Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Daugavpils" saglabā centra aizsargu duetu, pagarinot sadarbību ar Akintolu

Emils Ozerinskis

"Daugavpils" saglabā centra aizsargu duetu, pagarinot sadarbību ar Akintolu
Idovu Akintola. Foto: Sanita Ieva Sparāne

Nedēļu pēc Virslīgas sezonas noslēguma BFC "Daugavpils" pagarinājusi sadarbību ar nigēriešu futbolistu Idovu Akintolu, tādējādi nodrošinot jau aizvadītajā sezonā iespēlētā centra aizsargu dueta palikšanu Latgales komandā.

Lāčplēša dienu BFC "Daugavpils" atzīmēja ar sava raženā centra aizsarga Džošua Akpudžes noturēšanu komandas rindās, veicot pirmo līguma pagarinājumu šajā Virslīgas starpsezonā. Nu kļuvis zināms, ka ar Akpudži daugavpiliešu aizsardzību turpinās cementēt Idovu Akintola, kuram nākamā sezona "Daugavpils" rindās jau būs ceturtā.

Akintola ir vispusīgs spēlētājs, kuru Andrejs Kaļiņins aizvadītajā sezonā izmantoja kā aizsardzības centrā, tā arī balsta pussarga pozīcijā. Tāpat Akintola iepriekš ir spēlējis arī kā malējais aizsargs. Kopumā trīs Latvijā pavadītajās sezonās 21 gadu vecais Nigērijas futbolists sakrājis 56 spēles Virslīgā, kurā futbolists ticis pie sešiem vārtiem. Tostarp viens no trīs šosezon precīzajiem sitieniem Akintolam padevās ļoti glīts, gūstot vārtus ar papēdi. Savukārt vēl vienus vārus nigērietis guva pēc divām efektīgām komandas biedru piespēlēm ar "papēdīti".

"Daugavpils" vienībai padevās ļoti labs sezonas sākums, tomēr komandai ar vienu no vismazākajiem budžetiem Virslīgā labo sniegumu visas sezonas garumā noturēt neizdevās. Finišu Latgales komanda sasniedza ar 32 punktiem un sesto vietu turnīra tabulā.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/bfcdaugavpils