Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Valmiera" mēģinās noskriet liepājniekus, "Daugavpils" noskalot derbija pēcgaršu

Emils Ozerinskis

"Valmiera" mēģinās noskriet liepājniekus, "Daugavpils" noskalot derbija pēcgaršu
Ivans Želizko un Sedinā Keitā. Foto: FK Liepāja

"Optibet" futbola Virslīgā šodien norisināsies divas intriģējošas spēles. Augstāk nekā ierasts turnīra tabulā esošā "Metta" uzņems Eirokausu pozīcijā esošo "Daugavpili". Savukārt otro vietu ieņemošā "Valmiera" tiksies ar ambiciozo "Liepāju".

"Metta" – "Daugavpils" (Trešdien pulksten 18:30, Hanzas vidusskolas stadions)
Iepriekšējās sezonās ierasts, ka "Metta" un "Daugavpils" savstarpēji cīnījušās par nepalikšanu pārspēļu pozīcijās, tomēr šogad lietu kārtība Virslīgā mainījusies. "Metta" pēc uzvaras pār jūrmalniekiem pacēlusies uz turnīra tabulas viduszonu, ieņemot sesto pozīciju. Lielākais jautājums "Mettas" treneru korpusam pirms spēles ar Latgales komandu būs komandas labākā vārtu guvēja Junusas Muritalas aizstāšana. Nigērietis iepriekšējā cīņā lieki nopelnīja dzelteno kartīti, kas nu liks meklēt jaunu piespēļu adresātu uzbrukuma priekšā. Izņemot Muritalu vienīgi Lukass Vapne šajā sezonā zaļibalto rindās guvis vairāk par vieniem vārtiem.

"Daugavpilij" lieliskās sezonas sākuma garšu sabojāja pēdējā spēlē piedzīvotais zaudējums Daugavpils derbijā. Šī spēle apliecināja, ka spēlēšana no pirmā numura pozīcijas daugavpiliešiem nav parocīgs spēles stils, tomēr arī pret "Mettu", visticamāk, pretuzbrukumu futbolu Latgales vienība piekopt nevarēs. Pēc nospēlētām astoņām spēlēm daugavpiliešu rindās ir trīs futbolisti, kas guvuši pa diviem vārtiem - Valērijs Afanasjevs, Kaspars Kokins un Raivis Ķiršs. Izteikts bombardieris līdz šim daugavpiliešiem vēl nav pieteicies. Pirmajā aplī pret "Mettu" daugavpilieši aizvadīja savu savu līdz šim rezultatīvāko spēli, sasitot trīs vārtus.

"Valmiera" – "Liepāja" (Trešdien pulksten 19:30, Vidzemes Olimpiskais centrs)
Kopš par "Valmieras" komandas galveno treneri kļuvis Tamazs Pertija, "Liepāja" Vidzemē pie uzvarām tikt nav spējusi. Valmieriešu jauneklīgi azartiskā un vārtu gūšanas momentiem bagātā spēle ļāvusi izvirzīt pretenzijas uz augstākajiem mērķiem. Vienīgais klupšanas akmens bijusi ārkārtīgi biežā vārtu gūšanas situāciju izšķērdēšana, tomēr to spējusi piesegt stabilā spēle aizsardzībā. Žoiskima Davas un Lukas Gadrani centra aizsargu duetu apspēlēt ir grūti pat vadošajiem Virslīgas uzbrucējiem un "Valmiera" ir šosezon vismazāk vārtus ielaidusī komanda visā čempionātā. Komandas pamatvārtsarga lomu izcīnījušajam Rihardam Matrevicam nācies pierast pie tā, ka daudz sistās pretinieku bumbas līdz vārtsarga cietoksnim nemaz nenonāk.

Ar savu pozīciju turnīra tabulā un pirmajās deviņās spēlēs sakrāto punktu skaitu nekādi apmierināta nevar būt "Liepāja". Kurzemniekiem, ne bez skandāla piekāpjoties turnīra līderei, šajā sezonā nav izdevies gūt punktus pret nevienu no Top-3 komandām. Savu uzbrukuma potenciālu liepājnieki demonstrējuši tikai pret objektīvi zemāka ešalona komandām. Pirmajā spēlē pret valmieriešiem Artūrs Karašausks vienīgos komandas vārtus guva tikai pateicoties pretinieka dāvanai. Bagātīgi titulētie baltkrievu futbolisti "Liepājas" rindās līdz šim neko ievērības cienīgu nav demonstrējuši un arī no Dāvja Ikaunieka pievienošanās kurzemniekiem bija gaidīts daudz vairāk.

"Valmieras" un "Liepājas" mačā būs divu pretstatu cīņa. Vidzemnieku sastāvs komplektēts ar gados jauniem un sevi vēl lielajā futbolā nepierādījušiem spēlētājiem, no kuriem Tamazs Pertija spiež ārā citronu sulu. Tikmēr Dmitrija Mološa vadīto kurzemnieku rindās spēlē futbolisti, kuri savus sāls pudus jau ir apēduši. Vēl viena potenciālā intriga ir vārtsargu cīņā. Ja laukuma pretējās pusēs viens otram stāsies Rihards Matrevics un Krišjānis Zviedris, šī spēle var būt izšķiroša cīņā par izsaukumu uz Latvijas valstsvienību dalībai Baltijas kausā un spēlei pret Vāciju.

Sportacentrs.com TV kanāla skatītāji tiešraidē varēs vērot spēli no Valmieras. Translācijas sākums 19:30. Savukārt "Metas" un "Daugavpils" duelis stundu agrāk būs vērojams Sportacentrs.com interneta portālā.

Virslīgas spēles

DatumsLaiksSpēleTiešraideRez.
17.0517:00Ventspils – NoahSportacentrs.com TV2:2 (0:1)
18.05.18:00RFS – SpartaksSportacentrs.com TV1:0 (0:0)
19.05.18:30Metta – DaugavpilsSportacentrs.com
19:30Valmiera – LiepājaSportacentrs.com TV
20.05.18:00Noah – RigaSportacentrs.com TV

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.RFS1182123:1026
2.Valmiera1072117:823
3.Riga1071226:922
4.Daugavpils841312:1213
5.Liepāja940512:1512
6.Metta913512:216
7.Spartaks102089:196
8.Ventspils101278:175
9.Noah51136:144

Labākie vārtu guvēji

V.SpēlētājsKomandaVārti
1.Stefans MiloševičsRiga11 (2)
2.Junusa MuritalaMetta7
3.Marks KurtišsVentspils5
4.Raimonds KrollisValmiera5 (1)
5.Darko LemajičsRFS4
Artūrs KarašausksLiepāja4
Ibrahima SovsValmiera4

     [+] [-]

, 2021-05-19 12:44, pirms 3 gadiem
šīs kārtas saldais ēdiens, par skaistu futbolu

     [+] [-]

, 2021-05-19 13:18, pirms 3 gadiem
Valmiera- Liepāja parādīs vai Liepāja vēl spēj šajā sezonā tuvoties pirmajam trijniekam un vai Valmiera joprojām spēs turēt līdzās abām Rīgas komandām.
Uzvar Liepāja, vēl tai ir mazs cerību stariņš, zaudē atpaliek jau tālu un maksimums ceturtā vieta.

     [+] [-]

, 2021-05-19 17:02, pirms 3 gadiem
Ceru uz ļoti labu,bezkompromisa futbolu , Liepājai atkāpties nav kur (ja nu vienīgi trenerim) ,Tamazs-Karašauskas-skatītāji, turnīra tabula (cīņa par trijnieku),vārtusargu konkurence par vietu izlasē (kautgan domāju ,ka Mološs noraustīsies likt Zviedri) utt
Par skaistu futbolu un rezultatīvu Valmieras uzvaru!

     [+] [-]

, 2021-05-19 17:57, pirms 3 gadiem
Jawa rakstīja: Ceru uz ļoti labu,bezkompromisa futbolu , Liepājai atkāpties nav kur (ja nu vienīgi trenerim) ,Tamazs-Karašauskas-skatītāji, turnīra tabula (cīņa par trijnieku),vārtusargu konkurence par vietu izlasē (kautgan domāju ,ka Mološs noraustīsies likt Zviedri) utt
Par skaistu futbolu un rezultatīvu Valmieras uzvaru!
Kara nespēlēšot, untumi vecie bijuši un pāraudzināšanas nolūkos sodīts ar spēles laika atņemšanu.