Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Čempionu cīņā RFS pārspēj Uzbekistānas titulētāko klubu "Pakhtakor"

Agris Suveizda

Čempionu cīņā RFS pārspēj Uzbekistānas titulētāko klubu "Pakhtakor"
Darko Lemajičs. Foto: RFS

Pirmo uzvaru treniņnometnē Turcijā beidzot izcīnījusi Latvijas futbola čempionvienība RFS, kas ar rezultātu 2:0 pārspēja Uzbekistānas titulētāko klubu Taškentas "Pakhtakor".

• Gandrīz spēcīgākajā sastāvā spēlējošā RFS vārtus guva 10. un 20. minūtē, abus ar galvu pēc Emersona un Petra Mareša centrējumiem iesita Darko Lemajičs.

• Rīdzinieki uz Turciju devās ar piecām uzvarām, bet Turcijā pie panākuma tika ar ceturto piegājienu. Iepriekš neveiksmes pret spēcīgiem Ukrainas klubiem Kijivas "Dynamo" (0:1) un "Dnipro-1" (1:2), kā arī atspēlēšanās no 0:2 pret Uzbekistānas 11. vietas ieguvēju "Sogdiana" (2:2).

• "Pakhtakor" par Uzbekistānas čempionu kļuvis piecus gadus pēc kārtas un Superlīgā triumfējis 16 reizes – pārējiem klubiem kopā ir tikai 17 tituli. Uzbekistānas, kur šogad spēlēs arī vārtsargs Roberts Ozols, sezona sāksies marta pirmajos datumos.

• RFS treniņnometni turpinās ar pārbaudes spēli ceturtdien pret Moldovas flagmani Tiraspoles "Sheriff". Virslīgas sezona 8. martā sāksies ar RFS viesošanos Mežaparkā pie "Audas".

• "Liepāja" vakar Turcijā ar 0:2 piekāpās Gruzijas astotajam klubam "Telavi", savainojuma dēļ zaudējot arī gruzīnu centra pussargu Giorgi Kuciju, bet šodien nometnes pēdējā spēlē ar 1:2 zaudēja jau pieminētajai "Sogdiana" - vienīgos vārtus iesita japānis Jasuhiro Hanada no Lietuvas 1. līgas. "Metta" vakar Marijampolē ar 0:2 piekāpās Lietuvas septītajam klubam "Sūduva".

RFS – Taškentas "Pakhtakor" 2:0 (2:0).
Vārti: Lemajičs 10', 20'.
Pamatsastāvs: Nerugals – Marešs, Lipuščeks, Prenga, Savaļnieks – Paničs, Marhijevs – Emersons, Kuadio, Odišarija – Lemajičs.


Izmantotie resursi:
https://fkliepaja.lv/lv/2024/02/18/...
https://www.fsmetta.lv/aktualitates...
https://fkliepaja.lv/lv/2024/02/19/...

     [+] [-]

, 2024-02-19 19:22, pirms 2 mēnešiem
kinožurnāla Šurumburums fragments https://www.youtube.com/watch?v=ssx...