Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Gutkovskis: "Tamazs mani izaudzināja - pirms tam nebiju nekas"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Gutkovskis: "Tamazs mani izaudzināja - pirms tam nebiju nekas"
Vladislavs Gutkovskis
Foto: Juris Gutmans

Pēc SMScredit.lv Virslīgas pēdējās kārtas spēles, kurā Rīgas "Skonto" ar 4:1 apspēlēja Rīgas "Daugavu", Sportacentrs.com aprunājās ar uzvarētāju uzbrucēju Vladislavu Gutkovski, kurš minētajā mačā guva trīs vārtus, bet sezonā kopā 28 vārtus, kļūstot par turnīra rezultatīvāko spēlētāju.

Kādas šobrīd ir tavas emocijas?
Emocijas ir ļoti lielas. Ļoti patīkami, ka šodien vinnējām - pārtraukumā bija grūti, jo rezultāts bija 1:1 un nezinājām, kā spēle attīstīsies. Izgājām laukumā un 2.puslaiku ļoti labi nostrādājām, atdevām visus spēkus un kopā iesitām četrus golus. Un vinnējām.

Pirms pēdējās kārtas noskaidrojās, ka kļūsi par labāko vārtu guvēju, jo diskvalifikācija tika piespriesta Jānim Ikauniekam. Un tomēr šodien atkal nospēlēji ar milzīgu motivāciju un guvi vārtus. Kā tev izdevās tik labi sagatavot sevi šai spēlei?
Šodien es vispār nedomāju par to, ka esmu bombardieris. Zināju, ka jānospēlē labi pēdējā spēle, vēl jāgūst vārti un jāpierāda visiem, ka esmu labs bombardieris. Bija jāpierāda, ka varu iesist vēl.

Pārtraukumā tika runāts par citu spēļu rezultātiem?
Nē, neko nedzirdēju, neko arī neklausījos. Man bija prātā tikai viens - iziet laukumā un gūt vārtus.

Vai pirms sezonas varēji iztēloties, ka tev šī sezona izvērtīsies tik veiksmīgi un gūsi tik daudz vārtu?
Nē, noteikti nedomāju, ka tā var notikt. Pagājušajā sezonā daudz nespēlēju un pirms šīs sezonas pie sevis nodomāju, ka vajadzētu gūt ap 10 vārtiem. Uzliku pats sev šādu latiņu. Taču sezonai ritot, kad pēc 3.apļa jau biju viens no rezultatīvākajiem, noticēju, ka varu kļūt par labāko vārtu guvēju.

Sezonas sākumā nemaz nebiji pamatsastāvā. Vai vispār varēji būt drošs par savu spēles laiku?
Ne par ko nevarēju justies drošs un bija grūti. Taču ar darbu pierādīju, ka esmu pelnījis būt pamatsastāvā un pēc tam jau nostiprinājos pamatsastāvā, pateicoties vārtu gūšanai.

Par sezonu kopumā - ieņēmāt 2.vietu. Kas, tavuprāt, pietrūka konkurencē ar "Ventspili"?
Nezinu. Domāju, ka sarežģīti bija tas, ka mums bija finanšu problēmas. Pēc tam vēl mums atņēma punktus - bija grūti. Šādā situācijā ļoti apgrūtinoši bija "savākties", saņemties.

Kā ar parādiem ir šobrīd? Esmu dzirdējis, ka spēlētājiem viss esot samaksāts...
Jā, visas algas ir samaksātas, viss ir kārtībā.

Tātad arī pret tevi nav ne mazāko parādu?
Nē, viss ir samaksāts.

Vai jau šobrīd ir kaut vai mazākās idejas par nākotni, nākamo gadu?
Nē, vēl neko nezinu. Šodien sezona beidzās, pēdējā spēle nospēlēta un tagad redzēsim - kā būs, tā būs. Varbūt būs kaut kādi piedāvājumi, nezinu.

Ņemot vērā, ka guvi tik daudz vārtu, visticamāk, ka lielāka vai mazāka interese par tevi būs. Kā virzīsi šo procesu - vai tev būs aģents, vai tētis palīdzēs, kāda būs kluba loma?
Pirmkārt, runāšu ar Tamazu - viņš ir profesionālis un kā viņš teiks, to klausīšu. Viņš nekad neko sliktu neieteiks. Pēc tam jau tētis un pārējie. Pirmkārt, runāšu ar Tamazu, jo viņš zina daudz vairāk nekā es.

Un ja Tamazs teiks, lai paliec šeit Virslīgā vēl vienu gadu, ar prieku paliksi?
Jā, ar prieku palikšu. Ja būs laba komanda, ja viss būs kārtībā ar finansēm un ja, protams, Tamazs būs galvenais treneris, tad, protams, palikšu.

Neskatoties pat uz to, ka Tamazs bieži tevi skarbi kritizē?
Jā, neskatoties ne uz ko. Viņš mani izaudzināja par futbolistu. Kad atnācu uz "Skonto", es vispār nebiju nekas. Tamazs katrā treniņā uz mani bļāva, bļāva, un es progresēju un progresēju.

Ja tomēr runājam par ārzemēm, Latvijas futbolistiem populāri ir divi virzieni - Krievija un Polija. Kuru virzienu tu labprātāk izvēlētos?
Polija.

Nobeigumā par Virslīgas labākajiem. Pret kuru aizsargu tev Virslīgā visgrūtāk bija spēlēt?
Domāju, Kaspars Dubra. Pret viņu grūti spēlēt, jo viņš ir ļoti liels, fiziski ļoti spēcīgs un ļoti prasmīgi spēlē bumbas atņemšanā.

Un kura uzbrucēja spēle tev simpatizē?
Protams, ka Jānis Ikaunieks [smaida].

Viņš gan nav tavas pozīcijas spēlētājs, nav tīrais uzbrucējs.
Jā, bet viņš visu laiku ir ar bumbu, viņam ir daudz pozīciju, no kurām viņš var gūt vārtus. Un viņš ļoti daudz strādā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-10 10:25, pirms 10 gadiem
Kā šim jaunietim ir ar valsts valodu?

 +12 [+] [-]

, 2014-11-10 10:29, pirms 10 gadiem
Yomayoo rakstīja: Kā šim jaunietim ir ar valsts valodu?
Saruna notika latviski.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-11-10 11:57, pirms 10 gadiem
Paldies sportancentram, ka uztaisīja interviju ar Guti. Pa ziemu 100% būs jādodas uz pārbaudēm ārzemēs, bet, kā jau Tamazs teica, svarīgs ir klubs. Negribas, lai atkārtojas kā Šabalam - sasit golus Latvijā un tad aizbrauc uz klubu ar skaļu vārdu, bet sēdi rezervē labākajā gadījumā.

     [+] [-]

, 2014-11-10 12:03, pirms 10 gadiem
FK Liepāja nebūtu slikti pastiprināt ar šo spēlētāju.

     [+] [-]

, 2014-11-10 12:12, pirms 10 gadiem
hmm, laikam esmu palaidis garām faktu, ka spēlētājiem viss sasmaksāts! Tas priecē, goda vārds!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-10 12:30, pirms 10 gadiem
elmaars rakstīja: Varbuut varees transfeerus naakosssezon. Tas buutu interesanti. Klimiashvilli lloti labs izskataas Skonto sastaavaa. Par Dvali un Apiu nevar tik labi izteikties, kaut gan no sastaava aaraa nekrita.
labi labi, no sākuma paskatīsimies, kas notiks ar Skonto starpsezonā.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-10 12:36, pirms 10 gadiem
Kas to lai zina vai vajag uzreiz braukt prom. Iespējams, ka Virslīgas līmenis ir tik zems, ka rada maldīgu priekšstatu par spēlētāja potenciālu ārzemēs. Un jauns spēlētājs savāc statistiku un aizbrauc negatavs. Šabalas piemērs, Rakels arī mocījās pa Polijas 1. līgu, Karašauskam negāja Ukrainā. Dubra pat Polijas 1. līgā netika pie spēlēšanas , Savaļnieks u. c. gadījumi.
Varbūt taisnība tam vācu aģentam, kas SA teica, ka labāk jaunam spēlētājam braukt uz kādu kvalitatīvu ārzemju klubu un spēlēt tur dublieros vai u-23 komnadās. Un tad ap 23, 24 gadiem varētu būt labi apmācīts, uztrenēts futbolists, kas kautko varēs nopelnīt un palīdzēt izlasei
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-11-10 13:22, pirms 10 gadiem
elmaars rakstīja: Gutkovski vajag izlasee.....................................
Piekritīsu tam, kurš teica, ka izlasē pietiek uzbrucēju, kāju pielicēju.
Gutkovskis izlasei nenesīs nekādu pienesumu. Vismaz pagaidām.
Mums vajag kvalitatīvus pussargus

     [+] [-]

, 2014-11-10 13:28, pirms 10 gadiem
elmaars rakstīja: SSabala jau speelee liigaa, kur viena komanda ir Chempionu liigaa. Tas ir Kipraa Apoel. Gan jau, ka solis ir uz augssu. Mees ne tuvu neesam Chempionu liigai. To, ka vinnss netiek speeleet. Taas ir vinna probleemas. Cik atceros pusgada laikaa, ko peedejo pavadiija Skonto vinnss neguva vaartus tik biezzi, kaa gribeetos. Pat Skonto vinnu seedinaaja uz solinna. Vaina ir passaa SSabala. Nevis liigaas.
Protams, tāpēc laikam Šabalam vajadzeja spēlēt Brugges dublieros. Ja nu vien tur nav kautkas personisks, tad iemesls kāpēc viņš netiek sastāvā ir kautkādi nopietni trūkumi sagatavotībā, kuri bija jāslīpē kopā ar jauniešiem dublieros.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-11-10 15:23, pirms 10 gadiem
Pārsteidzoši prātīgi runā, tad jau varbūt izdosies futbolā ko paveikt arī augstākā līmenī par Virslīgu. Izlasē gan tieši viņa pozīcijā ir liela konkurence; ja nākošgad progresēs vēl, tad gan...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-10 16:34, pirms 10 gadiem
Kādas emocijas? Lielas emocijas Nākamgad jagaida šis izlasē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-11 02:57, pirms 10 gadiem
Šodien es vispār nedomāju par to, ka esmu bombardieris. Zināju, ka jānospēlē labi pēdējā spēle, vēl jāgūst vārti un jāpierāda visiem, ka esmu labs bombardieris. lol