Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Liepāja" piesaista Kruglaužu un nīderlandiešu futbolistu

Agris Suveizda

"Liepāja" piesaista Kruglaužu un nīderlandiešu futbolistu
Markuss Kruglaužs. Foto: LFF

Bez Eirokausiem palikusī "Liepāja" turpina būtiski mainīt komandas vaibstus un atjaunināt sastāvu. Kurzemes komanda šodien ziņojusi par argentīniešu izcelsmes nīderlandiešu futbolista Giljermo Gaunas un vietējā uzbrucēja Markusa Kruglauža pievienošanos Tamaza Pertijas vadītās vienības rindām.

Alkmāras AZ audzēknis Giljermo Gauna pirms trim gadiem pievienojās "Almere City", bet kopš vasaras bija bez kluba. 22 gadus vecais malējais pussargs līdz šim lielākoties pārstāvējis jauniešu komandas un arī iepriekšējā sezonā galvenokārt spēlēja "Almere City" U21 vienībā. Abu klubu sistēmās nedaudz apostījis gaisu arī Nīderlandes otrajā spēcīgākajā līgā, četru gadu laikā sākot vienu no septiņām spēlēm un vēl 28 spēlēs paliekot rezervē.

Pirms dažām dienām liepājnieki paziņoja arī par 23 gadus vecā ukraiņu centra pussarga Artema Bilija pievienošanos. Iepriekšējo gadu viņš pabeidza Armēnijas augstākās līgas piektās vietas īpašniecē "Van", sākot 14 no 16 spēlēm un gūstot divus vārtus. Karjeras sākumā "Vorskla" kreklā aizvadījis trīs spēles Ukrainas Premjerlīgā, bet pēc tam spēlēja līgu zemāk.

Šajā starpsezonā "Liepāja" vairākus potenciālos papildinājumus noskatīja "Tukums 2000/Telms" sastāvā. Šodien "Liepāja" pavēstīja par 20 gadus vecā Markusa Kruglauža piesaisti. Kruglaužs var spēlēt gan centra aizsarga, gan izvirzītā uzbrucēja pozīcijās. Tukumnieku rindās Kruglauž 2022. gada sezonā piedalījās 24 Virslīgas spēlēs, sakrājot piecus vārtu guvumus, kas bija labākais rādītājs starp visiem Tukuma vienības spēlētājiem.

"Liepājai" šoziem pievienojušies arī gruzīni Giorgi Kucija un Luka Sanikidze, nigērietis Prešess Ediae, un Vēju pilsētā atgriezies Jānis Krautmanis, taču vēl virkne futbolistu nav oficiāli izziņota.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/FKLiepaja/...
https://www.facebook.com/FKLiepaja/...

  +1 [+] [-]

, 2023-01-13 13:55, pirms gada
Pertija vēlreiz mēģinās visus pārsteigt ar jaunatni kas joņos kā zirgi 90 min ...izdosies?..tad jau redzēsim vai pārējie spēs pretoties Pertijas presingam

  +1 [+] [-]

, 2023-01-13 15:01, pirms gada
Jā, šitie to virslīgas līmeni cels ar garantiju!

     [+] [-]

, 2023-01-13 15:45, pirms gada
tagad tikai jāgaida kāds bars ar gruzīneļiem un melnie jāizķer pa palmām un tad jau čempis arī būs klāt

  +1 [+] [-]

, 2023-01-13 15:50, pirms gada
Kārtējais uberkrutais kaplis ar super-duper CV 😂😂
Diez kā komunicēs ar Pertiju. Tulks jau Audā. Torres jaunā ampluā iejutīsies? 😁

  +1 [+] [-]

, 2023-01-13 17:52, pirms gada
Kruglaužs vienmēr bijis uzbrucējs vai Dišlers Tukumā rotējot ar sastāvu un pozīcijām viņu par tādu izveidoja?

     [+] [-]

, 2023-01-14 12:30, pirms gada
Bronsons rakstīja: Kruglaužs vienmēr bijis uzbrucējs vai Dišlers Tukumā rotējot ar sastāvu un pozīcijām viņu par tādu izveidoja?
Kruglaužs pats intervijā esot stāstījis, ka bērnībā daudz spēlēja uzbrukumā; ap 17 gadiem tika pārkvalificēts par aizsargu.