Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pogodins: "Futbola ābece: ja vārtsargs kliedz "Es!", aizsargam jāatstāj bumba"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pogodins: "Futbola ābece: ja vārtsargs kliedz "Es!", aizsargam jāatstāj bumba"
Sergejs Pogodins
Foto: Aivars Račko, Sportacentrs.com

Piedāvājam Sergeja Pogodina un Jurģa Pučinska sacīto pēc abu šo treneru vadīto komandu, "Daugavpils" un "Ventspils", savstarpējās spēles, kas noslēdzās neizšķirti 1:1.

Jurģis Pučinsks: "Ventspils" galvenais treneris: "Komentārs būs īss. Otro reizi atbraucām uz Daugavpili un otro reizi pazaudējām punktus. Ja pirmajā reizē ne pārāk labi spēlējām, tad šodien pilnībā kontrolējām spēli, pretiniekam viens sitiens pa vārtiem, vieni vārti. Man ir pretenzijas pret vārtsargu, taču dabiski arī, ka ir pretenzijas pret uzbrūkošajiem spēlētājiem. Ir lieli jautājumi. Jau otro spēli pēc kārtas nevaram gūt vārtus ["Daugavpils" iesita savos vārtos - aut.], bez gūtiem vārtiem nevar uzvarēt."

Sergejs Pogodins: "Daugavpils" galvenais treneris: "Neslēpšu, ka ļoti nopietni gatavojāmies mačam ar "Ventspili". Mums bija sastāva problēmas, pieci futbolisti nespēlēja traumu dēļ, viņu vietā bija jāliek jaunatne. Pirmām kārtām vēlos pateikties puišiem, ka pilnībā izpildīja uzstādījumu. Jā, varbūt nesanāca pretuzbrukumi, taču teikšu, ka nebūtu godīgi pēc tik nopietnas gatavošanās spēlei un iesišanas savos vārtos zaudēt spēli. Pārtraukumā veicām uzsvaru uz rezultāta izlīdzināšanu un, atkārtošos, pilnībā izpildījām spēles uzstādījumu."

Kad uzmainījāt Turkovu, kāpēc nemainījāt shēmu un nepārgājāt uz spēli ar trim uzbrucējiem?
Pučinsks: "Negribu par to tagad runāt. Atkārtošos, ka ir problēmas uzbrukumā, kuras mums ļoti operatīvi jārisina."

Beigās nācās spēlēt ar Jemeļinu uzbrukumā...
Pučinsks: "Spēle tā veidojās, ka to bija nepieciešams darīt."

Pirmo reizi pamatsastāvā izgāja Oļegs Laizāns, kurš spēlēja zemu, balsta pussarga pozīcijā. Vai jūs neredzat viņu kā uzbrūkošo pussargu? Viņam ir arī labs tālsitiens.
Pučinsks: "Šeit ir jautājums par fiziskajām kondīcijām. Skaidrs, ka viņš vēl nevar izpildīt lielu darba apjomu, tāpēc viņa pozīcija šobrīd ir tāda, kādu mēs izvēlējāmies."

Piespiedu kārtā uzmainījāt Juriju Žigajevu. Vai viņš bija pilnībā vesels?
Pučinsks: "Jura ne līdz galam bija gatavs. Situācija izveidojās tāda, ka bija jāiet laukumā. Bija aktīvs, mazliet pietrūka, lai būtu vārti. Ar aktivitāti ir par maz, ir jāgūst vārti."

Kas ar nomainīto Ruginu?
Pučinsks: "Neliels sastiepums, rīt viss būs kārtībā."

Esat nospēlējuši neizšķirti ar "Spartaku" un "Daugavpili", kuras ir ārpus labāko četrinieka, savukārt "Liepāja" nopietni pastiprinājusies. Vai uzskatāt, ka "Liepāja" šobrīd kļuvusi par galveno turnīra favorīti?
Pučinsks: "Pirmkārt, skatos uz savu komandu un problēmām, kas mums šobrīd ir. Novērst uzmanību, kas ir tur ["Liepājā"]... Jā, man ir pilna informācija, taču tas ir viņu jautājums. Mums priekšā ir spēles, kurās jāpaveic maksimums, lai būtu uzvaras. Tad situācija mainīsies pilnīgi uz citu pusi. Tam arī gatavosimies."

Kurš bija vainīgs ielaistajos vārtos - aizsargs vai vārtsargs?
Pogodins: "Ir futbola likumi, futbola ābece - ja vārtsargs kliedz "Es!", tad aizsargam ir jāatstāj bumba un nekādā gadījumā nedrīkst mest bumbu atpakaļ. Varbūt mūsu aizsargs zemapziņā kaut ko nesaprata."

Kā vērtējat ukraiņu aizsarga Mahņova debiju?
Pogodins: "Jauns puisis, malacis. Pirmā spēle viņam, 96.gada puisis. Mums principā visi aizsargi ir jauni, tā iznācis. Esmu ļoti apmierināts. Nospēlēja pieklājīgi, malacis."

Jau sacījāt par traumām. Kuri no pamatsastāva spēlētājiem drīzumā varētu atgriezties laukumā un palīdzēt jau trešdien pret "Skonto" ["Daugavpils" treneris pārprot jautājumu - aut.]?
Pogodins: "Skaidrs, ka nopietni gatavosimies un noskaņosimies jebkurai spēlei, arī pret "Skonto". Nespēlēsim nokārtām galvām."

Jautājums bija par traumām.
Pogodins: "Mums ir rezerves, ir jaunie puiši, kas ir bijušie dublieru komandas spēlētāji. Traumēti ir pamatvārtsargs Kurakins, traumēts ir uzbrucējs Ēriks Kokins, centra aizsargs Kaļiņins. Taču teikšu, ka nav neaizvietojamu spēlētāju. Skaidrs, ka jauni puiši, bet ko lai dara? Robi ir jāaizlāpa kaut kā. No otras puses arī viņi mācās spēlēt futbolu. Pret "Ventspili", spēcīgs pretinieks, čempions. Jātiecas spēlēt tādā līmenī - ja baidīsimies, tad kāda jēga vispār spēlēt futbolu?"

Kokins, Kaļiņins, Kurakins - vai viņi varētu spēlēt pret "Skonto"?
Pogodins: "Tas jāprasa ārstam. Mēs vēl apspriedīsimies. Domāju, ka kāds no viņiem jau varētu spēlēt pret "Skonto"."

Jūsu vadībā komanda ir nospēlējusi pret "Liepāju", "Jelgavu", "Ventspili" - kura no tām ir visspēcīgākā ["Daugavpils" treneris pārprot jautājumu - aut.]?
Pogodins: "Gan pret "Liepāju", gan pret "Skonto" spēlējam tā, kā protam spēlēt. Mēs nevaram laukumā dominēt. Spēlējam tā, kā šobrīd protam. Skaidrs, ka mums tie ir spēcīgi pretinieki, skaidrs, ka viņi izdarīs uz mums spiedienu. Mums no šādām situācijām visiem kopā jātiek ārā. Centīsimies spēlēt pretuzbrukumos, centīsimies būt mazliet drosmīgāki, varbūt kādās epizodēs arī mēs presingosim pretinieku. Tas ir futbols, ir daudz nianšu."

  +1 [+] [-]

, 2015-08-16 10:03, pirms 9 gadiem
Pimkārt , Ventspilij vajadzīgs jauns treneris, kurš prot savu darbu.