Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kovaļovs: "Tabulā neatrodamies savā vietā"

Kovaļovs: "Tabulā neatrodamies savā vietā"
Andrejs Kovaļovs
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

SMScredit.lv Virslīgas rīkotājas mājas lapā futbolavirsliga.lv publicēta intervija ar Daugavpils ''Daugavas'' spēlētāju Andreju Kovaļovu, kurš tika atzīts par Virslīgas jūnija labāko spēlētāju.

Apsveicam ar labākā spēlētāja titulu! Kā tu uzzināji, ka esi atzīts par jūnija labāko spēlētāju?
Paldies! Man ir liels prieks par šo titulu. To uzzināju, šķiet, internetā, kad ieejot portālā Sportacentrs.com ieraudzīju savu bildi. Sākumā uzreiz neaptvēru to, bet tad jau sapratu un biju ļoti priecīgs.

Pagājušās sezonas izskaņā portālā Sportacentrs.com bija lasāma intervija, kurā minēji, ka Tavs līdzšinēji augstākais sasniegums ir Latvijas čempiona tituls, taču kopš tā laika esi kļuvis vēl par Ziemas Kausa ieguvēju un arī Superkauss nonāca pie jums. Vai ar pēdējā pusgada laikā sasniegto vari būt apmierināts?
Varbūt šos panākumus aizēno neveiksmīgais Virslīgas sezonas sākums. Uzskatu, ka tabulā neatrodamies savā vietā. Protams, šie sasniegumi nav mazsvarīgi, taču nozīmīgākais noteikti ir būt labākajiem sezonā.

Un Latvijas Kauss? Vai ir pārdzīvojumi, ka to neizdevās izcīnīt?
Godīgi sakot īsti nē. Nekas traks nav noticis – mēs tomēr pusfinālā viesos spēlējām pret ''Ventspili, kas ir spēcīga komanda un turklāt šim mačam bija ļoti labi sagatavojusies. Spēle bija grūta, bet tāds ir futbols – nākas arī zaudēt.

Ar katru sezonu tava loma komandā pieaug, līdz šogad esi komandas galvenais vārtu guvējs. Vai arī laukumā dodies ar mērķi censties gūt vārtus, vai arī tie atnāk paši no sevis?
Protams, allaž ir prieks gūt vārtus un nenoliegšu, ka to cenšos izdarīt, taču svarīgākais, lai komanda uzvar.

Jau pats pieminēji, ka sezonas ievads komandai nebija tik veiksmīgs. Kā Tu to izskaidrotu? Vai tam bija kāda ietekme no sezonas ievadā Ventspilī piedzīvotā zaudējuma 3:4?
Vairāk pie iemesliem varbūt būtu minami citi apstākļi. Piemēram, katru gadu esam devušies uz pirmssezonas treniņnometni uz siltajām zemēm, taču šogad tas izpalika un varbūt tas liedza sezonas ievadu aizvadīt sekmīgāk. Tāpat iespējami citi iemesli, tomēr galvenais ir saņemties tagad un uz pozitīva viļņa turpināt sezonu.

Kura spēle no aizvadītajām Tev palikusi visspilgtāk atmiņā?
Viennozīmīgi spēle pret Rīgas ''Daugavu''. Tā bija ļoti grūta cīņa, turklāt man paveicās gūt komandas uzvaras vārtus. Par to biju ļoti priecīgs, jo komandai tie bija ļoti svarīgi 3 punkti, kas tika atņemti citam čempionāta top klubam.

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, kura no komandām, Tavuprāt, ir visvairāk progresējusi? Varbūt tā pati pieminētā Rīgas ''Daugava''?
Rīgas ''Daugava'' ir pilnībā reorganizēta. Protams, rezultāti ir kā diena pret nakti, bet runājot tieši par progresu, uzskatu, ka redzamākā ir ''Skonto'' komanda. To vada pieredzējis un labs speciālists Tamazs Pertija, kurš prot lieliski vadīt komandu, kā arī to motivēt un rezultāts arī neizpaliek.

Un kā arī komandām no ''otrā piecinieka''? To līmenis ir mainījies?
Grūti spriest, ''Jelgava'' un FC ''Jūrmala'' sastāvu ziņā arī ir visai izmainījušās un varētu teikt, ka to spēles kļuvušas pat labākas. FS METTA/Latvijas Universitāte? Studentu komandā īpašas izmaiņas nav notikušas – uzvārdi faktiski tie paši, kā arī demonstrētā spēle ir līdzīga pērn redzētajam, tādēļ šī komanda īpašas izmaiņas neizrāda.

Jau pieminētajā intervijā teici, ka uz Spāniju vai Itāliju nemaz neskaties, bet gribētu pamēģināt spēkus Krievijā. Vai aizvadītajā laikā šis mērķis ir kļuvis reālāks? Vai no Krievijas klubiem ir bijusi kāda interese par tevi?
Konkrētas intereses nav, bet šobrīd noteikti par to nedomāju. Man līdz sezonas beigām ir līgums ar Daugavpils ''Daugavu'', tādēļ visas domas un spēki tiek koncentrēti savas komandas labā un par prom došanos domas nav.

Vai tu pieņemtu piedāvājumu mainīt klubu Latvijā un doties prom no dzimtās Daugavpils vai klubu maiņu pieļautu tikai ar kādu no ārzemju līgām?
Tagad uz to nevaru atbildēt, bet kā jau minēju, šobrīd par to nedomāju. Kad noslēgsies sezona, tad arī par to tiks domāts.

Ko tu dari brīvajā laikā? Par cik spēlē savā dzimtajā pusē Daugavpilī, noteikti apkārt ir daudz draugu?
Jā, draugi te ir, taču nevarētu teikt, ka viss laiks tiek pavadīts tieši ar viņiem. Šad, tad dodos pastaigāties pa pilsētu, taču brīvo laiku iespējami cenšos izmantot aktīvai atpūtai, piemēram, dodoties uz ezeru, baudīt citas aktivitātes pie dabas. Man patīk tāda veida atpūta.

Daugavpilī dzīvo savās dzimtajās mājās vai izmanto kluba iespēju un dzīvo citur?
Nē, Daugavpilī es dzīvoju savā dzīvoklī.

Vai tev ir brāļi vai māsas?
Jā, ir vecāks brālis.

Vai arī viņš nodarbojas ar futbolu?
Nē, viņam nekāda sakara ar futbolu nav. Esmu vienīgais ģimenē, kurš to spēlē. Aptuveni 7 gadu vecumā vecāki mani aizveda uz Daugavpils Sporta skolas futbola treniņiem, kur arī aizrāvos ar šo sportu.

Paldies un veiksmi turpmākajā sezonā!
Paldies!

Izmantotie resursi:
Latvijas futbola virslīga - Futbola virslīga

  +2 [+] [-]

, 2013-07-11 21:31, pirms 11 gadiem
zheel ka tomeer neskataas eiropas virzienaa.

  +2 [+] [-]

, 2013-07-12 02:56, pirms 11 gadiem
Tātad variants ar Levanti savu eksistenci ir izbeidzis. Žēl. Kovaļovs ir pārāk tehnisks un uzcītīgs, lai kļūtu par vēl vienu viduvējību Krievijas 1. līgā.

  +2 [+] [-]

, 2013-07-12 10:46, pirms 11 gadiem
Un Latvijas Kauss? Vai ir pārdzīvojumi, ka to neizdevās izcīnīt?
Godīgi sakot īsti nē. Nekas traks nav noticis – mēs tomēr pusfinālā viesos spēlējām pret ''Ventspili, kas ir spēcīga komanda un turklāt šim mačam bija ļoti labi sagatavojusies. Spēle bija grūta, bet tāds ir futbols – nākas arī zaudēt.

Izlasot šo tekstu,smiekli nāk un tāpēc iesaku visiem lasītājiem īpaši neticēt rakstītam,jo Kovaļovs melo.Ventspilī spēli viņi atdeva,laikam toķika nauda bija svarīgāka.

  +2 [+] [-]

, 2013-07-12 11:39, pirms 11 gadiem
Kovaļova bračka spēlē futbolu Daugavpils čempī

  +1 [+] [-]

, 2013-07-12 15:00, pirms 11 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Kovaļova bračka spēlē futbolu Daugavpils čempī
Armīns Kaniņš arī tur spēlēja, pirms tika ''Ilūkstē''?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja