Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ja grimt, tad līdz pašam dibenam?

Agris Suveizda

Ja grimt, tad līdz pašam dibenam?
Vladimirs Koļesņičenko
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas titulētākais futbola klubs Rīgas "Skonto" atrodas neapskaužamā situācijā – nepilnas sešas dienas līdz jaunās sezonas atklāšanai tam nav ne licences dalībai SMScredit.lv Virslīgā, ne naudas, lai jau tagad apmaksātu ievērojamās parādsaistības. It kā pastāv nerakstīts likums, ka guļošo sist nedrīkst, taču šoreiz guļošais kluba prezidenta Vladimira Koļesņičenko personā izdomāja sist pats sevi.

Jau ziņojām par Koļesņičenko Twitter profilā publicētajiem komentāriem, kas netieši tika adresēti biedrības "Latvijas Futbola virslīga" valdes priekšsēdētājam Aināram Tamisāram. Ar šiem sešiem nelielajiem tvītiem, kuros netrūka ne apvainojumu, ne necenzētas leksikas, ne draudu, būtu bijis absolūti pietiekami, lai izraisītu lielu rezonansi, taču šokējošākais patiesībā vēl tikai sekoja.

Nē, šokējošākais nebija tas, ka šie tvīti tika izdzēsti – tas bija tikai loģiski. Šokējošākais bija tas, ka Koļesņičenko kungs ne tikai neatvainojās par saviem komentāriem, bet centās tos attaisnot un turpināja izdarīt apvainojumus nu jau citu personu virzienā. Taisnības labad gan jāpiebilst, ka arī viņam tika adresēti vairāki ne pārāk glaimojoši tvīti. Tas gan nav nekāds attaisnojums.

Katram var gadīties "melno dienu", emociju vai kā cita iespaidā pieļaut kaut kādas kļūdas. Taču galvenais jau ir tas, kā katrs no mums pēc šīm kļūdām reaģē. Kāds cenšas tās labot, kāds savukārt vispār neapzinās, ka ir uzvedies absolūti nepieņemami un neadekvāti. Ar komentāru dzēšanu un publisku atvainošanos varētu kaut nedaudz nogludināt paša radīto situāciju, taču izdevās izpildīt tikai pirmo punktu, bet otrā punkta vietā situācija tika padarīta vēl sliktāka.

Kā rakstīja pēc tam, Koļesņičenko ir gatavs atbildēt par saviem vārdiem (proti, samaksāt potenciālo naudas sodu) un uzsvēra, ka šie izteikumi bija viņa personīgais viedoklis un nekādā veidā nebija saistīti ar "Skonto". Tas, protams, skan ļoti skaisti, taču ir tālu no patiesības. Pirmkārt, kopš stāšanās prezidenta amatā, Koļesņičenko ir kļuvis par publisku personu, kuras izteikumi var ietekmēt (gan uzlabot, gan pasliktināt) ne tikai savu, bet arī visa kluba reputāciju. Un, otrkārt, ja Koļesņičenko rakstītu par kādu Spānijas vai Krievijas čempionāta spēli, tad gan viņa tvītus varētu uztvert kā Koļesņičenko, nevis "Skonto" prezidenta sacīto, taču ne jau tad, kad runa ir par Virslīgas amatpersonu un Latvijas futbolu.

Koļesņičenko jau iepriekš asi un atklāti ir izteicies par daudz ko. Pagājušajā sezonā, piemēram, trīs būtiskas tēmas bija par "Skonto" došanos uz ārzemēm Superkausa laikā, par mača pret Rīgas "Daugavu" pārcelšanu, kā arī par čempionu kausa vešanu uz Ventspili dienā, kad kurzemnieki teorētiski varēja nodrošināt titulu. Izteikties nevienam nav aizliegts un drosme teikt, ko domā, ir ļoti augstu vērtējama – ja vien to spēj kontrolēt. Arī citās valstīs daudzu klubu prezidenti publiskā vidē kritizē gan savus kolēģus, gan līgas un federācijas vadību. Tas ir tikai normāli un papildus liek aizdomāties un raisa diskusijas, taču vakardienas verbālais izvirdums vienīgās diskusijas diemžēl raisīja par formu, kādā šī "kritika" tika izteikta.

Kaut arī pirms gada "Skonto" sastāvā notika lielas pārmaiņas, jaunais galvenais treneris Tamazs Pertija dažu mēnešu laikā spēja izveidot ārkārtīgi spēcīgu kolektīvu. Personīgi manās acīs pagājušās sezonas "Skonto" modelis bija simpātiskākais, kāds Latvijas futbolā bijis kopš Romāna Grigorčuka "Ventspils". Arī šajā starpsezonā "Skonto", par spīti lielām izmaiņām, ir izdevies nokomplektēt ļoti solīdu komandu, kura, pastiprinoties ar vēl vienu diviem spēlētājiem, nešauboties būtu starp galvenajām pretendentēm uz zeltu.

Diemžēl pēdējo gadu bezdarbība sava tēla spodrināšanā un, tieši pretēji, atsevišķas darbības (sākot ar ilgstošu algu nemaksāšanu un beidzot ar izteikumiem sociālajos tīklos), kuras tēlam ir tikai kaitējušas, jau krietnu laiku nomāc ne mazos plusus, kas ir demonstrēti futbola laukumā. Tā vietā, lai līdzjutēji vēlētos arī nākamsezon redzēt vienu no valsts spēcīgākajām komandām, "Skonto" atkal ir izdevies sabiedrību noskaņot pret sevi. Ir skumji, ka grimst Latvijas futbola flagmanis. Ir skumji, ka potenciālā titula kandidāte var palikt bez vietas Virslīgā. Ir skumji, ka Virslīga var palikt bez pagājušās sezonas kuplākā un kolorītākā fanu grupējuma. Atliek tikai novēlēt, lai "Skonto" nesasniegtu pašu jūras dibenu un spētu pārdzīvot krīzi, no tās vēlāk izkļūstot ar augsti paceltu galvu.

Sākotnējie "tvīti" (tagad tie ir izdzēsti)

Nākamie "tvīti"

LFF un Virslīgas izpilddirektora reakcija

Aināra Tamisāra sekojošais "tvīts"

LFF Disciplinārais reglaments un Ētikas kodekss

1 2 44 komentāri

 +15 [+] [-]

, 2014-03-16 10:09, pirms 11 gadiem
Koļešņičenko Latviski nemāk tvītot? Tur jau ir tas ierobežotais zīmju skaits , nav tik daudz jāraksta.

     [+] [-]

, 2014-03-16 10:11, pirms 11 gadiem
Amatieriski. Kopsapulces lēmuma projekta datums ir 2013.gads.

  +9 [+] [-]

, 2014-03-16 10:12, pirms 11 gadiem
Ir skumji, ka Virslīga var palikt bez pagājušās sezonas kuplākā un kolorītākā fanu grupējuma.
-------------
šeit mēs runājām par tiem kuri savējos dauza?
kāds prezidents, tāds klubs un tādi faneļi!
Slēpts komentārs: Miss Soccer

  +9 [+] [-]

, 2014-03-16 10:21, pirms 11 gadiem
Žēl Latvijas futbola, vairāk žel, ka to bojā paši virslīgas darboņi,dalībnieki,spēlētāji un tad čīksts,ka neviens neskatās!

Nēsmu nekāds naida kurinātājs,bet lielākie līgas čakarētāji ir tie,kas labāk pārvalda vienu citu valodu! ..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +18 [+] [-]

, 2014-03-16 10:28, pirms 11 gadiem
Ienaidniekam nenovēlēsi tik aprobežotu kluba prezidentu .
Pēc viņa runas stila jau vien redzams kas šis par putnu.
Kāds futbols, tādi klubi, kādi klubi, tādi tā vadītāji...
personīgi es nenožēloju, ka arvien mazāk saista Latvijas futbols, jo brīžiem s''kiet, ka tas šeit ir kautkāds gopņiku sportaveids.
iespējams, verpakovskim ar Liepāju izdosies kautcik atdzīvināt šo Toto un ar intelektu neapgrūtināto futbola saimi.
Kā normālā, eiropeiskā valstī var vienu no futbola sejām-SKONTO, vadīt tāds cilvēks?

  +6 [+] [-]

, 2014-03-16 10:28, pirms 11 gadiem
Vāks.. tad jau izlases vājais sniegums ir tikai un vienīgi visas Latvijas futbola saimniecības rezultāts. Ar steigu viss būtu jāmaina. Jāļauj kaut vai azarstpēļu uzņēmumiem sponsorēt komandas, vismaz parādīsies kādi līdzekļu gan algām, gan marketingam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2014-03-16 10:32, pirms 11 gadiem
Tādās valstīs kā Brazīlija un daudzās Āfrikas valstīs- futbols ir nabagu sporta veids, kur ar basām kājām dzenā diendienā bmbu, bet tur izaug lieli sportisti, kuri, lai arī bez izglītības un statusa jaunībā, spēj būt arī publiskā telpā puslīdz pieklāīgi un korekti. izskatās, ka viens otrs Latvijā ir tādu pat ceļu gājis, tikai dzīves laikā nav iemācijies elementāru pieklājību.
Ļoti nepatīkama uzvedība.

  +2 [+] [-]

, 2014-03-16 10:34, pirms 11 gadiem
Ko Jūs stresojat, ja 2 nedēļas atpakaļ tika apstiprināts šīs sezonas futbola spēļu kalendārs 8 komandām. Ja kādu no LFF darbiniekiem neuzpirks, būs tikai 8 klubi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2014-03-16 11:27, pirms 11 gadiem
Volodja jau pagajušā sezonā paradīja savu īsto seju ar saviem izteikumiem.Sajūta tāda,ka viņam vēl prātiņs nav izaudzis no pusaudža-futbolista domāšanas.Skonto ir tikai sevi vēl vairāk diskriditējis ievēlot tādu cilvēku par kluba prezidentu.Nu bet tas ir Skonto vadības problēmas.Tautībai gan nav nekādas nozīmes,jo varu atkārtot pazīstamo teicienu.Nav sliktu tautību,ir slikti cilvēki.

  +4 [+] [-]

, 2014-03-16 11:31, pirms 11 gadiem
Indriksonam un co maz āk vajag zagt ,tad viss būs kārtībā.

  +7 [+] [-]

, 2014-03-16 11:43, pirms 11 gadiem
Pie mums jau ir pierasts, ka augstos amatos salīduši visādi nekompetenti un neadekvāti cilvēki, kuri ar zobiem un nagiem turas pie sava krēsla. Ne kauna ne goda un tā tas nav tikai sportā.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-16 11:49, pirms 11 gadiem
Piekritu 100%!!!!!!!!!!!!! Respect Algunam))))))))
alguns rakstīja: Volodja jau pagajušā sezonā paradīja savu īsto seju ar saviem izteikumiem.Sajūta tāda,ka viņam vēl prātiņs nav izaudzis no pusaudža-futbolista domāšanas.Skonto ir tikai sevi vēl vairāk diskriditējis ievēlot tādu cilvēku par kluba prezidentu.Nu bet tas ir Skonto vadības problēmas.Tautībai gan nav nekādas nozīmes,jo varu atkārtot pazīstamo teicienu.Nav sliktu tautību,ir slikti cilvēki.
Slēpts komentārs: Pēdējais Čangals

  -4 [+] [-]

, 2014-03-16 12:03, pirms 11 gadiem
arī man Skonto ir viena no mīļākajām komandām, jo viņiem ir ļoti laba jauniešu futbola sistēma kas sagatavo futbolistus ne tikai lielajam klubam bet arī citām virslīgas komandām, bet ja šāds pedālis ir komandas prezidents, nu žēl
bet no otras puses, varbūt labi ir tas ja virslīgā spēlētu tikai 8 komandas, jo mums latvijā nav tik daudz meistarīgu futbolistu, lai to pitiktu 10 komandām, mazāk komandas virslīgā lielāka konkurence sastāvos, kvalitatīvāks futbolā, taču piekritīsiet man vai ne tad kad virslīgā startēja 8 komandas arī futbols bija daudzreiz kvalitatīvāks nekā pašreiz kad virslīgā spēle 10 komandas!!!
par Daugavpili pohuj, tur futbolisti var pāriet uz otru Daugavpils komandu, Skonto futbolisti varētu spēlēt vai nu Rīgas Daugavā vai kā'da no Juŗmalas komandām.
iedomājieties ja Skonto futbolistu pārietu uz Spartaku!!! vot tā tik būt cīņa Ventspils pret Spartaku, tas pats kas Real pret Barcelona

  -3 [+] [-]

, 2014-03-16 12:16, pirms 11 gadiem
Nu kapēc, viss kas man mīļš, kāds man to atņem ? ;( Eh, jasāk fanot par studentiņiem

  -3 [+] [-]

, 2014-03-16 12:19, pirms 11 gadiem
Visiem Skonto heiteriem laikam svētki. Nu nekas, varesat priecāties par FKV vienvadību tabulā

  +5 [+] [-]

, 2014-03-16 12:21, pirms 11 gadiem
Pēdējais Čangals rakstīja: Atņema Skonto iespējas atgūties. Nevareja pagaidīt vasaru, kad ienāktu nauda no beļgu kluba ? Tagad pēdejie sponsori arī paņems vagu. Paldies LFF, ka iznīcinājat Skonto. Bravo, LFF!
Skonto jau vairāk kā gadu sola, bet kaut kā nedzēš tos parādus. Nez, man kaut kā liekas, ka arī par Šabalas naudu nav plānots dzēst parādus. Citādi jau varētu izdarīt pavisam primitīvi - uz pusgadu paņemt bankā kredītu, nomaksāt parādus spēlētājiem, personālam un LFF. Domāju, ka ar vienu šādu parādu bankai LFF arī mierīgi atļautu startēt, jo banka uz solījumiem nesēdētu, bet gan rīkotos, ja Skonto atkal uzmestu.

Koļesņičenko ieteiktu pirms alkohola lietošanas telefonu atstāt mājās, lai nav vēlmes tvītot. Bet nu pēc šitiem izvirdumiem spriežu, ka Skonto vadība ir pārliecināta, ka Skonto Virslīgā nestartēs.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-16 12:25, pirms 11 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Ko Jūs stresojat, ja 2 nedēļas atpakaļ tika apstiprināts šīs sezonas futbola spēļu kalendārs 8 komandām. Ja kādu no LFF darbiniekiem neuzpirks, būs tikai 8 klubi.
Daugava domaju tomer bus, jo vieniem ir jatrod tikai partneris un tad keksitis birokratijas papiros, bet Skoto gan kirdit seit ir identiska situacija, ka bija Glasgow Rangers - bankrots, tacu tur paveicas ka cits darbonis parnema so klubu un nepazuda no vestures skotu nopelniem bagatakais klubs.

 +12 [+] [-]

, 2014-03-16 12:28, pirms 11 gadiem
Atceroties tos laikus, kad skolēns būdams gaidīju kad pa tv parādīs Skonto spēles pret Inter un Barcelona, kā arī pēc tam gaidot pasta kastīte svaigāko Sporta Avīves numuru, nākas secināt, ka Skonto ir novests līdz tādam līmenim Indriksona, pirmam kārtām, un citu iesaistīto augšu nekompetences dēl, jo:
Skonto bija unikāla iespēja savulaik kā izlases bāzes klubam, neapšaubāmam Latvijas futbola ilggadējam čempionām izaugt par tādu kā latvijas futbola mūžigo karali ar respektējamu organizāju.
Tā vietā, klubs ir nonācis līdz bankrota slieksnim un par kluba prezidentu ir ievēlēts prasts rajončika rupeklis.
bet, šim klubam bija viss vajadzīgais, arī LFF darboņu aizmugure tā paša Indriksona un Mažecka personās.
No šī kluba savulaik uz pirmajām lielajām arzemēm devas mūsu izlases spēlētāji. pirmajam parādījās itkā moderns un jauns stadions...
bet redz, nekā šodien pa lielam vairs nav, karalis ir pliks un nevarīgs .
žēl, ka tādi futbola lielie dūži nespēj izaudzināt ne tikai lielus talantus, bet arī savu organizāciju padarīt par cienījamu spēlētāju Baltijas līmenī, vismaz .
Esmu vīlies SKONTO.

  +5 [+] [-]

, 2014-03-16 12:30, pirms 11 gadiem
Lai notiktu izmaiņas un kaut kāda attīstība ir jāupurē šāds Latvijas flagmanis. Varbūt izolējot Skonto, tur tiešām kaut kas mainīsies uz labo pusi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2014-03-16 12:47, pirms 11 gadiem
par tādu klubu prezidentiem Latvijā kā Māris - JĀ! (nākotne, attīstība), par tādiem kā Vlaģiks - NĒ! (back to ussr) zīmīgi, ka abi bijušie futbolisti, kopā spēlējuši

  +5 [+] [-]

, 2014-03-16 13:29, pirms 11 gadiem
žēl, ka cilvēki nesaprot, ka, esot tādā amatā, tu pārstāvi savu klubu 24/7.

  +6 [+] [-]

, 2014-03-16 13:46, pirms 11 gadiem
Koļesņičenko būs par daudz otrajā stāvā spēlējis... galva atsista!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-16 14:23, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: Stulbs esi? apelācija ir iesniegta, tikmēr nekāds kalendārs nevar būt gatavs! Sodīt LFF par šādām idiotiskām rīcībām!
Labākajā gadījumā gan jau atradīsies vieta kalendārā komandai ar -12 punktiem bagāžā. Tu tiešām domā, ja apelāciju nespēja apmierināt tādiem klubiem kā Rangers, Juventus, tad tagad to kāds izdarīs Skonto labā? Šaubos. Vismaz Skonto spēlēšana virslīgā ir iespējama tikai ar atsevišķu naudas summu, atsevišķām instancēm un indivīdiem, kas šīs instances darbības sfēru pārvalda. Skonto tagad jāspiež uz pieļauju spēlēt virslīgā ar mīnusiem startā, tas ir vienīgais reālais variants un arī, ja kāds panāks pretī.

     [+] [-]

, 2014-03-16 16:14, pirms 11 gadiem
Ja V.K. nepratīsies (viņam neliks) steigšus atkāpties no amata, pretimnākšanas nebūs 100%. Ja V.K. atkāpsies, paliek 99%, ka pretimnākšanas tomēr nebūs, jo Skonto parādi ir pārāk ielaisti --, bet varbūt demonstratīva atteikšanās no V.K. kādu no lēmējiem tomēr iežēlinātu.

  -2 [+] [-]

, 2014-03-16 16:33, pirms 11 gadiem
un vel brinas, kapec LV futbols ir tik dzila d.
1 2 44 komentāri