Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Šlampem divu spēļu diskvalifikācija, Karašauskam anulē dzelteno kartīti

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Šlampem divu spēļu diskvalifikācija, Karašauskam anulē dzelteno kartīti
Artūrs Karašausks
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Šodien norisinājusies LFF Disciplinārlietu komisijas sēde, kurā pieņemti vairāki nozīmīgi lēmumi, īpaši pieskaroties SMScredit.lv Virslīgas spēlei starp „Liepājas metalurgu” un Rīgas „Skonto”.

Ingus Šlampe, kurš spēlē pret „Skonto” nopelnīja sarkano kartīti, ir diskvalificēts uz divām spēlēm (tāpat piešķirts 100 latu sods) un, kas interesanti, viena no izlaižamajām spēlēm ir atkārtots duelis tieši pret „Skonto” 21. augustā – tā būs 1. apļa pārceltā spēle.

Jāsaka gan, ka Šlampes diskvalifikācija teorētiski varēja būt daudz lielāka – LFF DK atsaucas uz Disciplinārā reglamenta pielikuma punktu 19.5 (viens no šādiem pārkāpumiem: „par agresīvu izturēšanos pret spēlētājiem, tiesnešiem, oficiālām personām, skatītājiem; par kautiņa izraisīšanu vai iesaistīšanos tajā; par izteiktiem draudiem tiesnešiem; par spļaušanu pretiniekam, oficiālām personām, skatītājiem”), kurš nosaka, ka var tikt piešķirta diskvalifikācija no viena līdz pat trim mēnešiem vai līdz noteiktam laika periodam atkarībā no pārkāpuma smaguma, kā arī naudas sods no 200 līdz 500 latiem.

LFF DK izskatīja arī „Skonto” iesniegumu par Artūra Karašauska nopelnīto dzelteno kartīti un, iepazīstoties ar iesnieguma saturu, saņemot minētās epizodes vērtējumu no LFF Tiesnešu komitejas un noskatoties spēles 62. minūtes videoierakstu, konstatēja, ka nav pamata uzskatīt Karašauska rīcību par simulāciju. Tādējādi dzeltenā kartīte ir anulēta.

Par pārējiem Virslīgas sodiem. Jurijs Sokolovs („Daugava” D) un Jevgeņijs Kazačoks („Spartaks”) iepriekšējā kārtā nopelnīja ceturto dzelteno kartīti sezonā, tāpēc būs spiesti izlaist pa vienai spēlei. Sokolovs nevarēs spēlēt derbijā pret „Ilūksti”, savukārt Kazačoks izlaidīs 18. augusta maču pret „Skonto”.

No 1. līgas sodiem izcelsim 100 latu naudas sodu „Rēzeknes” trenerim Žanim Ārmanim, kurš esot neētiski uzvedies pret tiesnešu brigādi 0:1 zaudētajā spēlē ar „Skonto-2”. Visi sodi un to skaidrojumi atrodami šeit.

Izmantotie resursi:
LFF: JAUNUMI | LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-08-13 18:49, pirms 11 gadiem
Anulēt tiesnešu piešķirtās dzeltenās kartītes laikam ir pēdējā laika modes kliedziens.
Судью бить можно, если он неправ. КДК оправдал...
Судью бить можно, если он неправ. КДК оправдал Халка
Žēl, ka FIBA savus tiesnešus pēc apkaunojošas tiesāšanas turnīra pusfinālā "soda" sniedzot tiem iespēju tiesāt turnīra finālspēli.

  +2 [+] [-]

, 2013-08-13 19:20, pirms 11 gadiem
manā skatījumā anulēt tiesneša piešķirtu kartiņu ir pilnīga necieņa pret tiesnešu darbu. tiesnesim nav pieejami video atkārtojumi un lēmums jāpieņem uzreiz. ja LFF sāk "labot" tiesnešu darbu, tad tas var nonākt līdz situācijai, kad tiesnesis apzināt sāk pieņemt tādus lēmumus, lai LFF DK nebūtu jālabo viņa darbs.

  +1 [+] [-]

, 2013-08-13 19:23, pirms 11 gadiem
Carloz tas ir tikai normāli ja anulē kartiņu kura tika iedota nepamatoti, ja tiesnesis ir akls tas nenozīmē ka ir jācieš citiem, krievijā arī hulkam anulēja otro dzelteno kartiņu kura tika kļūdas pēc piešķirta.

  -1 [+] [-]

, 2013-08-13 19:29, pirms 11 gadiem
ŠLAMPEM sarkanā,bet skontietim par sitienu ar elkoni tajā situācijā sarkano nedrīkst dot LFF būs dusmīga!

  +5 [+] [-]

, 2013-08-13 19:45, pirms 11 gadiem
Carloz rakstīja: ja LFF sāk "labot" tiesnešu darbu, tad tas var nonākt līdz situācijai, kad tiesnesis apzināt sāk pieņemt tādus lēmumus, lai LFF DK nebūtu jālabo viņa darbs.
Tu uzrakstīji pareizi - tiesnesim tiešām ir apzināti jāpieņem tādi lēmumi, lai pēc tam viņa darbs nebūtu jālabo.
Hokejā, piemēram, jau leģendāri ir KHL piešķirtie megasodi īpaši Vitjaz hokejistiem pēc spēles, kaut gan spēles laikā bieži "iztika" ar 2 min. vai tiesnesis vispār tajā brīdī bija slidinājies pusnomodā un neko nepamanīja.

  -2 [+] [-]

, 2013-08-13 20:12, pirms 11 gadiem
Ja jau anulēja Karašauska dzelteno, tad DK varēja piešķirt Zirnim sarkano

  +1 [+] [-]

, 2013-08-13 20:49, pirms 11 gadiem
LFF komiteja ir pilnīgi L**i , Skontietis arī bija pelnījis sarkano ar savu elkonu sišanu .. un tajā spēlē sānu tiesnesis vispār akls bija !!! nu tā tikai Latvijā tiesāšana !!!

  +4 [+] [-]

, 2013-08-13 21:20, pirms 11 gadiem
Par kautiņa izraisīšanu . Varbūt komisijas locekļus vajag aizsūtīt pie veselības speciālistiem, lai būtu spēja izšķirt, kurš izraisīja kautiņu. Ja nav adekvāta izšķirtspēja, tad taisnā ceļā šos jāsūta uz Tvaika ielu, jo šie var būt bīstami sabiedrībai! Skontelis Rugins izraisa kautiņu, bet sodu saņem upuris. ĪSTS KGB STILS!!! Skonta un LFF smird! FUUUU!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-08-13 21:42, pirms 11 gadiem
DK rada situāciju, ka tā sāk tiesāt spēles... tad tiešām sanāk, ka Zirnim sarkanā arī jādod! Ja ejam pēc taisnīguma, tad tā arī sanāk akmens LFF DK lauciņā...

p.s. no tā video H...J kko var saprast, vai tur bija vai nebija kontaksts...

  +5 [+] [-]

, 2013-08-13 22:49, pirms 11 gadiem
kas te Latvijā ,kaut kāds Skonto kolhozs , tiem būs ,tiem ne.Spēli neredzēju ,bet pēc spēles viss taču paliek kā ir ,pieškirtās pendeles ,rezultāts ,mīklainās aizmugures utt. kaut kā neatceros ,ka pec MU-Real spēles kaut kas tiktu atcelts . a te svarīgas speles , vajag punktus ,anulejam , tur ir atbildība jānes tiesnesim ,varu saderēt ,ka nakosajās trīs kārtas viņs parādisies virslīgas vai pirmas līgas spelēs ,kā galvenais tiesnesis , te taču ir Latvija , iespeju zeme .

  +2 [+] [-]

, 2013-08-13 23:24, pirms 11 gadiem
larossa rakstīja: kas te Latvijā ,kaut kāds Skonto kolhozs , tiem būs ,tiem ne.Spēli neredzēju ,bet pēc spēles viss taču paliek kā ir ,pieškirtās pendeles ,rezultāts ,mīklainās aizmugures utt. kaut kā neatceros ,ka pec MU-Real spēles kaut kas tiktu atcelts . a te svarīgas speles , vajag punktus ,anulejam , tur ir atbildība jānes tiesnesim ,varu saderēt ,ka nakosajās trīs kārtas viņs parādisies virslīgas vai pirmas līgas spelēs ,kā galvenais tiesnesis , te taču ir Latvija , iespeju zeme .
Tiesnešu nozīmējumi 17.kārtas spēlēm un...