Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Spartaks" pauž sašutumu par "Futbola Virslīgas" pēdējā brīža lēmumu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Spartaks" pauž sašutumu par "Futbola Virslīgas" pēdējā brīža lēmumu
Spartaks Melkumjans
Foto: no personīgā arhīva

Jūrmalas "Spartaks" nosūtījis sašutuma pilnu vēstuli Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretāram Jānim Mežeckim saistībā ar biedrības "Latvijas Futbola Virslīga" pēdējā brīža lēmumu pārcelt Virslīgas spēli starp "Spartaku" un "Jelgavu".

Kā zināms, trešdien (21. maijā) notiks Latvijas kausa izcīņas fināls starp "Jelgavu" un "Skonto". Vispirms, otrdien (13. maijā), tika paziņots par "Skonto" un "Liepājas" 11. kārtas spēles pārcelšanu (tai bija jānotiek svētdien jeb trīs dienas pirms kausa fināla), savukārt attiecībā uz otras finālistes "Jelgavas" 11. kārtas spēli pret Jūrmalas "Spartaku" valdīja klusums. Arī šim mačam bija jānotiek svētdien (Kauguros). Vēl šodien, piektdienas rītā, "Spartaka" direktors Spartaks Melkumjans sarunā ar Sportacentrs.com izteica pārliecību, ka "Spartaka" un "Jelgavas" spēle notiks paredzētajā laikā - lai gan nedēļas gaitā bija mutiskas sarunas par iespējamo mača pārcelšanu, "Spartaks" "zaļo gaismu" tam nedeva, turklāt nebija arī oficiāla aicinājuma (atbilstoša reglamentam) spēli pārcelt. Vēl vairāk - vakar "Spartaks" saņēma vēstuli no "Latvijas Futbola Virslīgas" izpilddirektora Emīla Latkovska, ka mačs tomēr notiks.

Neskatoties uz to, šodien pa dienu (divas dienas pirms paredzētās spēles) "Spartaks" saņēma vēstuli no turnīra organizētājiem par mača pārcelšanu uz vēlāku (nezināmu) laiku. Visai saprotams ir "Spartaka" sašutums, un Jūrmalas klubs publicējis vēstuli Jānim Mežeckim un arī "Latvijas Futbola Virslīgas" izpilddirektoram Emīlam Latkovskim (skatīt zemāk slīprakstā).

Sarunā ar Sportacentrs.com Melkumjans atkārtoti pauda sašutumu, uzsverot, ka notikušais ir pret turnīra reglamentu, pie reizes atgādinot izšķirošos reglamenta punktus:
3.5. Lai pārceltu Virslīgas čempionāta kalendāra spēli, ir jābūt nopietnam pamatojumam, ko kalendāra izstrādes laikā nevarēja paredzēt. Latvijas Virslīgas čempionāta spēle var tikt pārcelta arī sakarā ar kluba piedalīšanos UEFA Čempionu līgā vai UEFA Eiropas līgā un sakarā ar Nacionālās izlases un U-21 izlases spēlēm, ja klubs deleģē 2 (divus) spēlētājus un vairāk. Par vēlamajām izmaiņām jāinformē pretinieku komanda, Latvijas futbola Virslīga un LFF Sacensību daļa ne vēlāk kā 5 (piecas) dienas pirms kalendārā paredzētās spēles. Lēmumu par spēles pārcelšanu pieņem Virslīgas čempionāta organizācijas komiteja.
2.3. Reglamenta ievērošana ir obligāta, un to nedrīkst pārkāpt nekādā gadījumā ne sacensību dalībnieki, ne organizatori.)

Melkumjans arī uzsvēra, ka vēl pat šobrīd "Spartaks" kā klubs nav saņēmis nevienu oficiālu dokumentu par spēles pārcelšanu, un visa komunikācija no turnīra organizētāju puses notikusi mutiski vai īsziņu veidā, savukārt lēmums pieņemts pēdējā brīdī. Lai gan turnīra organizētāji un Mežeckis mēģinājuši pierunāt Melkumjanu piekāpties un būtībā pievērt acis uz reglamentu, "Spartaka" direktors uzskata, ka šāda prakse nav piekopjama. Melkumjans neslēpj, ka klubs ir gatavojies šim mačam ar "Jelgavu", jau ir veikts maksājums par apsardzi spēles laikā, komandas līdzjutēji rēķinājušies ar šīs spēles norisi utt. Bet šobrīd publicējam minēto "Spartaka" vēstuli:

JŪRMALA,
16.05.2014
Latvijas Futbola federācijas
Ģenerālsekretāram J. Mežeckim

Latvijas Futbola Virslīga
Izpilddirektoram E. Latkovskim

Futbola kluba Spartaks Jūrmala vēlas paust savu sašutumu par š.g. 16.maija plkst. 14:00 saņemtu biedrības Latvijas Futbola Virslīgas vēstuli ar tās izpilddirektora Emīla Latkovska parakstu (sk. pielikumā).

Š.g. 15.maijā es saņēmu e-pastu no Latkovska kunga ar informāciju, ka Virslīgas čempionāta 11.kārtas spēle starp FK Spartaks Jūrmala un FK Jelgava komandām tiek pārcelta uz nenoteiktu laiku. Uzskatam šādu spēļu pārcelšanas veidu un tām izvēlēto informācijas sniegšanas veidu par necieņas izradīšanu pret futbola klubu, jo Emīls Latkovskis, pieņemot lēmumu par spēles pārcelšanu, nemaz nav interesējies par spēlēs saimnieka FK Spartaks viedokli un arī ir pārkāpis savas darba pilnvaras, vienpersoniski pieņemot lēmumu.

FK Spartaks reaģēja diezgan loģiski, atbildot, ka futbola klubs ir pret iepriekšminētas spēles pārcelšanu, ja tam nav pamata, it īpaši 3 dienas pirms paredzētas spēles (FK Jelgava uzzināja, ka kluba komanda spēlēs Latvijas kausa finālā jau 23.aprīlī un no tā brīža nebija par sarunas par iespējamo 11.kārtas spēles pārcelšanu).

Sarakstes un telefona sarunu ar LFF Sacensību daļas vadītāju A. Gaidelu rezultātā, 15.maija vakarā saņēmu biedrības Latvijas Futbola Virslīga E. Latkovska e-pastu, kurā viņš informēja, ka Virslīgas 11.kārtas spēlei starp FK Spartaks Jūrmala un FK Jelgava komandām tomēr ir jānotiek kalendārā paredzētājā laikā, apstiprinot, ka spēles pārcelšanai bez FK Spartaks Jūrmala piekrišanas neesot pamata (minot Virslīgas reglamenta punktus).

Kas ir mainījies 24 stundu laikā, mums nav zināms, bet gadījumā, ja tomēr š.g.16.maijā biedrības Latvijas Futbola Virslīga izpilddirektora E. Latkovska vēstule ir sagatavota uz Virslīgas orgkomitejas sēdes ietvaros pieņemta lēmuma pamata, mēs vēlētos redzēt arī sēdes protokolu ar pieņemta lēmuma pamatojumu un orgkomitejas locekļu balsojumu, ka arī Virslīgas orgkomitejas nolikumu.

Atgādinām, ka 2014.gada Virslīgas reglamenta p. 2.3 nosaka, ka reglamenta ievērošana ir obligāta un to nedrīkst pārkāpt nekādā gadījumā ne sacensību dalībnieki, ne organizatori. Uzskatām šādu Virslīgas orgkomitejas lēmumu par neatbilstošu 2014.gada Virslīgas reglamenta prasībām un informējam, ka esam gatavi atstrīdēt Virslīgas orgkomitejas lēmumu augstākstāvošās instancēs gadījumā, ja Virslīgas čempionāta 11.kārtas spēle nenotiks kalendārā paredzētajā laikā.

Futbola klubs Spartaks gatavojas Virslīgas čempionāta 11.kārtas spēlei saskaņā ar 2014.gada Virslīgas čempionāta apstiprināto kalendāru. Gadījumā ja mūsu korespondence tiks ignorēta, šī vēstule un iepriekšēja sarakste tiks nodota masu saziņas līdzekļu rīcībā.

P. S. Futbola kluba Skonto FC un FK Liepāja 11.kārtas spēle tika pārcelta savlaicīgi (saskaņā ar Virslīgas reglamentu), abiem klubiem savstarpēji vienojoties, kas ir normāla prakse.

Iepriekš pateicamies.

Ar patiesu cieņu

FK Spartaks direktors S. Melkumjans

  -1 [+] [-]

, 2014-05-16 23:04, pirms 10 gadiem
Var saprast abas puses, bet nav ko celt tik lielu traci.

  +4 [+] [-]

, 2014-05-16 23:13, pirms 10 gadiem
beidzot rakstīja: Var saprast abas puses, bet nav ko celt tik lielu traci.
Pie mums te ta pienemts,normalas ligas spele bez parcelsanam,nau svarigi kad jaspele,cita lieta,ka LFF nemak sastadit kalendaru ka pienakas un cakare visus.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-16 23:26, pirms 10 gadiem
Gaideļ čempion!

  -3 [+] [-]

, 2014-05-16 23:32, pirms 10 gadiem
kam vajag tiem vini parcela a kas r par komandu spartaks un jelgava ai nav obligati !sausms vini pat neskaita par cilvekiem sis komandas un dar ko grib!piedavaju visus atlaist no darbiba un izvleties citos cilvekos kas ir saisitie ar futbolu un vissu saprot ko ka darit!vini vienkarsi nirgajas par visiem!

  +9 [+] [-]

, 2014-05-16 23:36, pirms 10 gadiem
beidzot rakstīja: Var saprast abas puses, bet nav ko celt tik lielu traci.
Īstenībā tas nav nekāds tracis, bet gan pavisam pamatots sašutums par nekompetenci. Šī sezona jau tā tika uzsākta ar jampadračiem, lēmumu pieņemšanas pārcelšanām un Skonto un DD apstiprināšanu pēdējā brīdī, tagad nākamie pigori.

  +3 [+] [-]

, 2014-05-16 23:38, pirms 10 gadiem
jurapro rakstīja: Pie mums te ta pienemts,normalas ligas spele bez parcelsanam,nau svarigi kad jaspele,cita lieta,ka LFF nemak sastadit kalendaru ka pienakas un cakare visus.
Gribētu zināt, kurās "normālās" līgās spēlē bez pārcelšanām. Visur tiek mači pārcelti, arī EPL, ja tas nepieciešams, bet cits jautājums, kā par to informē klubus.

  +8 [+] [-]

, 2014-05-16 23:45, pirms 10 gadiem
reikons rakstīja: Gribētu zināt, kurās "normālās" līgās spēlē bez pārcelšanām. Visur tiek mači pārcelti, arī EPL, ja tas nepieciešams, bet cits jautājums, kā par to informē klubus.
Šeit gan es negribētu piekrist. Tiešām ir līgas, kur kalendārs gluds un bez pārcelšanām (vai ļoti retām pārcelšanām). Pat Spānijā, kur vadošajiem klubiem milzīga slodze (ČL, EL), pārceļ ļoti reti un gandrīz visu sezonu visām 20 komandām ir vienāds spēļu skaits. Ja neskatāmies tik tālu, Baltkrievijā lielākoties gluds kalendārs. Šobrīd, piemēram, varam salīdzināt Latviju, Lietuvu, Baltkrieviju:
LiveScore Soccer - A Lyga Live Soccer Scores...
LiveScore Soccer - Premier Live Soccer Scores...
LiveScore Soccer - Virsliga Live Soccer Scores...

  -2 [+] [-]

, 2014-05-16 23:45, pirms 10 gadiem
alf68 rakstīja: kam vajag tiem vini parcela a kas r par komandu spartaks un jelgava ai nav obligati !sausms vini pat neskaita par cilvekiem sis komandas un dar ko grib!piedavaju visus atlaist no darbiba un izvleties citos cilvekos kas ir saisitie ar futbolu un vissu saprot ko ka darit!vini vienkarsi nirgajas par visiem!
īsi, kodolīgi un galvenais saprotami teikts!

     [+] [-]

, 2014-05-16 23:48, pirms 10 gadiem
Edmunds Novickis rakstīja: Šeit gan es negribētu piekrist. Tiešām ir līgas, kur kalendārs gluds un bez pārcelšanām (vai ļoti retām pārcelšanām). Pat Spānijā, kur vadošajiem klubiem milzīga slodze (ČL, EL), pārceļ ļoti reti un gandrīz visu sezonu visām 20 komandām ir vienāds spēļu skaits. Ja neskatāmies tik tālu, Baltkrievijā lielākoties gluds kalendārs. Šobrīd, piemēram, varam salīdzināt Latviju, Lietuvu, Baltkrieviju:
LiveScore Soccer - A Lyga Live Soccer Scores...
LiveScore Soccer - Premier Live Soccer Scores...
http://www.livescore.com/soccer/latvia/virsliga/
"un gandrīz visu sezonu visām 20 komandām ir vienāds punktu skaits"? interesants čempionāts...

  -2 [+] [-]

, 2014-05-16 23:58, pirms 10 gadiem
Kamēr Skonto nepārcēla savu spēli, tas nebija vajadzīgs arī Jelgavai. Kad Jelgava saprata, ka Skonto viņus saraus gabalos, tad arī izdomāja pārcelt savu spēli ar Spartaku. Tik atšķirība no Skonto, kas par spēles pārcelšanu ir vienojušies ar Liepāju, Jelgava nolēma pārcelt spēli ar Spartaku ar varas palīdzību, nemaz neprasot Spartaka viedokli. Un droši vien bija pārliecināti, ka Spartaks klusēs un nemaz neko neteiks, jo Jelgavai 1 kluba valdes loceklis ir Virslīgas valdes priekšsedetājs, bet 2 valdes loceklis ir LFF sporta direktors, kas starp citu ir arī Virslīgas orgkomitejas sastāvā.
Respektīvi te ož pec FK Jelgavas neizdarības, jo spēli varēja arī laicīgi un draudzīgi pārcelt, ka arī pēc FK Jelgava interešu lobēšanas no Virslīgas un LFF vadības puses

  +2 [+] [-]

, 2014-05-17 00:26, pirms 10 gadiem
Varēja neko nepārcelt, taču situācija mainījās brīdi, kad tika pārcelta Skonto spēle (tātad 13. maijā). Šajā situācija pārcelt arī Jelgavas spēli it kā ir pilnīgi loģiski, taču tas -- abu spēļu pārcelšana -- bija jādara vienlaicīgi (tāpēc vēl pirms Skonto spēles pārcelšanas būtu bijis jāsazinās ar Jelgavu un jānoskaidro tās viedoklis). Patiesībā gan arī 13. maijs vairs neiekļaujas 5 dienu termiņā, tāpēc pareizākais būtu bijis atteikt Skonto spēles pārcelšanu (neraugoties uz liepājnieku piekrišanu), jo tā radīja nevienlīdzīgus apstākļus kausa finālistiem. Tagad, lai šos apstākļus atkal vienādotu, tiek rupji pārkāpts reglaments, un vispār nav skaidrs, kā situāciju ar godu atrisināt.
Gan fināla dalībnieki un datums, gan čempionāta kalendārs bija zināmi pietiekami laicīgi, lai vai nu pārceltu spēles atbilstīgi reglamentā paredzētajai procedūrai vai arī -- kas nokavēts, tas nokavēts. Iespējams, ka, piesakot pārcelšanu pēdējā brīdī, Skonto tieši to arī gribēja panākt, lai Jelgava vairs nepagūtu noreaģēt.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-17 01:25, pirms 10 gadiem
Lēmums taču loģisks - vai nu pārceļ abas spēles (SKO-LIE un SPA-JEL) vai nepārceļ nevienu, Latvijas Kausa fināls taču ir svarīgākais notikums Latvijas futbolā un tajā skatītāji un futbola sabiedrība gaida patiešām labu futbolu un labu šovu. Un bez nopietnas gatavošanās to paveikt nevar.

  +4 [+] [-]

, 2014-05-17 02:13, pirms 10 gadiem
Saprotu Spartaka domu. Visam jānotiek godīgi. Ja ne-tad fui visiem, kas aiz šādiem lēmumiem stāv.

  +2 [+] [-]

, 2014-05-17 05:17, pirms 10 gadiem
vispār kādreiz ir LV pārcēluši iepriekš mačus LK fināla sakarā?
Nesaskatu loģiku, kāpēc tā bija jādara(svaiguma saglabāšanas nozīmē)!
Šaubos vai skontam ir svarīgs šis kauss,varbūt ar šādu gājienu skonta(jo šie pirmie sarunāja pārcelt) grib iedzīt mūsos šā fināla nozīmīgumu,to ka tai mačā būs nežēlīgs kapiņš par kausu.....
Mans vairāk saskata kārtējo teāteri,kādus šeit regulāri mums piedāvā!

  +5 [+] [-]

, 2014-05-17 05:22, pirms 10 gadiem
Fiirers rakstīja: Lēmums taču loģisks - vai nu pārceļ abas spēles (SKO-LIE un SPA-JEL) vai nepārceļ nevienu, Latvijas Kausa fināls taču ir svarīgākais notikums Latvijas futbolā un tajā skatītāji un futbola sabiedrība gaida patiešām labu futbolu un labu šovu. Un bez nopietnas gatavošanās to paveikt nevar.
Tirgus laukumā ir lielāka kārtība!Nevienu spēli nevajadzēja pārcelt!No tā neciestu ne spēļu kvalitāte(ja to piedāvātu klubi),ne skatītāji!

  +4 [+] [-]

, 2014-05-17 07:24, pirms 10 gadiem
Neredzu ne mazāko iemeslu kaut ko pārcelt! Abām komandām būtu trīs dienas starpā (pilnīgi pietiekošs laika, lai atjaunotos), abām vienādi apstākļi...

Tad jau PČ spēles arī būtu jāpārceļ, jo iznāk gadījumi, kad kādai no komandām jāspēlē JAU pēc trijām dienām!

  -2 [+] [-]

, 2014-05-17 07:56, pirms 10 gadiem
Fc " spartakjan" - uz pirmo ligu!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2014-05-17 08:16, pirms 10 gadiem
Absoluti piekrītu tiem,ka nekādu spēli nevajadzēja pārcelt,ne Skonto,ne Jelgavai.Un simtprocentīgi esmu Spartaka pusē,nedrīkst pieļaut reglamenta pārkāpumu.Šī ākstīšanās sāk atgādināt sētas līgu,nevis normālu valsts čempionātu.

  +2 [+] [-]

, 2014-05-17 09:33, pirms 10 gadiem
Absolūta taisnība Spartakam.

  +2 [+] [-]

, 2014-05-17 12:06, pirms 10 gadiem
Vēlreiz: organizatori sevi iedzina strupceļā, pārceļot Skonto spēli (vajadzēja labāk padomāt!). Pēc tam jau pārcelt Jelgavas spēli gan bija loģiski, taču -- pretlikumīgi, turklāt -- ar kaitējumu Spartaka interesēm.

  -1 [+] [-]

, 2014-05-17 23:11, pirms 10 gadiem
kā redzam, SKO varenību izmantot i vērts
LIE izmanto
SPA tagad korekti juridiski aizrāda, bet kapē JEL gulēja

va ta nevarēja ar LIE norunāt, ko darīt...