Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Redjko: "Ne īpaši gribu "Jelgavā" ņemt īrētos spēlētājus"

Emils Ozerinskis

Redjko: "Ne īpaši gribu "Jelgavā" ņemt īrētos spēlētājus"
Pagājušajā sezonā Valērijs Redjko vēl pats devās laukumā. Foto: Ruslans Antropovs

Savu pirmo pilnvērtīgo sezonu kā Virslīgas kluba FS "Jelgava" galvenais treneris gatavojas aizvadīt Valērijs Redjko. 40 gadus vecais treneris sarunā ar futbola žurnālistu Edmundu Novicki atklāja, ka sastāva robu aizpildīšanai nelūkojas īrēto spēlētāju virzienā.

Pagājušajā sezonā Virslīgas debitantē FS "Jelgava" Valērijs Redjko sezonu sāka kā jelgavnieku darbmācītājs laukumā, pildot centra aizsarga pienākumus. Pēc aizvadīta pirmā apļa no komandas galvenā trenera amata atkāpās Ervīns Pērkons, un pieredzējušajam futbolistam tika uzticēts galvenā trenera pienākumu izpildītāja amats piecās otrā apļa spēlēs līdz vietā tika apstiprināts slovāku galvenais treneris Jozefs Škrliks. Lai gan slovāks pēcspēles preses konferencēs uzsvēra, ka viņam darbs Jelgavā patīk un viņš gatavojas klubā palikt, tomēr jauno aļņu vadība lēma šosezon komandas grožus uzticēt vietējam trenerim.

Redjko iezīmēja iemeslus, kādēļ slovāks nepalika kluba galvenā trenera postenī: "Uzdevumus it kā Jozefs pagājušajā gadā izpildīja. Tomēr mūsu klubs ir uz mūsu pašu jaunajiem spēlētājiem tēmēts. Tajā posmā, ko viņš nostrādāja, mums pakāpeniski palielinājās leģionāru skaits. Viņš galveno uzsvaru lika uz rezultātu, nerēķinoties ar to, kuri spēlētāji iziet laukumā. Pat tad, kad tika izpildīti mērķi un varēja iedot spēles laiku jauniešiem, arī tajos brīžos viņš izvēlējās leģionārus."

Ilggadējais Jelgavas futbolists iezīmēja gaidāmās sezonas komandtiltiņa aprises:"Janvārī man uzticēja komandas galvenā trenera amatu. Trenera meklēšanas posms vilkās divus mēnešus. Kad nospēlējām sezonas pēdējo spēli, tad vadība domāja, ko darīt. Kādi vēl varianti bija, par to neesmu informēts. Vārtsargu treneris mums būs Aleksandrs Proskurņins. Pieredzējis speciālists, strādājis "Super Nova" un izlasē. Šī pozīcija mums ir nosegta. Ar trenera palīgu atrašanu man bija daudz grūtāk. Bija daži cilvēki, kuriem piedāvāju, bet tie atteicās. Nācās ar saviem spēkiem iztikt. Palīgā nāks Edgars Kļenausks. Viņš būs arī dublieru treneris. Uz 100% neviens nav. Visi kaut ko apvieno ar kaut kādiem citiem darbiem. Labi, ka iepriekšējos gados esmu sakārtojis plānošanas lietas par fizisko sagatavotību. Programma ir atstrādāta, un zinu, kas ir jādod. Tādā ziņā ir šogad vieglāk. Ja tas būtu jādara no baltas lapas, tad nezinu... būtu daudz grūtāk."

"Jelgavā esam saglabājuši komandas kodolu. Es uzticos tiem čaļiem. Ir klāt Gļebs Kļuškins, jo mums tajā pozīcijā vajadzēja spēlētāju. Ir arī vēl pirms jaunā gada parakstīts Ikotu Gomi. Mēģinām pēc iespējas vairāk kodolu saglabāt. Tikai tajās pozīcijās, kur patiešām nav ko no saviem resursiem paņemt, tur mēģinām nosegt. Centrālā aizsarga pozīcija ir tāda, kurā meklējam. Arī vārtsarga pozīcijā. Protams, noderētu vēl uzbrucējs, jo apzinos, ka ar diviem uzbrucējiem mums pagājušajā gadā paveicās, ka Bečers un Osuagvu visu sezonu nospēlēja bez traumām. Tā bija liela veiksme, ka divi cilvēki to pozīciju visu sezonu izvilka. Būtu vēlams vēl viens spēlētājs, lai varam spēlēt gan ar vienu uzbrucēju, gan pamainīt shēmu uz diviem, lai ir varianti kā spēlēt," par trūkstošajiem posmiem sastāva komplektācijā izteicās Redjko.

Daudzi tā saucamā otrā ešelona klubu nozīmīgu sastāva daļu komplektē no Virslīgas līdervienību izīrētajiem spēlētājiem. "Jelgava" pērn spēlētāju īrēšanā no citām Virslīgas komandām neiesaistījās, un nav gaidāms, ka arī šogad piebrauks papildspēki no citiem Latvijas klubiem. Redjko atklāja savu viedokli īrēto spēlētāju jautājumā: "Es pats personīgi ne īpaši gribu ņemt īrētos spēlētājus, jo mums čempionātā ir četri apļi. Tas nozīmē, ka četras spēles tas spēlētājs nespēlēs. Ja paskaitām, tie ir 12 punkti. Ja vēl paņem cilvēkus no diviem trīs klubiem, tad tā rotācija pavisam nesaprotama paliek. Tad mēs labāk noslēgsim līgumu ar to spēlētāju, kuram nebūs ierobežojumu spēlēt, pat ja viņš būs nedaudz sliktāks par īrēto. Spēlētājus atrast var vienmēr. Cits stāsts ir par to, vai finansiāli var ar viņiem sarunāt."

Aizvadītajā sezonā Valerijs Afanasjevs gāza Virslīgas rekordu aizvadīto spēļu skaita ziņā. Jautāts par to, vai Redjko vēl domā par došanos laukumā, jelgavnieku galvenais treneris nosmīnēja: "Visādi var notikt, skatīsimies, kā man sāksies sezona [smejas]. Pirms Jaunā gada ar puišiem kopā paskrēju krosiņus. Tagad tikai trenēju. Pats saprotu, ka man nav ko līst uz laukuma. Ja vēl spēlēšu, tad tas būs trešajā līgā paša priekam."

Pusstundu garo Edmunda Novicka sarunu ar Valēriju Redjko pilnā apjomā iespējams noklausīties Edmunda "Patreon" kontā.