Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Uvarenko: "Bija sāpīgi, ka mani nenosauca par labāko Virslīgas vārtsargu"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Uvarenko: "Bija sāpīgi, ka mani nenosauca par labāko Virslīgas vārtsargu"
Maksims Uvarenko
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

FK "Ventspils" pamatvārtsargs Maksims Uvarenko intervijā kluba oficiālajai mājas lapai neslēpis nožēlu, ka netika atzīts par labāko Virslīgas vārtsargu.

Maksims Uvarenko "Ventspilij" pievienojās sezonas vidū un aizvadīja ļoti pārliecinošu posmu - 19 spēlēs viņš aizvadīja 14(!) sausas spēles, kopumā ielaižot tikai septiņus vārtus (četrreiz pa vieniem un trīs 0:3 zaudējumā pret "Metalurgu", vidēji ielaisti 0.37 vārti spēlē). Par labāko Virslīgas vārtsargu LFF aptaujas rezultātā gan tika atzīts "Skonto" vārtsargs Germans Māliņš, kuram 33 spēles, 20 ielaisti vārti (vidēji 0.61 spēlē) un 18 sausās spēles.

"Ventspils" preses sekretārs uzdeva jautājumu sekojošā formā: "Jautājums, kuru nevaru neuzdot. Acīmredzami, ka nospiedošam vairumam nopietnu speciālistu bija skaidrs, ka spēcīgākais vārtsargs aizgājušajā sezonā bija Uvarenko. Pārdzīvo, ka pelnītā balva netika tev?" Uvarenko atbildēja sekojoši: "Neliekuļošu - jā, bija sāpīgi. Taču negrasos strīdēties vai apspriest gala lēmumu - tā nav mana darīšana. Mans uzdevums - palīdzēt "Ventspilij" kļūt par spēcīgāko klubu Latvijā. Domāju, visiem viss bija lieliski redzams spēļu laikā. Speciālisti visu novērtēs pareizi, savukārt pseidospeciālistu uzskatus nav vērts apspriest."

Citā intervijā "Ventspils" oficiālajai mājas lapai komandas galvenais treneris Jurģis Pučinsks cita starpā novērtēja lēmumu Virslīgu nākamgad izspēlēt trīs, nevis četros apļos kā šogad: "Atbalstu, mūsu klubam kā reizi bija tādas pašas domas. Pagājušās sezonas pieredze parādīja, ka vajadzīgas izmaiņas. Bija posmi, kad "Ventspils" vairākus mēnešus pēc kārtas tikai spēlēja - bez pauzēm. Nopietns treniņprocess šādos apstākļos nav iespējams - tikai spēles un atjaunošanās. Nākamsezon tā nebūs, tāpēc šis lēmums ir tikai apsveicams."

Nesen arī kļuva zināms, ka janvārī un februārī notiekošajā Virslīgas "Ziemas kausā" A grupā spēlēs "Skonto", "Liepājas metalurgs", "Jelgava" un Rīgas "Daugava", savukārt B grupā Daugavpils "Daugava", "Ventspils", "Jūrmala" un "Ilūkstes NSS". Tādējādi "Ventspilij" jau janvārī būs iespēja samērot spēkus ar čempioni "Daugavu". Pučinsks šai sakarā diplomātiski izteicās: "Jā, skaisti, domāju līdzjutējus šī spēle interesēs. Taču skaidrs arī, ka janvārī runāt par kādu principiālu sāncensību ir krietni par agru. Katram klubam šai turnīrā būs savi uzdevumi, kas saistīti ar gatavošanos sezonai, mums tai skaitā. Taču, protams, šis mačs būs aizraujoši - kā vienmēr, kad tiekas divas spēcīgas komandas."

Tāpat Pučinsks atzina, ka šis turnīrs būs tieši laikā: "Ņemot vērā, ka "Ventspils" jebkurā gadījumā janvārī plānoja trenēties mājās, bija grūti cerēt, ka šai mēnesī izdosies aizvadīt kvalitatīvas sparinga spēles. "Ziemas" kauss atrisina šo uzdevumu." "Ventspils" burtiski pirms pāris dienām sākusi treniņus. Kluba mājas lapā par to ir sīkāka informācija un fotogrāfijas. Pagaidām "Ventspils" trenējas bez leģionāriem, kuri pēc Pučinska vārdiem pievienosies drīz pēc Jaunā gada.

Izmantotie resursi:
FK Ventspils

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-12-18 21:58, pirms 12 gadiem
Dīvaini rezultāti:

Pučinskis balsoja par Doroševu;
Pahars balsoja par Uvareko
Intenbergs balsoja par Māliņu
Slēpts komentārs: miiledy

  +3 [+] [-]

, 2012-12-18 22:38, pirms 12 gadiem
Būs tādi, kuri sapratīs Uvarenko rūgtumu, bet būs arī tādi, kuri pēc tādiem izteikumiem priecāsies par katru viņa kļūdu.
Slēpts komentārs: Skudriniekss

  +5 [+] [-]

, 2012-12-18 22:51, pirms 12 gadiem
miiledy rakstīja: Tāda vienkāršība. Gailis.
Nu protams, skontā jau visi letiņi bez gaiļiem

  +8 [+] [-]

, 2012-12-18 23:00, pirms 12 gadiem
Principā Maksis sezonu nospēlēja labi.Rezultāti uz papīra vienkārši izcili,ja nebūtu nepatīkamais 0:3 pret LM.Spēcīgi spēlē vārtos uz līnijas,ļoti laba reakcija.Man vienīgais mīnuss iekrita acīs neliela nedrošība izgājienos no vārtiem.Dažās spēlēs gadījās šādos momentos pa retai kļūdiņai,bet tas viss pieder pie lietas.Bez kļūdām nespēlē pat izcili pasaules vārtsargi.Par labāko atzina Māliņu, varbūt tāpēc ,ka viņš tomēr aizvadīja pilnu sezonu un sākot no 16 kārtas arī vairāk par vienu bumbu vārtos nemēdz ielaist.Sezonā 18 spēles uz nulles ir labs rādītājs.Maksim 14 spēles uz nulli,tiesa 19 mačos ir vēl labāks rādītājs.Nekas,šosezon viss Maksima rokās.Pierādīt,ka ir labākais Latvijā.Tiesa gan ,bez komandas palīdzības to izdarīt nav iespējams un cerams,ka šajā sezonā FKV būs spēcīgāki,nekā pērn.

  +5 [+] [-]

, 2012-12-18 23:15, pirms 12 gadiem
Statistika var būt maldinoša, taču tajās nedaudzajās (jo esmu rīdziniece) spēlēs, kurās Uvarenko šogad redzēju, viņš atvairīja arī tādus sitienus, kas citiem Latvijas vārtsargiem nebūtu pa spēkam; brīžiem likās -- gluži fantastiski. Tāpēc pilnīgi piekrītu viedoklim, ka Uvarenko patiešām bija pagājušās sezonas labākais Virslīgas vārtsargs. Domāju, balsojumā savu lomu nospēlēja tieši tas, ka neventspilnieki viņu paguva redzēt samērā nedaudzās spēlēs.

  +1 [+] [-]

, 2012-12-19 00:03, pirms 12 gadiem
Lai arī Uvarenko vidējā ielaito vārtu attiecība ir mazāka nekā Māliņam, šeit, manuprāt, galveno lomu nospēlēja fakts, ka Germans aizvadīja pilnu sezonu Skonto rindās, bet Uvarenko tikai pusi Ventspilī. Līdz ar to Māliņa sniegumu varēja adekvātāk ilgākā laika periodā novērtēt.

Nu nekas, nav par ko sūkstīties Maksam. Visas iespējas nākamsezon iegūt šo balvu.

Vispār ļoti interesanti, ka jau tik agri futbolisti atsāk treniņus. Atvaļinājums, šķiet, bijis samērā īss.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-12-19 16:17, pirms 12 gadiem
Patiesībā gluži analoģiska ir situācija ar labākā uzbrucēja balvu, kura tika Gongadzem, kaut gan pat savā komandā viņu sezonas otrajā pusē izkonkurēja Ibe.