Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Spole: "Svarīga katra nākamā spēle"

Andrejs Siliņš

Spole: "Svarīga katra nākamā spēle"
Viktors Spole
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Varbūt tas skanēs banāli, bet man ir svarīga katra nākamā spēle, gribu uzvarēt nākamo spēli, bet punktus skaitīsim sezonas beigās," intervijā liepajniekiem.lv stāsta LMT Virslīgas kluba "Liepājas Metalurgs" vārtsargs Viktors Spole.

"Spriežot pēc tabulas, [sezona] sākās labi. Varbūt mums vienmēr neizdodas spēle – ir daži jaunpienācēji, jāatrod saskaņa. Ir jāstabilizē spēle, centīsimies to arī izdarīt, lai nezaudētu punktus tādās spēlēs kā pret Jūrmalu," līdz šim aizvadīto sezonu rezumē Spole. "Es necenšos steigties notikumiem pa priekšu. Varbūt tas skanēs banāli, bet man ir svarīga katra nākamā spēle, gribu uzvarēt nākamo spēli, bet punktus skaitīsim sezonas beigās. Lai gan, protams, ceru, ka mums izdosies, arī līdzjutēji ir noilgojušies pēc zelta, bet negribas noskaust."

"Sapratnei starp vārtsargu un aizsargiem ir ļoti liela nozīme. Svarīgi, lai aizsargi un vārtsargs kādu laiku būtu spēlējuši kopā, lai justu dažādas nianses – kad piesegt vienam otru, un Ivanovs, Kļava, Zirnis man ļoti palīdz," vārtsargs stāsta par sapratni ar saviem aizsargiem. "Varbūt Tomašauskam pieklibo spēle otrajā stāvā, bet tur palīdz Ivanovs un Kļava. Toties Tamošausks ar korpusu labi piesedz bumbu, diezgan labi pārredz laukumu, un pagaidām viss ir normāli, nopietnu kļūdu nav."

"Cenšos iegaumēt visus uzbrucējus – klubu Latvijā nav daudz, arī uzbrucēju ne, un es zinu daudzu spēlētāju nianses. Daudz ko ņemu vērā – kādam patīk sist no jebkuras pozīcijas, bet kāds cenšas tevi apspēlēt. To analizēt ir mans tiešais pienākums pirms spēlēm," saka Spole. "Daudzu gadu laikā [bīstamākais uzbrucējs Latvijā] ir Rimkus ar savu pieredzi, ātrumu, labo sitienu."

"Sen spēlēju Liepājā, šeit apprecējos, nopirku dzīvokli, man ir divi bērni, arī suņuks, un, protams, uzskatu sevi par vietējo. Daugavpilī mani nekas vairs netur, tikai brālis un vecāku kapi, aizbraucu tur pāris reižu gadā apciemot tuviniekus. Bet Liepājā palikšu arī pēc karjeras beigām," futbolists atzīst, ka kļuvis par liepājnieku.

Plašāka intervija ar Spoli lasāma liepajniekiem.lv

  +2 [+] [-]

, 2009-05-18 20:15, pirms 15 gadiem
metalfans.co.nr

  +3 [+] [-]

, 2009-05-18 20:30, pirms 15 gadiem
Liepāja labākie

  -3 [+] [-]

, 2009-05-18 20:34, pirms 15 gadiem
Es domāju, ka viņš jau ir pensijā! bet joprojām turas līmenī...

  +2 [+] [-]

, 2009-05-18 20:42, pirms 15 gadiem
Spole ir normals vartsargs varbut ne pats prasmigakais utt!bet tas ari pierada to ka sapratne ar aizsagriem dod dauz labumu!nu jacer ka vel paris gadus turesies limeni un tad jacer ka saks trenet jaunos vartsargus LM komandai

     [+] [-]

, 2009-05-18 22:01, pirms 15 gadiem
Es vinam Piekrītu... AIZIET METALURG!!!!!

     [+] [-]

, 2009-05-18 23:09, pirms 15 gadiem
Spole kautkur citur ari ir spelejis????