Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kalns: "Divi vienādi treniņi pie Abramčika nav bijuši"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Kalns: "Divi vienādi treniņi pie Abramčika nav bijuši"
Jurģis Kalns ("Liepājas Metalurgs")
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc šodien izcīnītās uzvaras LMT Virslīgas 2. kārtas mačā pret "Jūrmalu-VV" Sportacentrs.com uz īsu sarunu aicināja Latvijas čempionvienības "Liepājas Metalurga" futbolistu Jurģi Kalnu, kurš vēl pērn pārstāvēja jūrmalnieku komandu.

- Izcīnījāt grūtu uzvaru pret tavu bijušo klubu...
- Jā. Galvenais, ka ir uzvara un miers…
- Kāpēc gāja tik grūti – jūrmalnieki nospēlēja labi vai arī paši vēl neesat atraduši savu spēli?
- Domāju, ka vainīgi bijām paši. Pirmo puslaiku aizvadījām vienkārši šausmīgi, pēc tam vairāk sākām kustēties, tad arī spēle aizgāja. Katrā ziņā šajā mazajā laukumā tāda cīņa vien sanāk, nekādu baigo futbolu te parādīt nevar. Labi, ka šī bija pēdējā spēle manēžā – varēsim sākt spēlēt uz lielā laukuma.

- Pašam spēle pret klubu, kurā esi pavadījis ne vienu gadu vien, bija ar kaut ko īpaša?
- Nebija tā, ka baigi gaidīju. Kad spēlēju Jūrmalā, mačus pret Liepāju gaidīju vairāk nekā tagad Liepājā gaidu Jūrmalu.

- Kā ir ar komandas saspēli – no malas šķiet, ka spēlētāji vēl meklē saiknes cits ar citu?
- Saspēlējušies vēl neesam. Sākumā katru spēli kaut ko eksperimentējām, sastāvs mainījās, mūs mētāja pa pozīcijām. Īsti katrs vēl nezina, kas un kā. Cik sapratu, treneris teica, ka eksperimenti beigušies – sāksim spēlēt savu spēli, tad jau redzēsim – gan jau būs normāli.

- Pats esi uzspēlējis vairākās pozīcijās. Kurā jūties vislabāk?
- Šķiet, esmu uzspēlējis pilnīgi visās. Pret "Jelgavu", piemēram, biju centra aizsargs. Man jau problēmu nav – arī treneris saka, ka visās pozīcijās kaut cik veiksmīgi esmu nospēlējis. Ja jau trenerim patīk, man vienalga [smejas]. Pēdējā laikā sāk patikt spēlēt par malējo pussargu, kur vairāk var dabūt bumbu. Tagad, kad esmu pārkvalificējies no uzbrucēja par pussargu, tad vidējā līnijā jau sāk patikt vairāk nekā uzbrukumā. Lai gan tur arī nav ne vainas! Vienīgi centra pussarga pozīcija laikam īsti nav domāta man.

- Kas notika mačā pret "Jelgavu" – kāpēc sagaidījām tādu pārsteigumu?
- Nav ne jausmas… Protams, ka paši esam vainīgi – nevar piecas minūtes pirms beigām vairākumā ielaist divus nekam nevajadzīgus golus. "Jelgavai" sakrita visas zvaigznes… Pēcspēles sitienos varējām divreiz iesist un uzvarēt. Laikam tā tam bija jābūt!

- Izteicienu ziņā Abramčiks Virslīgā treneru ziņā ir starp līderiem. Ar ko viņš izceļas treniņprocesa ziņā?
- Pats interesantākais ir tas, ka viņam treniņi īpaši neatkārtojas. Jā, tagad sezonas laikā treniņos vairāk uzspēlējam futbolu, kas futbolistiem arī visvairāk patīk. Bet katrs treniņš ir pilnīgi citādāks – būtībā divi vienādi vēl nekad nav bijuši. Ir interesanti, apgūstam daudz jauna.

- Vācu valodā esi ielauzies?
- Tikai kaut kādus terminus… Laufen ir skriet utt. Vācu valodu nekad neesmu mācījies, ir grūti.

- Liepāja tevi atpakaļ nesauca pirmo gadu. Droši vien nenožēlo, ka beidzot piekriti atgriezties?
- Nē, nenožēloju. Domāju, ka vajadzēja nākt agrāk. Nav nekādu problēmu, iejusties varēju ātri. Tagad te ir pilnīgi cita mentalitāte. Ir normāls treneris un pilnīgi cita gaisotne komandā! Bet, kad bija "Šeļesta laiki", viss krieviskais, lamuvārdi… Tagad ir pilnīgi citādāk – daudz foršāka sajūta, skatāmies Eiropas virzienā!

  -4 [+] [-]

, 2010-04-18 23:37, pirms 14 gadiem
eiropas virziena nu tad veiksmi

  +2 [+] [-]

, 2010-04-19 09:50, pirms 14 gadiem
nevaru sagaidit laukuma surņinu :/