Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Rīgas "Daugava" sezonas izskaņā atgriezīsies Kauguros

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Rīgas "Daugava" sezonas izskaņā atgriezīsies Kauguros
Rīgas "Daugava"
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Virslīgas klubs Rīgas "Daugava", kas turpina cīņu par 3. vietu un ceļazīmi uz Eirokausiem, pēdējās divas mājas spēles aizvadīs Kauguros, nevis Rīgā "Daugavas" stadionā.

Rīgas "Daugava" sezonas ievadā pirmo mājas spēli pret "Liepājas metalurgu" aizvadīja Kauguros uz mākslīgā seguma, otro spēli pret "Skonto" un kausa pusfinālu pret to pašu "Liepājas metalurgu" Hanzas mākslīgā seguma laukumā, jo "Daugavas" stadions tobrīd nebija gatavs spēlēšanai. Visbeidzot 6. kārtā 10. maijā, kad "Daugava" uzņēma "Ilūksti" (4:0), Rīgas "Daugava" pirmo reizi spēlēja "Daugavas" stadionā uz dabīgā seguma laukuma.

Turpinājumā tika spēlēts tikai uz dabīgā seguma - lielākoties "Daugavas" stadionā, bet pāris reizes arī Arkādijas stadiona zālājā. Tomēr tagad sezonas izskaņā Rīgas "Daugava" atgriezīsies uz sintētikas, jo "Daugavas" stadiona segums nav apmierinošā stāvoklī - jau pēdējā cīņā starp "Daugavu" un "Skonto" (0:2) abu komandu treneri neesot bijuši mierā par spēlēšanas apstākļiem. Turklāt, ja "Daugava" turpinātu spēlēt "Daugavas" stadionā, tas varētu nelabvēlīgi ietekmēt stadiona stāvokli arī nākamgad.

No atlikušajām četrām spēlēm Rīgas "Daugavai" savā laukumā jāaizvada divas cīņas - nākamajā 24. kārtā 21. oktobrī pret pastarīti "Ilūksti" un pēdējā 27. kārtā pret "Ventspili". Plānots, ka abi šie mači notiks Kauguru mākslīgā seguma laukumā.

Jāmin, ka Rīgas "Daugava" jau šobrīd pārgājusi uz treniņiem mākslīgajā segumā, jo arī viena no divām atlikušajām izbraukuma spēlēm tai būs uz sintētikas - runa ir par pirmspēdējās kārtas maču pret "Metta/Latvijas Universitāti" (Hanzas vidusskolas laukumā). Vienīgi 26. kārtas spēle pret "Jelgavu" 2. novembrī Virginijus Ļubša vienībai jāaizvada uz dabīgā laukuma seguma - arīdzan ar nosacījumu, ja "Jelgava" turpinās spēlēt Zemgales Olimpiskajā centrā līdz pat galam.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-10 23:15, pirms 11 gadiem
Tādi jau ir ziemeļvalstīs tie mīnusi futbola spēlēšanai rudenī. No šī skatupunkta jau var saprast, kāpēc Virslīga negribēja, lai to pašu Zelta maču starp Skonto un FKV pārceļ uz vēlāku laiku. Redz, ka tagad oktobra sākumā jau laukumi smagi zaudē kvalitāti, kas viņu zina, kā vispār būs mēneša beigās un novembrī... Protams, ka spēlēšanai uz mākslīgā seguma ir savi mīnusi, bet nu ar to mums ir jāsamierinās, sākot čempionātu pavasarī un beidzot rudenī. Laikapstākļus neizvēlamies.

  -1 [+] [-]

, 2013-10-10 23:47, pirms 11 gadiem
Nu un vai nav vienalga? Jo vidusskolās tika spēlēts jau pavasarī, kas visos skaidri iedēsta domu jau uzreiz - virslīgas futbols ir sētas mači. Neesmu pret Rīgas Daugavu, bet nu tas, ka komandām nav sava stadiona, kurā spēlē jebkuros laika apstākļos (futbols taču!) - nu tas ir pat zem manas - neizlepuša futbola cienītāja, izpratnes robežas. 3 apļi un nevar laicīgi izspēlēt?

  -1 [+] [-]

, 2013-10-11 07:13, pirms 11 gadiem
nu,tad kāda velna pēc sezona tik ilgi jāievelk? Vasarā būtu izspēlējuš par 4 kārtām vairāk un tagad oktobrī varētu izspēlēt pēdējos atlikušos mačus un miers. ne vairs skatītājiem gribas iet tādā te drēgnumā sēdēt+ ja nav stadionam tribīnēm jumts un pašiem spēlēgājiem nav jāmīcās un jāmocās pa kartupeļu lauku spēlējot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-10-11 09:13, pirms 11 gadiem
Kauguros tribīnes ir? Tas neskaitās kādas skolas laukums?