Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas pirmā kārta noslēgsies ar RFS un ''Valmieras'' spēli

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Virslīgas pirmā kārta noslēgsies ar RFS un ''Valmieras'' spēli
Raimonds Krollis. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC

Šodien Optibet Virslīga noslēgsies ar pēdējo pirmās kārtas spēli. Plkst. 15:00 pagājušās sezonas otrās vietas ieguvēja RFS savā laukumā uzņems bronzas medaļnieci ''Valmieras'' futbolistus. Spēles tiešraide ''Sportacentrs.com TV'' kanālā un portālā ''Sportacentrs.com''.

Vakar ar trim spēlēm sākās 2021. gada Optibet Virslīgas čempionāts. Ar uzvaru pār ''Ventspili'' ar 3:0 titula aizstāvēšanu uzsāka pēdējo trīs gadu čempione ''Riga'', kamēr ''Liepāja'' ar 4:1 pārliecinoši pārspēja ''Metta''. Pirmajā spēlē panākumu guva arī ''Daugavpils'', kas ar 2:1 pārspēja ''Spartaku''.

Šodien Virslīga atgriezīsies Hanzas stadionā, taču mājinieki nebūt nebūs ierastie. Šoreiz šis būs mājas laukums Viktora Moroza trenētajai RFS. Pirmsezonas sagatavošanās posmā pēdējo sezonu Virslīgas vicečempione demonstrēja lielisku sniegumu, ne reizi nepiedzīvojot zaudējumus. Tradicionāli RFS bijusi spēcīga tieši sezonas sākumos, veicot pamatīgu uzvaru sēriju, kamēr galvenā konkurente "Riga" no ziemas miega parasti pamodusies vēlāk. Taču šosezon RFS arī ķērusies pie "Riga" piekoptajām metodēm un paplašinājusi komandas sastāva dziļumu. Īsi pirms sezonas sākuma RFS izdevās atgūt savās rindās Brazīlijas veiklo futbolistu Emersonu. Tāpat aizsardzības līnijai pievienojies pēdējo piecu sezonu Virslīgas čempions Elvis Stuglis, bet no "Ventspils" kluba iegādāts Lukass Villela. Vai RFS vienībai beidzot visu sezonu pietiks izturības, lai nogāztu no Virslīgas troņa "Riga" klubu? Tas būs viens no šīs sezonas būtiskākajiem jautājumiem Virslīgas čempionātā.

Interesanti, ka "Valmiera" 2021. gada sezonu uzsāks tieši tur pat, kur pabeidza 2020. gadu. Pērnās sezonas Virslīgas pēdējā kārtā, pamatā spēlējot ar dublieru sastāvu, Tamaza Pertijas trenētā vienība pieveica "Mettu". Tikai vēlāk izrādījās, ka šie trīs gūtie punkti izrādīsies izšķirošie, lai vidzemnieki nosargātu bronzas medaļas, jo jau pēc sezonas komandai tika anulēti trīs punkti par nenokārtotām saistībām ar bijušajiem spēlētājiem. Valmieras jaunieši palīdzēja komandai otro gadu pēc kārtas tikt Eirokausos, bet šogad jau Vidzemes komandas pamatsastāvu būs grūti saukt kā savādāk ne kā par jauniešiem. Jau tā gados jaunā komanda kļuvusi vēl jaunāka. Lielas cerības Vidzemes pusē tiek liktas uz Raimondu Krolli, kurš varētu uzņemties pat komandas kapteiņa funkcijas. Liela konkurence gaidāma vārtsargu pozīcijā, kur ar diviem Krievijas jauniešiem par vietu vārtos sacentīsies Reinis Reinholds un Rihards Matrevics. Veselības problēmu dēļ pilnvērtīgu Turcijas treniņnometni nevarēja aizvadīt komandas pieredzējušākais spēlētājs Ēriks Punculs, kuram sezonas sākumā sava labākā forma vēl būs jāuzņem.

"Optibet" Virslīgas 30. sezonas 1. kārta

DatumsLaiksSpēleTiešraideRezultāts
13.0313:00Ventspils – RigaSportacentrs.com TV0:3 (0:1)
14:00Daugavpils – SpartaksSportacentrs.com2:1 (1:0)
15:00Liepāja – MettaSportacentrs.com TV4:1 (2:0)
14.0315:00RFS – ValmieraSportacentrs.com TV

  -1 [+] [-]

, 2021-03-14 14:22, pirms 3 gadiem
Valmiera pāri visiem

  -1 [+] [-]

, 2021-03-14 14:42, pirms 3 gadiem
Valmiera no žurnālistu puses šogad saslavēta.Paskatīsimies,kā ies pret vienu no favorītiem.Valmierai spēles protokolā kā galvenais treneris uzrādīts Kalniņš.Kur tad Pertija?

  +1 [+] [-]

, 2021-03-14 15:42, pirms 3 gadiem
GOOOOOOOOLAAAAAAAAAAAAZOOOOOOOOOOO

     [+] [-]

, 2021-03-14 15:55, pirms 3 gadiem
pirmo puslaiku Valmiera dominē, kaut nošaujiet mani, ka ne tākā