Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Bašarins sašutis par domes vienaldzību

Bašarins sašutis par domes vienaldzību
FK "Jūrmala" prezidents Aleksandrs Bašarins
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Futbola kluba "Jūrmala" prezidents Aleksandrs Bašarins šodien paziņoja, ka turpmākas pilsētas domes vienaldzības un bezdarbības gadījumā pastāv reāla iespēja, ka nākamgad šādas komandas vairs var nebūt. Kluba attīstības iniciatīvas tiekot ignorētas.

"Klubam ir daudz problēmu, kurām man šobrīd nav risinājuma, jo dialoga ar Jūrmalas domi vienkārši nav. Es un uzņēmums "InterHaus" būtu gatavi vēl vairāk palīdzēt sporta un kultūras attīstībai šajā pilsētā, nekā to cenšamies darīt jau šobrīd, taču pašvaldība ne tikai nepalīdz, bet pat liek tam šķēršļus," šodien žurnālistus informēja Bašarins. Klubam esot attīstības ieceres, taču pašvaldība ignorē jebkādus piedāvājumus.

"Klubam joprojām nav savas bāzes Jūrmalā, esam spiesti mētāties pa Ozolniekiem un Vecmīlgrāvi, lai vismaz būtu iespēja trenēties," lielāko problēmu atklāj "Jūrmala" prezidents. "Domei esam nosūtījuši vairākas vēstules, paužot gatavību par saviem līdzekļiem būvēt un arī attīstīt jaunu sporta kompleksu - bāzi, treniņlaukumus, stadionu ar 10 000 vietām. Projekts jau gatavs. Taču dome vienkārši neatbild! Tikai vienreiz pirms pieciem gadiem atnāca atbilde, kas bija negatīva - šajā vietā esot dabas pamatne. Taču reāli šajā vietā šobrīd atrodas smilšu uzbērums. Esošais stadions ir noslogots no astoņiem rītā līdz desmitiem vakarā, un tajā vairs fiziski nav vietas."

Bašarins apgalvo, ka attīstības perspektīvas trūkuma dēļ šo gadu laikā palaists garām jau daudz iespēju piesaistīt finansējumu un uzlabot sporta infrastruktūru Jūrmalā. "Tā kā mums nav bāzes, klubs nevar attīstīties, bet pat par savu naudu būvēt mums to neļauj. Tur valda birokrātija, dialoga nav vispār. Tas, ko pateica man - "tavs futbols mūs neinteresē, mums vajag biznesu." Mani pārsteidz un apbēdina vienaldzība, kas valda pilsētas domē, tāpēc ceru uz sabiedrības un masu mediju atbalstu, kas varētu iedziļināties notiekošajā. "InterHaus" ir lielākais nodokļu maksātājs Jūrmalā. Septiņu gadu laikā klubam ir bijuši septiņi dažādi partneri no citām valstīm, taču neko nav iespējams realizēt, jo vienmēr pirmais jautājums ir: kur ir jūsu bāze? Uzzinot, ka tādas nav, viss apstājas."

Bašarins atzīst, ka viņa pacietības mērs ir gandrīz pilns, un nav aiz kalniem iespējamais lēmums turpmāk atteikties no Jūrmalas futbola kluba atbalstīšanas. "Šobrīd esmu nosūtījis vēl vienu vēstuli, kategoriski informējot - ja nebūs nekādas reakcijas un nesāksies dialogs, esmu gatavs visu patlaban izveidoto atstāt novārtā. Atbildes atkal nav, un šobrīd svārstos par to, ko vispār darīt tālāk. Ja joprojām nebūs nekādu attīstības perspektīvu, pieļauju, ka līdz ar to "Jūrmala" kluba darbība var apsīkt."

"Pilsētā veiktā aptauja liecina, ka 75-80% iedzīvotāju vēlas Jūrmalu redzēt kā kūrortpilsētu, un, ja vēlamies uz to iet, nepieciešama arī atbilstoša infrastruktūra sporta un kultūras objektiem. Esam nākuši ar vairākiem priekšlikumiem, bet domes attieksme pret uzņēmējiem šobrīd ir ignorējoša," Bašarinam piekrita "InterHaus" viceprezidents Guntars Valants. "Patlaban Jūrmalā valda neveselīga uzņēmējdarbības vide, nevērība pret uzņēmējiem."

Runājot par sportisko pusi, Bašarins atzina, ka transfēru periodā "Jūrmala" gatavojas pastiprināties. "Visticamāk, no Liepājas pievienosies Bleidelis. Risinām jautājumu par Kalnu, uz pārbaudi ieradies Meļņiks no "Vindava", bet rīt lemsim par Freimani, kuram "Rīga" klubā ir problēmas ar finansēm." Jau tuvākajā laikā par iespējamo sadarbību tiks runāts ar Maskavas "Spartak" klubu.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2008-07-09 16:25, pirms 16 gadiem
nevar pārcelt klubu uz citu pilsētu? domāju, ka citur varbūt būtu pat labāk...
Slēpts komentārs: Mansion

 +11 [+] [-]

, 2008-07-09 16:28, pirms 16 gadiem
ja ta ir taisniba, ko saka Basharina kgs, tad godaties J-Domes paarstavji ir CUUUKAS!!!

 +13 [+] [-]

, 2008-07-09 16:29, pirms 16 gadiem
pilniigi cuukas un mantkārīgi sliņķi!!

  +5 [+] [-]

, 2008-07-09 16:32, pirms 16 gadiem
Mansion rakstīja: Uzņēmums ir Interhaus ar vienu S. Un uzņēmuma nosaukums minēts 2x. Un vispār nesaprotu, kāpēc eSports tik plaši atspoguļo konkrēta uzņēmēja intereses.


Tāpēc, lai pievērstu sabiedrības uzmanību pašvaldību (šajā gadījumā Jūrmalas) vienaldzību pret sporta attīstību un sportu kā tādu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-07-09 16:33, pirms 16 gadiem
Par maz samaksāts domei...Bašarina kungam jau nu vajadzētu zināt kā tās lietas tiek "bīdītas"...
p.s. domāju, ka citās pilsētās jūs sagaidītu ar atplestām rokām...ar visām investīcijām...

  +2 [+] [-]

, 2008-07-09 16:35, pirms 16 gadiem
Šaubos, ka šo uzņēmēju vēlmes ir tik nevainīgas, jo tas tāpat ir bizness, ar kuru jāpelna, piemēram, veicot pilsētas plānojuma izmaiņas, lai celtu sporta bāzi, bet beigās čuššššš un viss kas sanāk ir jaunas dzīvojamās ēkas...

  -4 [+] [-]

, 2008-07-09 16:35, pirms 16 gadiem
Rudolfo neesi muļķis.. Tu tiešām domā, ka Bašarins ir tāds labdaris, bet dome, kur strādā simtiem cilvēku, ir muļķi, kas vēlas pazudināt Jūrmalu? Tu paskaties ar ko Bašarins nodarbojas - tirgo ēkas un dzīvokļus. Pats viņš savulaik bija deputāts, starp citu no Hlevicka partijas, kurš pašlaik sēž cietumā. Droši vien grib tāpat kā Indriksons... uzcelt stadionu, pēc 10 gadiem nojaukt un uzmočīt kārtējo debeskrāpi Bašarina intereses nav pilsētnieku intereses.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-07-09 16:46, pirms 16 gadiem
piekritu, ka godātajam Mansion. Te vairāk ož pēc tā Bašarina personīgajām interesēm. Man ari kaut ka tieši ieleca prātā vecais labais stasts par Indriksonu! Lai piemeram brauc uz Ogri, kas ir tepat, tuvu Rigai un tur attista savu klubu ar visu 10 000 sedvietu stadionu utt. Vai piemēram Kandavā, vai dajebkur citur. Kapēc tad tur vinam nav nekādu "sportisko" interešu?

  -1 [+] [-]

, 2008-07-09 16:49, pirms 16 gadiem
Nu te ir tā, ka abas puses ir viena par otru labākas Domei šajā sasaukumā ir raksturīgi, ka nekur nekas nenotiks, ja nebūs iespējas nosmelt normālu kāpostu, savukārt Bašarinam vairs nav tik daudz naudas kā dažus gadus iepriekš un arī ietekme pilsētā vairs nav agrākā. Attiecīgi viens mēģina uzvelt kaut daļu no rūpēm par klubu uz otru, bet tie kratās vaļā izliekoties par beigtiem un mēmiem
Slēpts komentārs: R800

  -2 [+] [-]

, 2008-07-09 16:56, pirms 16 gadiem
Fak juu!!! Atkal karteja mahenacija, baigie labveli, grib uzcelt stadionu Jurmala! Redziet kau kada dabas pamatne. Nav stadiona, uztaisiet klubu kada pilseta, kur ir! Juramala grib lai viniem iedala zemi, uzcels stadionu un pec paris gadiem taja vieta bus daudzstavu majas, tapat ka tas ir noticis ar Keizarmezu un Saules darzu un tulit ies vala ari Skonto stadiona nojaukshana un kartejo daudzstaavenu buuve pasha centra! Baigi laba sheema!

     [+] [-]

, 2008-07-09 16:57, pirms 16 gadiem
Nu drošivien, ka zem tā visa slēpjas arī kaut kādas biznesa intereses. Bet domāju to, lai stadionu nenojauktu tuvāko padsmit gadu laikā var arī juridiski no domes puses sakārtot. Bet izskatās, ka viņi tajā nav ieinteresēti, ja pat nepiedāvā nekādus variantus. Un pat ja pie stadiona viņš uzbliezīs kādu biroja ēku, tas tikai normāli būtu, kaut kā jau ieguldītie līdzekļi jāatpelna. Galvenais, ka Jūrmalai būtu augstākās raudzes futbola bāze. Līdzīgi kā ar Daugavas stadionu Rīgā - paši nevar (negrib), bet citiem, kas var (protams iesaistot arī savas biznesa intereses) nedood...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-07-09 17:45, pirms 16 gadiem
R800 rakstīja: cik saprotu shitais pats Bašarins atnjeema vieteejai skolinjai sporta laukumu lai uzbuveet savu stadionu!=(


Bet Slokas pamatskolai sporta stunas notiek tajā laukumā!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-07-09 18:18, pirms 16 gadiem
Būtu bezgala jauki, ja Bašarins gribētu būt vēl viens Indriksons, vairāk mums to indriksonu derētu. Tas, ka uzņēmēji grib ar futbolu pelnīt, ir vairāk nekā normāli, bet papildu investīciju ienākšana nebūt ne bagātajā LV futbola saimniecībā nevienam par skādi toč' nenāks.

  -1 [+] [-]

, 2008-07-09 19:55, pirms 16 gadiem
Nāc uz Valmieru.Futbola tradīcijas ir senas bet naudas nav un izskatās ka tuvākajā simtgadē nebūs...

  -2 [+] [-]

, 2008-07-09 20:10, pirms 16 gadiem
Man patīk šis teikums:"Jau tuvākajā laikā par iespējamo sadarbību tiks runāts ar Maskavas "Spartak" klubu."

Lm arī bija sadarbība ar šo dižklubu.Kas no tā iznāca,visi atcerās.

  +1 [+] [-]

, 2008-07-09 23:08, pirms 16 gadiem
To Shao!

Skaties ka tulit nojauks skonto stadionu un sacels savas majas, lai dzivo indriksons, lielais futbola atbalstitajs!

  +1 [+] [-]

, 2008-07-09 23:10, pirms 16 gadiem
Iesaku ari indriksona atbalstitajiem aizbraukt uz Keizarmezhu un Saulesdarzu mezhaparka un pastities kadas tur majas slienas tagad Tulit no superfutbola bazes nekas vairs nepaliks pari.

     [+] [-]

, 2008-07-09 23:24, pirms 16 gadiem
es ar gribetu redzeet stadionu ar 10'000 vietaam bet nu cik mees jau zinam juurmalas dome ir vnk psc.

     [+] [-]

, 2008-07-10 09:51, pirms 16 gadiem
Nu diemžēl tā tas Futbols Latvijā iet pagrīdē un nekurienē. Kad FK Jūrmala izjuks (ceru kad tas nekad nenotiks), tad būs jāpievēršas pludmales futbolam, tur būs vieta kur trenēties, ja vien dome atkal kaut kādus aizliegumus nesataisī, lai nebūt to iespējams darīt.

  +2 [+] [-]

, 2008-07-10 10:43, pirms 16 gadiem
10 000 vietu stadions? Vai tagadejo kadreiz esat redzejushi pilnu? Pat Latvija Spanija mazais Skonto nebija pilns

  +3 [+] [-]

, 2008-07-10 16:34, pirms 16 gadiem
Juurmalas Dome , njemat piemeeru no koleegiem Daugavpilii, viss notiekas FK Daugavas labaa...!!!! arii Dinaburgai paliidz!
Atljaujat tachu attistiities arii futbolam Juurmalaa!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-07-10 23:23, pirms 16 gadiem
Lūdzu, iztiksim bez savstarpējām rupjībām. Protams, mazliet pacenšoties, Tu varētu apiet mūsu vārdu filtru un iedabūt te iekšā savas neķītrības, bet tas nav to vērts.

ha ha ha