoru nav un nebūs, kamēr situācija nemainīsies. Pašvaldība varētu kaut ko simboliski piemest savā teritorijā bāzētiem klubiem, kuri spēj sevi neatkarīgi nodrošināt, bet nekādā gadījumā nedrīkst (un arī nespētu) iet krievijas ceļu, kur dažādi gubernatori savas "oblašķ" vārdā tērē naudu sporta klubu atbalstam. Ir pāris amatieru sporti, kuri ir masveidīgi - orientēšanās, florbols utmldz., tie lai darbojās uz pašfinansēšanās principa. Un uzturam bērnu un jauniešu sportu, lai viņi izaug par fiziski veseliem un stipriem cilvēkiem, pēc tam katrs var nodarboties ar savu hobiju vietējās pilsētas limenī. Bet nekādā gadījumā nav jēgas mākslīgi stutēt sporta veidus, kuri nevienu neinteresē! Priekš kam, lai dažiem būtu iespēja toķika ģēlas bīdīt?
Futbols nevienu neinteresē?

     [+] [-]

, 2021-06-19 16:21, pirms 3 gadiem
Bērnu sports nav pilnībā nodalāms no profesionālā sporta. Bērnam ir jāredz savas pilsētas pieagušo klubs, uz kuru tiekties

     [+] [-]

, 2021-06-19 16:22, pirms 3 gadiem
Ok Nav naudas ko maksāt profesionāļiem.. kur ir tie "akadēmiju" audzēkņi, kas šajā momentā noderētu? Vai arī pusdienām un autobusa degvielai naudas nav vairs? "Futbols ir karalis" smiekli nāk par tiem, kas tam tic ar visu ļošenko priekšgalā
1 2 3 85 komentāri