Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Smirnovs: ""Skonto" spēs konkurēt ar Liepāju un Ventspili"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Smirnovs: ""Skonto" spēs konkurēt ar Liepāju un Ventspili"
Vitālijs Smirnovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Daudzkārtējo Latvijas čempionu Rīgas ''Skonto'' sastāvā šajā sezonā notikušas izmaiņas kapteiņa postenī. Par jauno kapteini iecelts 23 gadus vecais aizsargs Vitālijs Smirnovs, kurš sev uzticēto pienākumu uztver kā lielu godu un cer nepievilt komandas biedrus.

- Tevi šogad ievēlēja par kapteini. Vai tas bija pārsteigums?
- Pārbaudes spēlēs treneris (Aleksandrs Starkovs - V.B.) mani ielika par kapteini. Tā tas arī palika turpinājumā. Acīmredzot komandas biedri man uzticējās, ka izvēlējās tieši mani par kapteini.

- Vai kapteiņa statuss neietekmēs tavu sniegumu laukumā?
- Tas ir liels gods un milzīga atbildība. Domāju, ka spēlēt tas netraucēs. Apzināšanās, ka esmu kapteinis, liks man spēlēt vēl labāk. Nesaku, ka agrāk nebūtu spēlējis ar pilnu atdevi, taču tagad būs ''jāizliek'' sevi vēl vairāk.

- Salīdzinājumā ar pagājušo sezonu, ''Skonto'' sastāvā notikušas ievērojamas izmaiņas. Vai jau ir atrasta kopīga valoda ar jaunajiem komandas biedriem?
- No ''Olimpa'' atnāca daudz jauno, un sākumā patiešām lielākā daļa nebija pazīstama. Pirmssezonas posmā jau esam iepazinušies un pat sadraudzējušies. Kolektīvs mums ļoti labs.

- Kurš no pieredzējušiem futbolistiem tev komanda ir autoritāte?
- Noteikti Vitālijs Astafjevs. Viņš ir piemērs visā – gan laukumā, gan ārpus tā. Vitālijam ir ļoti spēcīga personība.

- Turpinot pēdējo gadu tradīcijas, ''Skonto'' būs gados diezgan jauns sastāvs? Vai tas būs spējīgs konkurēt ar ''Liepājas Metalurgu'' un ''Ventspili''?
- Mums ir spēcīga komanda. Galvenais, ja būsim vienoti, katrā spēlē un katrā divcīņā spēlēsim ar simtprocentīgu atdevi, tad viss būs kārtībā. Nevienam nedomājam piekāpties un noteikti būsim iesaistīti cīņā par titulu. Protams, mums pietrūkst pieredzes, taču tā tas ir visu laiku pēdējās sezonās.

- ''Skonto'' šogad startēs četros turnīros. Vai esošais sastāvs ir gatavs visiem turnīriem vai var sanākt situācija, kad sezonas beigās kaut kam pietrūks spēka?
- Sagatavošanās bija ļoti laba, tāpēc problēmu ar fizisko sagatavotību nebūs, arī sezonas beigās. Domāju, ka izturēsim visos turnīros.

- Komandas mērķis ir zināms – katrā spēlē cīnīties par uzvaru. Kādi ir tavi personīgie mērķi?
- Pirmajā vietā izvirzu komandas mērķus, un tikai tad seko mani individuālie. Treneris uzstāda uzdevu cīnīties par uzvaru un to cenšamies izpildīt. Pašam mērķis – iekļūt Latvijas izlasē un tajā noturēties.

- Tavuprāt, cik tuvu vai tālu no izlases šobrīd esi?
- Neteiktu, ka esmu ļoti tālu, bet kaut kur tuvumā esmu. Protams, lai tur spēlētu, ir vēl ļoti, ļoti daudz jāstrādā. Viss jāuzlabo – gan ātrums, gan spēcīgāku sitienu vēlētos. Noteikti vēl nepieciešama lielāka pārliecība par saviem spēkiem.

- Gan jau ''Skonto'' nav tavu spēju robeža. Esi jau skatījies ārzemju virzienā?
- Pagaidām vēl ne, jo tikai nesen esmu nostiprinājies ''Skonto'' un šajā komandā vēl daudz kas jāizdara, jāpierāda. Ja runājam par ārzemju čempionātiem, pievilcīgākais ir Spānijas čempionāts. Ļoti patīk kā spēlē ''Barcelona''. Domāju, ka viņi uzvarēs UEFA Čempionu līgā.

- Šobrīd jums ir ļoti saspringts treniņu grafiks, un arī spēļu drīz būs diezgan daudz. Bez futbola vēl kam citam atliek laiks?
- Hokejam sekoju, Kontinentālajai Hokeja līgai. Iespēju robežās gāju uz visām ''Dinamo'' mājas spēlēm un varu atzīt, ka ļoti patika tas kā spēlēs ''Dinamo''.

- Hokejs interesē tikai kā līdzjutējam vai arī pats ar to esi nodarbojies?
- Nē, tikai kā līdzjutējam. Vienmēr esmu spēlējis tikai futbolu. Ja nemaldos, sāku septiņu gadu vecumā. Uz treniņiem pats izdomāju iet, iespaidojoties no citu puišu treniņu vērošanas. Vecāku ietekmes sporta veida izvēlē nebija. Tēvs, piemēram, nodarbojās ar karate.

- Kāpēc pats neaizgāji uz karate?
- Nepatīk! (smejas). Kad pirmo reizi ieraudzīju futbolu, uzreiz iepatikās. Varbūt būtu sagadījies, ka aizietu uz citu sporta veidu, piemēram, basketbolu, bet jebkurā gadījumā neko nenožēloju.

- Ja nebūtu futbola vai cita sporta veida, ko tu darītu?
- (pēc pauzes) nezinu... Noteikti kaut ko studētu.

  +3 [+] [-]

, 2010-04-11 16:43, pirms 14 gadiem
Būtu jau jocīgi ja kapteinis teiktu savādāk nacionālajam sporta portālam Nav nekādu šaubu ka Starkovs atradīs vārdus un Skonto spēlēs daudz labāk nekā Ešvorta laikā,cita lieta lai vairs netraumējas labi spēlētāji

  -3 [+] [-]

, 2010-04-11 17:24, pirms 14 gadiem
Gaidam līdz es tur spēlēšu
nē bet maalcis Smirnovs! prieks , ka viņu ievēlēja!

     [+] [-]

, 2010-04-11 22:19, pirms 14 gadiem
Runā, kā īsts kapteinis. Tas jau vien parāda, ka Starkovs zina, ko dara. Un to jau mēs zinām, ka Starkovs zina, ko dara. Veiksmi, Smirnov un komanda!