Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: "Skonto" piesakās 1.līgai

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Oficiāli: "Skonto" piesakās 1.līgai
Askolds Uldriķis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

„Skonto” direktors Askolds Uldriķis pēc tam, kad klubu nepielaida pie dalības SMScredit.lv Virslīgas 2016.gada sezonai, sarunā ar Sportacentrs.com apstiprinājis, ka Latvijas titulētākais klubs oficiāli pieteicies dalībai šī gada 1.līgā.

Kā zināms, „Skonto” nesaņēma Virslīgai nepieciešamo A-licenci, taču jau iepriekš izskanējis, ka „Skonto” cer piedalīties 1.līgā. Uldriķis akcentē, ka 1.līga šobrīd ir visai vāja līmeņa turnīrs un, pat izīrējot savus spēcīgākos spēlētājus kādai Virslīgas komandai, „Skonto” ir visas iespējas viena gada laikā atgriezties spēcīgāko sabiedrībā. Šodien „Skonto” oficiāli iesniegusi pieteikumu LFF ar mērķi piedalīties 2016.gada 1.līgas turnīrā.

„Skonto” direktors apstiprina, ka klubam nav plāna izbeigt juridisku pastāvēšanu, lai atkratītos no parādiem, jo tādā gadījumā tiktu pazaudēts vērtīgākais aktīvs – futbolisti. „Skonto” joprojām pieder tādi spēlētāji kā Artūrs Karašausks (atrodas Gļivices „Piast” uz īres tiesībām) un Vladislavs Gutkovskis, kā arī virkne citu, un Rīgas klubs, protams, cer no viņiem gūt finansiālu labumu.

Lai gan arī dalībai 1.līgā ir jāizpilda pietiekami augstas prasības un pret parādu esamību B-licences saņemšanai ir tāda pati attieksme kā Virslīgā, Uldriķis izsaka cerību, ka „Skonto” 1.līgai varētu tikt pielaists: „Ar VID ir panākta vienošanās par jauna maksājumu grafika izveidi. Licencēšanas procesā Virslīgai problēma bija, ka nepaguvām no VID sagaidīt rakstisku apstiprinājumu, lai gan mutiska vienošanās jau bija. Tagad, kad piesakāmies 1.līgai, mums būs vēl nedaudz laika un, domāju, varēsim uzrādīt šo rakstisko vienošanos.”

Joprojām nopietnu interesi par „Skonto” izrāda Krievijas sponsori, un šī interese nav zudusi arī pēc komandas nokļūšanas, iespējams, 1.līgā. Vilcināšanās ar Krievijas sponsoru ienākšanu „Skonto” klubā Uldriķis skaidro ar tehniskas dabas jautājumiem – piemēram, kuram (vecajiem vai jaunajiem īpašniekiem) jāsedz esošie parādi pret spēlētājiem. Starp citu, arī šeit „Skonto” min laika trūkumu – ja vienošanās ar jaunajiem sponsoriem tiktu panākta ātrāk, iespējams, būtu labāk sekmējies ar licencēšanas procesa pārvarēšanu.

Uldriķis arī izteica neizpratni par LFF nostāju „Skonto” Eirokausu ceļazīmes sakarā. LFF Sacensību daļas vadītājs Arturs Gaidels iepriekš portālam Sportacentrs.com sacījis: „Lai iegūtu UEFA licenci, ir nepieciešams saņemt LFF-A licenci, ko "Skonto" nav izdarījusi.” Uldriķis norāda, ka, vadoties no šādas pieejas, neviena 1.līgas komanda pat teorētiski nevar iekļūt Eirokausos, jo A-licence tiek piešķirta tikai Virslīgas komandām. Uldriķis: „Protams, par 99.9% skaidrs, ka, piemēram, „Babīte” [vienīgā ne-Virslīgas komanda, kas iekļuvusi kausa izcīņas 1/4 finālā – aut.] sportiskā veidā pie Eirokausu ceļazīmes netiks, taču, ja gadījumā tomēr tiktu, vai tiešām arī viņiem šī ceļazīme tiktu liegta? Mūsu juristi vēl mēģinās tikt skaidrībā par šo situāciju ar Eirokausiem.”

Saistībā ar „Skonto” iespējamo dalību Eirokausos LFF šobrīd vērsusies pie UEFA, lai iegūtu nepieciešamās konsultācijas.

Tikmēr "Riga" sporta direktors Jurijs Nagaicevs sarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja, ka viņa pārstāvētais klubs Virslīgā plāno startēt ar nosaukumu "Riga", neskatoties uz "Rīgas Futbola skolas" pagaidu direktora Vladimira Žuka agrāk doto mājienu, ka ar to varētu būt problēmas ("Varat vērsties pie Mežecka kunga LFF - viņiem ir Rīgas Domes vēstule, kurā viņi izsakās par "Riga" vēlmi un paziņojumu izmantot savā nosaukumā Rīgas vārdu, krāsas un ģerboni."). Nagaicevs uzsvēra, ka plāni nav mainījušies un arī no LFF šajās dienās pretenzijas par "Riga" nosaukumu nav izskanējušas.

Tāpat Nagaicevs informēja, ka "Riga" rīcībā ieradies jauns spēlētājs, krievu futbolists Jevgeņijs Zverevs. Viņam dienā, kad "Riga" aizvadīs Virslīgas 1.kārtas spēli ar "Ventspili", apritēs 24 gadi un līdzšinējo profesionāļa karjeru Zverevs pavadījis Krievijas 2.līgas (pēc spēka 3.) klubā "Irtysh". Pēdējo četru sezonu laikā šai klubā Zverevam, kurš spēlējis aizsarga pozīcijā, 2.līgā kopā 83 spēles (gūto vārtu nebija, toties bija astoņas dzeltenās kartītes un viens noraidījums). Zvereva prasmes drīzumā tikšot pārbaudītas Ziemas kausa mačā par 5.vietu, kad "Riga" tiksies ar "Spartaku".

Nagaicevs minēja, ka tuvākajā laikā uz pārbaudi ieradīsies vēl daži spēlētāji. Iespējams, krievi un/vai ukraiņi, noteikti kāds vārtsargs, kāds aizsargs, varbūt arī uzbrucējs. Futbola aprindās runā arī par divu slavenu vietējo futbolistu, Oļega Laizāna un Alekseja Višņakova, pievienošanos "Riga". Tomēr Nagaicevs šīs runas noliedz: "Laizāns ar mums trenējas tikai sportiskās formas uzturēšanai un plāno doties uz ārzemēm. Protams, dzīvē viss ir iespējams un, netiekot pie kluba ārzemēs, viņš varbūt arī varētu palikt. Savukārt Višņakova nemaz nav mūsu treniņos, tiesa, atzīstu, ka kaut kādas runas par viņa iespējamo pievienošanos ir bijušas, taču bez rezultātiem."

Visbeidzot Nagaicevs atklāja, ka "Riga" drīzumā aizvadīs pārbaudes spēli Tallinā ar Igaunijas klubu "Infonet". Pagājušajā sestdienā "Riga" pārbaude spēlē ar 2:1 pieveica "Rīgas Futbola skolu".

1 2 3 98 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +16 [+] [-]

, 2016-02-15 19:56, pirms 8 gadiem
1)Būtībā šeit nekas nemainās - kamēr parādus nenomaksā, nav nekāda pamata pielaist 1. līgai, tāpat kā Virslīgai.
2)Ar ko šis parādnieku kantoris ir labāks par komandām, kuras spēlēja 2.līgā, lai uzliec ielektu viņiem priekšā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-02-15 19:58, pirms 8 gadiem
Promīza klubu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-02-15 20:06, pirms 8 gadiem
Ko viņi tur darīs finansiālā situācija jau nav uzlabojusies

 +17 [+] [-]

, 2016-02-15 20:08, pirms 8 gadiem
Tgd skonto fani varēs pēc sezonas vismaz uDziedāt : skonto chempion

  +1 [+] [-]

, 2016-02-15 20:14, pirms 8 gadiem
Ideāls peļņas variants, jāsaka kā ir, spēles netranslē, viss klusi un mierīgi, jāgaida negaidīti zaudējumi no Skonto

  +3 [+] [-]

, 2016-02-15 20:17, pirms 8 gadiem
Nevaru saprast , kāpēc FK Riga tik stipri negrib ņemt originālo nosaukumu "Rīga" ? Kāds zin? Kaut vai ir 2. līgā Riga United , un neviens viņiem neparmet ka nav gārumzīmes

     [+] [-]

, 2016-02-15 20:23, pirms 8 gadiem
tas čurka pirmajā ligā ar būs par trenneri...nokāries ar zeltiem un reklamē ka neko nevienam nemaksā.... fu b*ed

     [+] [-]

, 2016-02-15 20:23, pirms 8 gadiem
kols00 rakstīja: Ideāls peļņas variants, jāsaka kā ir, spēles netranslē, viss klusi un mierīgi, jāgaida negaidīti zaudējumi no Skonto
Šķiet, ka, lai uzceptu komentāru, nemaz nav jādomā. Kā tavuprāt, zaudējot spēles 1. līgā, var tikt atpakaļ uz Virslīgu? Pērnā gada 1. līgas turnīru kaut reizi paskatījies? Valmiera zaudēja vien 3 mačus pa visu sezonu un palika otrā.

Labi šogad nebūs Carambas vairs, bet tāpat Valmiera pretendēs uz iekļūšanu Virslīgā un, ja Skonto sāks zaudēt mačus, mierīgi to apies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-02-15 20:28, pirms 8 gadiem
mamont rakstīja: Nevaru saprast , kāpēc FK Riga tik stipri negrib ņemt originālo nosaukumu "Rīga" ? Kāds zin? Kaut vai ir 2. līgā Riga United , un neviens viņiem neparmet ka nav gārumzīmes
"FK Rīga" nevar būt, jo tā sauca iepriekš bankrotējušo klubu un tādu nosaukumu, cik saprotu, nevar reģistrēt. Šis jau arī ir nevis "FK Riga", bet "FC Riga" ar pilno nosaukumu "Football Club Riga". Šis tādā ziņā, tāpat kā Tevis minētais "Riga United" ir angliskais variants. Lielākā daļa gan, protams, pēc visām peripētijām ar Rīgas zīmes nosaukumu, uzreiz iedomājas par krievisko.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-15 20:31, pirms 8 gadiem
mamont rakstīja: Nevaru saprast , kāpēc FK Riga tik stipri negrib ņemt originālo nosaukumu "Rīga" ? Kāds zin? Kaut vai ir 2. līgā Riga United , un neviens viņiem neparmet ka nav gārumzīmes
Riga United ir angliski runājošo komanda, viņiem loģiskāk, ka nav.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-15 20:31, pirms 8 gadiem
Daņka Fox rakstīja: pirms tēlo gudro apstiprini ka LIVE nekur nevar likt
Es nerunāju par toto, bet par tikšanu Virslīgā, kas, 1. līgā zaudējot vairāk par dažām spēlēm, ir neiespējama. Jebkurš, kas kaut nedaudz sekojis līdzi turnīram, to saprot.

     [+] [-]

, 2016-02-15 20:33, pirms 8 gadiem
mamont rakstīja: Nevaru saprast , kāpēc FK Riga tik stipri negrib ņemt originālo nosaukumu "Rīga" ? Kāds zin? Kaut vai ir 2. līgā Riga United , un neviens viņiem neparmet ka nav gārumzīmes
Riga United vēl var saprast - šo klubu ir dibinājuši Latvijā dzīvojoši ārzemnieki un tur joprojām ir ļoti internacionāls sastāvs un darba valoda ir angļu.

Riga tomēr sevi pozicionē kā galvaspilsētas klubu

  +2 [+] [-]

, 2016-02-15 20:36, pirms 8 gadiem
Šis ir "spļāviens sejā" 1. līgai. Tjipa ja komaindai ir pus milj. parādu un nepielaiž to virslīgai, tad var iet uz nenopietno amatieru turniiru, vinnēt to un atgriezties itkā viss būtu ok! Sviests! Nedrīkst pielaist to perēkli..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-02-15 20:48, pirms 8 gadiem
Tieši "FK Rīga", es arī domāju, nedrīkstēja būt, jo tā jau sauca kādreizējo klubu un šim ar to nav nekāda sakara. Bet nav jau obligāti jāliek FK...
Varēja būt PFK (Profesionālais futbola klubs) Rīga, FB (futbola biedrība) Rīga, FC vai vēl ko izdomāt, kas vēl nebija reģistrēts... bet ar īsto Rīgas nosaukumu un neatbaidīt līdzjutējus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-02-15 20:49, pirms 8 gadiem
angelos33 rakstīja: Šis ir "spļāviens sejā" 1. līgai. Tjipa ja komaindai ir pus milj. parādu un nepielaiž to virslīgai, tad var iet uz nenopietno amatieru turniiru, vinnēt to un atgriezties itkā viss būtu ok! Sviests! Nedrīkst pielaist to perēkli..
Nav jau nekur ierakstīts, ka Skonto sezonas laikā atdos parādus un izies licenzēšanās procesu nākamajai sezonai. Uzvarēs 1. līgu, bet nenokārtos saistības - varēs turpināt spēlēt 1. līgā.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-15 20:49, pirms 8 gadiem
Porkē šis rotatorā pie izceltajām?

  -2 [+] [-]

, 2016-02-15 20:49, pirms 8 gadiem
Uz 1.līgu var likt likmes?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Krokodils
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-02-15 20:58, pirms 8 gadiem
Vai tad nolikumos ir rakstīts, ka, ja komanda tiek izmesta no Virslīgas, tā vēsi var iet spēlēt 1. līgā? Arī 1. līgā vieta ir jāizcīna, dīvaini, ka ne Skontai. Vajadzēja mest uz pašu pagrabu - 2. līgu. Lai vispirms izcīna ceļazīmi uz 1. līgu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 98 komentāri