Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Mingazovs: "Vasarā domāšu par iekārtošanos ārzemju klubā"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Mingazovs: "Vasarā domāšu par iekārtošanos ārzemju klubā"
Ruslans Mingazovs
Foto: Juris Gūtmans

Pēc SMS.credit.lv Virslīgas 10. kārtas spēles, kurā "Skonto" ar 2:1 pārspēja "Mettu"/LU, Sportacentrs.com aprunājās ar uzvarētāju futbolistu Ruslanu Mingazovu. "Skonto" līderis neslēpa, ka transfēru periodā vasarā viņš meklēs iespējas, lai Latviju pamestu.

Ruslans Mingazovs: "Grūta spēle un ne tik viegla, kā pirms mača varēja šķist. Kaut gan "Metta" atrodas tabulas apakšdaļā, tas vienmēr ir sarežģīts pretinieks. Mēs centāmies izturēt to, ka "Metta" spēlē agresīvi un noskaņoti - mēs nedrīkstējām atslābt. Tikām vadībā 2:0, taču tik un tā atslābām, ielaidām vārtus un pēc tam jau "aizgāja" saspringta spēle. Sākās centrējumi soda laukumā, turklāt "Mettai" uzbrukumā ir augumā raženi futbolisti un viņiem visa spēle "iet" cauri viņiem. Mēs to zinājām un tam gatavojāmies."

"Mettai" šodien bija visai interesants sastāvs. Vai tu vispār visus pretinieku spēlētājus atpazini?
"Ja godīgi, tad nē. Redzēju, ka pretī ir daudz jauno puišu. Laikam jau pretinieku treneris eksperimentē un vēlas apskatīties, uz ko spējīgi jaunie spēlētāji. Laikam jau tas ir pareizi, jo visiem jādod iespēja. Līdzīgi ir arī mums - arī "Skonto" katru reizi ir cits sastāvs. Brīžos, kad ir grūti, svarīgi, lai komanda būtu vienota un atrastos futbolisti, kuri var viens otru aizvietot. Gan "Mettai", gan mums ir savi pārkārtojumi."

Kā pašam ar veselību? Savainojuma dēļ pagājušajā mačā nāci tikai uz maiņu...
"Jā, izgāju uz maiņu, jo bija maziņa mikrotrauma un man deva atpūtu. Vispār jau varēju spēlēt, bet man deva iespēju atpūsties, jo spēļu kalendārs ir sarežģīts. Tagad ar manu veselību viss ir kārtībā un esmu pilnībā gatavs arī kausa finālam. Domāju, ja iegūsim kausu, tas ieies vēsturē - ir jāiegūst kauss. Atdosim visus spēkus, lai no Jelgavas aizvestu kausu."

Vai priecājies, ka tika pārcelta jūsu Virslīgas spēle pret "Liepāju" pirms kausa fināla?
Jā, domāju tas ir pareizi. Mums vairs nevarēs būt atrunas, ka ir bijis sarežģīts kalendārs - mums būs pilnvērtīga treniņu nedēļa un būsim gatavi šim mačam par visiem 100%."

Kad ar tevi runājām pagājušās sezonas beigās, tu ar lielu pārliecību runāji, ka tuvākajos gados Virslīgā vairs nespēlēsi un turpināsi karjeru ārzemēs...
"Jā, redziet futbola dievs... Tā nu iznāca, ka atgriezos savā klubā. Taču tai pašā laikā domāju, ka tuvākajā laikā atradīšu sev ko jaunu. Pagaidām esmu "Skonto"."

Tātad vasarā meklēsi sev jaunu klubu?
"Jā, vasarā par to domāšu."

Pagājušajā gadā "Skonto" nereti uzvarēja ar lieliem rezultātiem, bet šogad ielaižat vārtus praktiski katrā spēlē - "10 mačos padevušās tikai divas sausās spēles. Kas tieši ir kļuvis sliktāk, salīdzinot ar pagājušo gadu?
Grūti šobrīd salīdzināt, kaut arī jau viss 1. aplis ir aizritējis. Sarežģīts jautājums... Varbūt katrā spēlē mums iestājas neliels atslābums. Iespējams, pagājušajā gadā mēs bijām savāktāki - katrā epizodē zinājām, ko un kā vēlamies izdarīt. Šobrīd mums ir daudz jauno spēlētāju un pagaidām mēs slīpējam sadarbību. Uzskatu, ka mēs būsim tādi paši kā Itālijas izlase Pasaules kausa izcīņā - proti, tādi, kas ar katru maču uzlabo savu sniegumu. Domāju, arī mums izdosies uzņemt formu, un viss vēl ir tikai priekšā."

Kamēr slīpēsiet sadarbību, "Ventspils" neaizmuks pārāk tālu?
"Jā, "Ventspils" šobrīd nezaudē, taču domāju, ka pienāks arī viņu vājuma brīdis un, domāju, mums būs jāizmanto šāds brīdis. Katrā ziņā - spēcīgākais uzvarēs."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-05-16 07:26, pirms 10 gadiem
Ja Mingazova līmenis būtu pieklājīgs,tad sen viņa Skonto jau nebūtu.Neko labāku par Azerbaidžānu,Kazahiju,Lietuvu vai Igauniju neatradīs.Protams,ja tur maksās regulāri algu,tad pārcelsies nedomājot ,un tas būs pareizi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-16 13:58, pirms 10 gadiem
Reāli par ārzemēm viņš domā jau pāris pēdējos gadus un nekā ... ar viņa fiz parametriem spīd tikai dienvidvalstu čempionāti (tiešām AZE, KAZ, UZB, MAL).

     [+] [-]

, 2014-05-16 15:06, pirms 10 gadiem
Ar pagājšgadējo formu Polijā varētu spēlēt, bet laikam mērķēja pārāk augstu (tipisks gadījums). Šosezon vēl nav maksimāli gatavs.