Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Uzbrukumā vēl viens Marko - vicečempione "Riga" Ķīnā atrod horvātu

Agris Suveizda

Uzbrukumā vēl viens Marko - vicečempione "Riga" Ķīnā atrod horvātu
Marko Dabro. Foto: Zigismunds Zālmanis/rigafc.lv

Latvijas futbola vicečempione "Riga" pavēstījusi par 25 gadus vecā horvātu centra uzbrucēja Marko Dabro pievienošanos komandai. Viņš šosezon tiks īrēts no Ķīnas septītā spēcīgākā kluba Pekinas "Guoan".

2013. gadā "Cibalia" audzēknis Dabro pārcēlās uz zināmā Itālijas kluba "Fiorentina" sistēmu. 2016. gadā Marko atgriezās "Cibalia", aizvadīja divas sezonas Horvātijas augstākajā līgā un 41 spēlē iesita piecus vārtus. Pēc tam Dabro spēlēja Horvātijas klubā "Gorica" un Slovēnijas "Bravo", bet 2019. gadā parakstīja līgumu ar Horvātijas otrās spēcīgākās līgas klubu "Bijelo Brdo".

Šajā komandā Marko aizvadīja 49 spēles un izcēlās ar iespaidīgiem 40 vāŗtiem. 2021./2022. gada sezonā Marko spēlēja Horvātijas augstākās līgas klubā "Lokomotiv Zagreb" un iesita 13 vārtus 27 spēlēs. 2022. gada vasarā Ķīnas augstākās līgas klubs "Beijing Guoan" samaksāja vienu miljonu eiro, taču Ķīnā Marko pussezonas laikā 17 spēlēs iesita tikai vienus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

"Riga" šoziem jau ir paziņojusi par centra uzbrucēju Marko Regžas, Marko Dabro un Meleja Diaņa pievienošanos komandai, savainojumu dziedē Ranžels, bet treniņnometnē Turcijā manāms arī brazīlietis Režinaldu Ramiriss, kurš Kipras augstākās līgas klubā "Akritas" šosezon 15 spēlēs guvis trīs vārtus. Tikmēr Regžas iepriekšējais klubs Salaspils "Super Nova" pavēstījis par Jevgeņija Miņina, Kristiāna Sprukuļa un Aļģirda Graža palikšanu komandā.

Izmantotie resursi:
https://rigafc.lv/lv/post/802
https://www.facebook.com/sksupernov...

     [+] [-]

, 2023-02-13 17:31, pirms gada
Uz pārējo līniju fona uzbrukums ir bēdu ieleja. Nezinu kāds ir Ķīnas līgas līmenis, bet ņemot vērā to, ka viņi nav starp Āzijas kausu ieguvējiem, domāju ne pārāk augsts. Kaut gan te ir Stipiča faktors, iespējams šis kadrs ir nonācis pēc viņa protekcijas un viņš zin to drēbi. Un ko es nesaprotu, kādēļ nevarēja iespļaut ar naudu Torresam un saņemt pārbaudītu mūs kartupeļu laukos vērtību. Rīgas mērogos spēlētāja dzīves kontrakts tie ir sīkumi.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-13 18:37, pirms gada
Garais1606 rakstīja: Uz pārējo līniju fona uzbrukums ir bēdu ieleja. Nezinu kāds ir Ķīnas līgas līmenis, bet ņemot vērā to, ka viņi nav starp Āzijas kausu ieguvējiem, domāju ne pārāk augsts. Kaut gan te ir Stipiča faktors, iespējams šis kadrs ir nonācis pēc viņa protekcijas un viņš zin to drēbi. Un ko es nesaprotu, kādēļ nevarēja iespļaut ar naudu Torresam un saņemt pārbaudītu mūs kartupeļu laukos vērtību. Rīgas mērogos spēlētāja dzīves kontrakts tie ir sīkumi.
Vienu brīdi šķita, ka Ķīnas līga ies kosmosā - pēc MLS piemēra sāka vākt veterānus ar vārdu. Šobrīd tas drusku nobremzējies. Netēlošu ekspertu, bet tīri pēc klubu spēlētāju tirgus vērtības transfermarkt RIGA tur būtu 4. ar savu vērtību 12.5 miljoni. Vidējā/biežākā klubu vērtība Ķīnas Superlīgā - 6-7 miljoni. Uz VL fona tas ir daudz. Vidēji 3-4 leģionāri, kas tad arī ļauj klubu vērtībai būt zemai, jo tā pati mūsu futbolistiem tuvajā Polijā šāda klubu vērtība ir līgas apakšgals. Kāpēc ļauj turēt zemu? Jo galveno vērtību uztur leģi. Starp top 25 vērtīgākajiem ir tikai viens ķīnietis, top50 - 7 ķīnieši no kuriem 3 ir dubultpilsonība. Jaunizceptā rīdzinieka vērtību norāda, kā 900k. Ar to viņš būtu dalīts 27. vērtīgākais līgā.
Vērtīgākie ir leģi, kas pirms tam maukuši labās/ok Eiropas līgās, piemērambrazīlieši Oskars, Krizāns, Dāvidsons, Rumānis Stančū, argentīnietis Vargass utt.

     [+] [-]

, 2023-02-13 18:42, pirms gada
Garais1606 rakstīja: Uz pārējo līniju fona uzbrukums ir bēdu ieleja. Nezinu kāds ir Ķīnas līgas līmenis, bet ņemot vērā to, ka viņi nav starp Āzijas kausu ieguvējiem, domāju ne pārāk augsts. Kaut gan te ir Stipiča faktors, iespējams šis kadrs ir nonācis pēc viņa protekcijas un viņš zin to drēbi. Un ko es nesaprotu, kādēļ nevarēja iespļaut ar naudu Torresam un saņemt pārbaudītu mūs kartupeļu laukos vērtību. Rīgas mērogos spēlētāja dzīves kontrakts tie ir sīkumi.
Toress palika Pafos īpašumā, bet uz īri atdots prom. Tā kā te nav runa par naudas iešķiebšanu, bet vai nu spēlētāja nevēlēšanos, vai vadības khmm..

     [+] [-]

, 2023-02-13 18:53, pirms gada
zata rakstīja: Toress palika Pafos īpašumā, bet uz īri atdots prom. Tā kā te nav runa par naudas iešķiebšanu, bet vai nu spēlētāja nevēlēšanos, vai vadības khmm..
Ja pats negrib tad neko neizdarīsi. Aureliu laikam nobēra tādu summu, kuru viņs citur 2-3 gados nesaņems un tas piekrita, bet Torress nē.

  -1 [+] [-]

, 2023-02-13 19:40, pirms gada
Gibraltāru šogad vinnēs?

  +1 [+] [-]

, 2023-02-13 19:49, pirms gada
Garais1606 rakstīja: Ja pats negrib tad neko neizdarīsi. Aureliu laikam nobēra tādu summu, kuru viņs citur 2-3 gados nesaņems un tas piekrita, bet Torress nē.
Abi divi bija pafos īpašumā - pafos un Riga ir klubi ar vieniem un tiem pašiem īpašniekiem. Līdz ar to, te nav naudas jautājums vispār

  +1 [+] [-]

, 2023-02-13 21:21, pirms gada
Speciaalists rakstīja: Gibraltāru šogad vinnēs?
Nu, tagad, ar šito čali sastāvā - noteikti!!!!

     [+] [-]

, 2023-02-13 21:50, pirms gada
zata rakstīja: Abi divi bija pafos īpašumā - pafos un Riga ir klubi ar vieniem un tiem pašiem īpašniekiem. Līdz ar to, te nav naudas jautājums vispār
To ta es zinu. Vienkārši baigi dīvaini ka čalis aiziet uz īri uz klubu, kurš atrodas Kipras čempī pēdējā vietā. Ja viņš sēdētu Pafosā viss būtu skaidrs, bet tā bišku dīvaini.

     [+] [-]

, 2023-02-13 21:55, pirms gada
Garais1606 rakstīja: To ta es zinu. Vienkārši baigi dīvaini ka čalis aiziet uz īri uz klubu, kurš atrodas Kipras čempī pēdējā vietā. Ja viņš sēdētu Pafosā viss būtu skaidrs, bet tā bišku dīvaini.
Iespējams, ka atbilde ir vienkàrši - pēc tāda snieguma tas klubs labi sapiķoja Riga, lai palīdzētu to klubu izvilkt no bedres un izkrišanas līgu zemāk. Tīrs bizness, droši vien