Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Spēlēs pret "Spartaku" intrigas nebija"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pertija: "Spēlēs pret "Spartaku" intrigas nebija"
Tamazs Pertija
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Vakar vietu Virslīgā zaudējušā Rīgas "Olimpa" galvenais treneris Tamazs Pertija sarunā ar Sportacentrs.com bija ar nožēlu spiests atzīt, ka pārspēlēs pret "Spartaku" (1:4 divu maču summā) nebija intrigas, jo pretinieks bija krietni spēcīgāks.

"Zaudējums "Spartakam" bija likumsakarīgs. Diemžēl jāatzīst, ka šajos mačos pat nebija nekādas intrigas. "Spartaks" ir ļoti labi nokomplektēta komanda, mūsējie arī atbildes spēlē varēja labi nospēlēt tikai 30 minūtes. Ja mums nebūtu Jevgēņija Laizāna, ielaistu vismaz 5-6 vārtus. No sirds apsveicu "Spartak" ar iekļūšanu Virslīgā," sakāvi atzīst Tamazs Pertija.

Pertija uzskata, ka no šī "Olimpa" sastāva ir vairāki futbolisti, kuri sevi labi parādījuši augstāka līmeņa klubiem: "Jau pēc pirmās spēles izcēlu Vjačeslavu Isajevu. Vakar viņš darbojās balsta pussarga pozīcijā un nospēlēja ļoti labi. Arī tādi futbolisti kā Nikolajs Zaicevs, jau pieminētais vārtsargs Laizāns vēl pateiks savu vārdu. Perspektīvi izskatās jaunie Vladislavs Gutkovskis, kurš ir augumā ražens priekšējās līnijas spēlētājs, un arī Daniels Bērenfelds. Citiem, kuriem trūkst koordinācijas un tehnikas, sevi vajadzēs vairāk pierādīt, spēlējot 1. līgā."

"Žēl, ka izkritām no Virslīgas, tas būs liels dzīves pārbaudījums, kas liks saprast to, ka dažreiz jāsāk no nulles. "Olimpam" nav liela budžeta, nav zvaigžņu. Šajā komandā ir nepieciešami pieredzējuši futbolisti, lai sasniegtu labāku rezultātu. Nerunāju par 30 gadus veciem, bet, teiksim, par 23 gadus veciem spēlētājiem. "Olimpam" noteikti ir jāpastiprinās neatkarīgi no tā, kur spēlēsim – 1. līgā vai varbūt pat Virslīgā, ja notiks komandu skaita palielināšana. To šobrīd vēl neviens nezina," Pertija pārliecināts, ka "Olimpā" vajadzīgi arī pieredzējuši futbolist, nevis tikai jaunieši.

Gruzīnu futbola speciālists atzīst, ka dažkārt komandas trenēšanā "pāršāvis pār strīpu", taču viss esot izrunāts: "Protams, ka gadījās pateikt kādu asāku vārdu, runāt augstā tonī, taču vakar pēc spēles pasēdējām un kārtīgi izrunājāmies. Tā bija pozitīva apspriede."

"Olimps" treniņus Pertijas palīga Andreja Kaļiņina vadībā vieglā režīmā turpinās līdz mēneša beigām, bet pēc tam dosies brīvdienās. Pats Pertija gan novembrī, gan decembrī Kijevā turpinās kārtot Pro licenci, kurai trenera kabatā jābūt līdz šī gada beigām.

Vaicāts, vai paliks "Olimpā", Pertija norādīja, ka par to pāragri spriest. Vajagot vispirms izvēdināt galvu, pēc tam viss nostāšoties savās vietās.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2011-11-14 16:57, pirms 13 gadiem
Bet ka ar TOTO? Cik tad izcēlāt!!!!!!!!!!!!!

  -2 [+] [-]

, 2011-11-14 17:27, pirms 13 gadiem
aivarasa rakstīja: Bet ka ar TOTO? Cik tad izcēlāt!!!!!!!!!!!!!
Tu esi tik debīls, ka pat raudāt gribās

  -1 [+] [-]

, 2011-11-14 21:25, pirms 13 gadiem
Intrigu vēl gribēji??

  +4 [+] [-]

, 2011-11-14 23:11, pirms 13 gadiem
Nu nedomāju viss, ka viņš paliks Olimpā 1. līgā. Pārāk augsts ego viņam, lai trenētu 1. līgas klubu. Kur ta nu... tikko trenēja vēl Daugavu un par medaļām cīnījās, un tagad tāds kritums. Cita lieta, ka varbūt caur Skonto sistēmu maksā vairāk kā Daugavpilī. Bet nu, kas to, lai zina...

  +2 [+] [-]

, 2011-11-15 00:03, pirms 13 gadiem
Au, Pro licence ir vajadzīga ārzemju treneriem Virslīgā... skaidrs, ka bez Virslīgas Pertija jau točna nepaliks...